Artur D. Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Oddaję pod Waszą krytykę moja wizję Mustanga IV KH663 303 dywizjon, maj/czerwiec 1945r TAMIYA 1/32 Melius Manu – maski HGW – pasy Barracuda Studios – Cockpit upgrade, Cockpit stencils Eduard – blaszki i koła Master - lufy Model malowany Gunze i Tamiya 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Piękny model, piękny i ważny dla historii polskiego lotnictwa samolot - co tu krytykować? Merytorycznie się nie wypowiem, bo jedyne zdjęcia jakie znam, to już te po naprawie i przemianowaniu na PD L (z ramą owiewki w NMF zdaję się), a mój warsztat z Mustangiem w roli głównej nauczył mnie pokory, jak chodzi o szczegóły i szczególiki konstrukcji i malowania konkretnej maszyny. Może tylko z ciekawości zapytam o malowanie komór podwozia - czy dobrze widzę, że dominuje tam YZC? Fajny patent z taśmą zabezpieczającą lufy Browningów, nie wiedziałem że na Mustangach też je w RAFie zalepiali. Zdrapka czy po prostu przestrzeliłeś te taśmy? 5/5! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 W luku silnika podejrzanie czysto, zwłaszcza w odniesieniu do, skądinąd, świetnego ożywienia samego płatowca. Model, jak zawsze, wypasiony. Lubię Twoje galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Może tylko z ciekawości zapytam o malowanie komór podwozia - czy dobrze widzę, że dominuje tam YZC? Tak jest YZC, nie wiem czy poprawnie, ale tak mi sie wydawało ze będzie dobrze Fajny patent z taśmą zabezpieczającą lufy Browningów, nie wiedziałem że na Mustangach też je w RAFie zalepiali. Zdrapka czy po prostu przestrzeliłeś te taśmy? Odkryłem to z Markiem D i jemu należą sie podziękowania, a ja tylko namalowałem i później zdrapałem W luku silnika podejrzanie czysto, zwłaszcza w odniesieniu do, skądinąd, świetnego ożywienia samego płatowca. Nie jest tak czysto jak by sie wydawało. W najnowszej miniReplice będzie to dobrze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Artur... Kolejny świetny model. Może też się kiedyś skuszę na tą skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Artur jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy Twój model jaki znam. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolikolos Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Bardzo piękny model. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Dla mnie znakomita robota. Pierwsze dwa zdjęcia to normalnie prawdziwy samolot na lotnisku, a nie model. Rzadko można w sieci spotkać taką iluzję i perfekcyjne malowanie i wysmakowany weathering. Jeden z najlepszych modeli jakie tu widziałem w ostatnich może nawet nie miesiącach, a latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 O rany ale fajny . Gratuluję !!! Wygląda jak prawdziwy samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Wow o.O myślałem, że to zdjęcia prawdziwej maszyny a nie modelu. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Może tylko z ciekawości zapytam o malowanie komór podwozia - czy dobrze widzę, że dominuje tam YZC? Tak jest YZC, nie wiem czy poprawnie, ale tak mi sie wydawało ze będzie dobrze Oj, raczej niekoniecznie... . Fajny patent z taśmą zabezpieczającą lufy Browningów, nie wiedziałem że na Mustangach też je w RAFie zalepiali. Zdrapka czy po prostu przestrzeliłeś te taśmy? Lufy zabezpieczali Amerykanie i Anglicy. Metody bywały różne, ale potrzeba jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Model robi niesamowite wrażenie Ciekawie by wyglądał razem z Typhoonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 2 Czerwca 2016 Oj, super, super! Fota admina w kieszeni (poczekajmy tylko do weekendu) :-) Piękna robota!!! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 A blachy z silnika gdzie? ;) No właśnie, jak jechałem na sesję zapomniałem je zapakować, ale sa, musze zrobić taka fotkę z zabudowanym silnikiem, ale to za parę dni. Dziekuje wszystkim za tak miłe słowa. To dodaje motywacji do jeszcze bardziej wytężonej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Piękna robota Zapytam tylko czy kodowe nie są zbyt wąskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2016 Zapytam tylko czy kodowe nie są zbyt wąskie? Raczej nie, według zdjęć są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Bardzo podoba mi się w Twoim modelu subtelnie oddane spłowienie kamuflażu. Możesz zdradzić jak je uzyskałeś? Mam przed sobą kilka brytyjskich konstrukcji i chętnie popróbowałbym zbliżyć się do perfekcyjnego efektu jak uzyskałeś. Mam jeszcze jedno pytanie. Wertując skany instrukcji na stronie mojehobby zauważyłem że tamiyowski Mustang ma możliwość eksponowania go z zamkniętym i otwartym podwoziem. Czy tak jest faktycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Marcinie, spłowienia i wybarwienia to efekt pigmentów , różnych siuwaksów od AK i łut szcześcia. Cały czas się uczę robić ślady i różnie mi to wychodzi. Co do podwozia, to mozna je zrobic w pozycji otwartej lub zamnknietej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Piekny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Tutaj z osłonami silnika, zdjęcie z konkursu w Koszalinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Piękny model. Na żywo wygląda wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2016 Zapraszam na front :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Należało się. Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Genialny. Na niektórych fotach wygląda mega realistycznie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Arturo, jeszcze raz gratki za ten piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi