jrminiatures Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Witam. Po 2 miesięcznej zabawie udało mi się ukończyć model śmigłowca Mi 24 w skali 1:35 od Trumpetera. Docelowo miał byc to model z Inowrocławia z numerem bocznym 461 - ale jak się okazało model i kalki to dwie różne wersje, do tego uszkodziłem kalkomanie i musiałem dorobić inny numer. W modelu wzbogaciłem kabinę pilota i operatora, dodałem cały przedział desantowy i jeszcze sporo innych drobnych detali których nie zawierał zestaw. Ogólnie model trudniejszy niż się wydaje - chyba z racji tego że wypraski są z 2003 roku i nie jest to samo-składalna Tamiya. Kolory dobierane w/g zdjęć, malowane Tamiyą. Model dość spory i miałem kłopot z zrobieniem zdjęć. Wyszło jak widać. Oglądajcie. Relacja z budowy na moim FB. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Wow. Dla mnie rewelacja. Bardzo sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Czasem lepiej się nie znać na czymś i po prostu z przyjemnością pooglądać świetne zdjęcia świetnego modelu. Brawo, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Dla mnie bomba. Super model i świetne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 WOW! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Model rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtaku Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Świetnie to wygląda! Bardzo szczegółowe wykonanie. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Wykonany ładnie, bardzo ładnie, ale z tym Czasem lepiej się nie znać na czymś się nie zgodzę Tak, czy inaczej, na półce na pewno zwróci na siebie uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 W kategorii "wydumka" to jest bardzo ładnie wykonany i przyciągający oko model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Kozak widziałem na Fb bardzo mi się podoba Możesz wrzucić fotkę w porównaniu z 1/72 to obrazuje wielkość modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Bardzo ładnie wykonany model, Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Stycznia 2017 No przepiękny model. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Świetny wiatrak. Gratuluje. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Arcypiękny! I do tego świetne zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Ja też dodam brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Dziękuję za komentarze. Merytorycznie dałem ciała przyznaje się - śmigłowiec to połączenie wersji kilku wersji, malowanie jedna, sam model druga, kamo jeszcze inna numer fikcyjny - ale za późno się zorientowałem i tak już zostało. Mam nadzieje że kolejny model będzie już lepszy. Chciałem zrobić fajny model dobrze zdetalowany, nie brudząc go, niszcząc jak poprzednie moje wiatraczki- coś tam wyszło. Następny będzie Mi 17. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Oooo już cię lubię....Mi-17 ......mam nadzieję,że będzie warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Super model Obserwowałem warsztat na fb. Z ciekawości, ile czasu go robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Super model Obserwowałem warsztat na fb. Z ciekawości, ile czasu go robiłeś? Wyszło jakoś ze 2 miesiące - robiąc praktycznie codziennie po 1-2 godzinki / w weekendy trochę więcej siedziałem przy nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Dziękuję za komentarze. Merytorycznie dałem ciała przyznaje się - śmigłowiec to połączenie wersji kilku wersji, malowanie jedna, sam model druga, kamo jeszcze inna numer fikcyjny - ale za późno się zorientowałem i tak już zostało. Mam nadzieje że kolejny model będzie już lepszy. Chciałem zrobić fajny model dobrze zdetalowany, nie brudząc go, niszcząc jak poprzednie moje wiatraczki- coś tam wyszło. Następny będzie Mi 17. Pozdrawiam. Tragedii nie ma... Jakbyś prowadził na forum warsztat na bieżąco, to jest tu paru speców którzy by Ci powiedzieli co i jak. A tak wyszła ładna "fantasmagoria" najważniejsze, że się podoba Gratuluję wyróżnienia w Mińsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Musze pomyśleć o jakimś warsztacie Gratuluję wyróżnienia w Mińsku Tylko że ja nie byłem w Mińsku - może Mylisz mnie z tym o to człowiekiem? "Wojtek Trup Botwiński" bo on się pochwali się na FB wyrzóżnieniem za swojego Mi 24 ale w 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 jest na to szansa... macie bardzo podobnie malowane modele. Ale tamten mi się wydawał trochę za mały jak na 35kę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Może i podobnie pomalowany Znalazłem jego galerie - pozwolę sobie wkleić - może mnie nikt nie zlinczuje https://www.facebook.com/wojtek.botwinski/media_set?set=a.1236590709742960.1073741871.100001761288470&type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi