Qz9 Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Dawno dawno temu jak jeszcze niedaleko od Świdwina było kilka lotnisk zapełnionych samolotami z czerwonymi gwiazdami takie lądowanie było elementem pokazowym naszych pilotów obok wyjścia całym pułkiem spod uderzenia, czyli startami z obu stron pasa. Ale to było wieki temu ;) A tutaj fakt, że twardo usiadł ale widoki bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Su-22 w Świdwinie. Trochę ujęć przed startem, z pokazów, kołowania i przygotowań do następnych lotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Su-22 w Świdwinie raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Cześć Czy ma ktoś schemat malowania Su-22 o nr 9101? Fajnie by było gdyby zawierał informacja o farbach z palety Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 A co do farb kup pomarańczowy zestaw Hataki dedykowany Su-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) A także tu : I tu : http://kubagalicki.blogspot.com/2013/10/su-22-9101-148-part-cockpit.html A jeszcze tu jako źródło : https://web.ipmsusa3.org/content/su-22m-4um-3k pozdrawiam Hello Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 3 Grudnia 2018 Share Napisano 3 Grudnia 2018 Dziękuje koledzy za wsparcie merytoryczne. Widziałem zestaw Hataki, natomiast preferuję farb wodne Gunze H z racji tego że są chyba mniej uciążliwe dla domowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Zobacz załącznik w PDF - są oznaczenia GUNZE http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=238:new-decal-su-22m4-40-elt-widwin&catid=11:decals-a-t-shirts&Itemid=19 Edytowane 7 Grudnia 2018 przez KRYSTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 W dniu 3.12.2018 o 21:59, Boros napisał: Widziałem zestaw Hataki, natomiast preferuję farb wodne Gunze H z racji tego że są chyba mniej uciążliwe dla domowników Hataka orange + ichni thiner nie śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 O dzięki za informację, choć myślałem że one są już gotowe do malowania aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 24 minuty temu, Boros napisał: O dzięki za informację, choć myślałem że one są już gotowe do malowania aero. Niby można tym malować z flaszki, ale jeżeli malujesz na niskim ciśnieniu, to lepiej trochę je podlać thinerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 Tak maluję na niskim ciśnieniu tak że dzięki za cenną informację. A powiedz jak z mieszaniem tych farb z gunze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 Można mieszać. Z tamką też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 Czy ktoś wie co ma pod skrzydłami czarny Su-22UM3K z książki "Sięgając Nieba" WarBooka? Rakiety ćwiczebne p-p i zasobniki KGMU ? Czy może bomba Tejsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurekogorek Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 W dniu 26.12.2018 o 11:28, Maxy napisał: i zasobniki KGMU ? Jak już to KMGU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Bardziej chodziło mi o tę bombę Tejsy, czy to w ogóle istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurekogorek Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 5 godzin temu, Maxy napisał: Bardziej chodziło mi o tę bombę Tejsy, czy to w ogóle istnieje? Pytałeś o KMGU których nie ma to dostałeś info że są zasobniki KGMU - popularny czeski błąd. Tejsy są i są nawet widywane pod skrzydłami Suk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barciu7 Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Witam. Szukam książki pt. Pułki lotnictwa polskiego wydanie 7 Pułk Lotnictwa Bombowo - Rozpoznawczego Jerzy Gruszczyński, Marian Mikołajczuk najlepiej w wersji pdf może ktoś z was jest w posiadaniu takiej książki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Mam pytanko: czy ktoś już ogarnął kolory Gunze/Tamiya do tego schematu malowania ? Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 24 Czerwca 2020 Share Napisano 24 Czerwca 2020 W numerze S1 vol.2 Aeromaxu poświęconego uzbrojeniu Su-22 jest opis polskiej bomby paliwowo powietrznej LBPP w wagomiarach 100 i 200 oraz 4 zdjęcia. Cena zeszytu za wysyłka pocztową 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsk909 Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Mam pytanie dotyczace Su-22 M4 z MisterCraft. Ten zestaw jest to samo co stary KP ? Zaczolem ten budowac i mam problem bo w tym zestawie wlot powietrza przy stateczniku jest chyba z Su-22 dwumiejscowy ,czyli go nie ma. Jest tak w kazdym zestawie Mistercrafta ? Mam tez praktycznie to samo z Karaya i tam jest prawidlowy wlot. Kupilbym drugiego Mistercrafta ale nie jestem pewny czy nie bedzie to ten sam w srodku. Moze byla to tylko pomylka i wlozyli do mojego pudelka zla wypraske. Mozna dostac gdzies zywiczna poprawke do tego zestawu ? Szkoda mi ten model wyrzucic ,ale bez tego wlotu i pojedyncza kabine wyglada to troche dziwnie. A moze byly jednomiejscowe Su-22 bez tego wlotu. Nie mam pojecia w tym temacie. Bylbym wdzieczny za rade. P.S Zestaw Smera jest to tez stary KP ? Edytowane 1 Stycznia 2021 przez Marsk909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Quickboost 48827 Su-17M4 Fitter-K air condition intake HOBBY BOSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsk909 Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Dziekuje ,poszukam tego zestawu. Moze uda sie to do KP dopasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Polskie Su noszą się na szaro, a wietnamskie na niebiesko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Kilka zdjęć z nowego konika w wersji 2.0 low vis: Reszta na fb: https://www.facebook.com/100000225735368/posts/9053317498019018/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi