Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W grudniu od Wójta Gminy Słupsk otrzymałem poniższe pismo, które sprawiło mi wielką radość. Miałem również przyjemność podziękować osobiście Wójtowi za list gratulacyjny oraz zaprezentować moją pracę.

AFWtYJ5.jpg

Edytowane przez Gość
  • 2 months later...
Napisano (edytowane)

W dniach 09-10.03.2013 roku przebywałem na zawodach modelarskich w Wiedniu. Startowałem w klasie A5-samoloty o napędzie odrzutowym w skali powyżej 1:48. W trakcie ogłaszania wyników przeżyłem mały stres gdyż na telebimie ukazały się zdjęcia modeli mojej konkurencji-stwierdziłem co kraj to obyczaj i decyzje sędziów są ostateczne, lecz jakie było moje zdumienie kiedy po wręczeniu mojej konkurencji z klasy A5, w której stratowałem statuetek oraz nagrody rzeczowej na telebimie ukazał sie mój model wraz z napisem SONDERPRIECES tłumaczę to jako nagroda za najlepszy model samolotu na zawodach. Podobna nagrodę przyznano w kategorii modeli śmigłowców i otrzymał ją Karol Jagusiński za model Sikorski MH-60G. Otrzymałem równiez nagrodę od klubu z Chorwacji z Zagrzebia-Very Good Work 2013.

tQz4tMq.jpg

AozClnh.jpg

hAktP8s.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Gratulacje z udanego modelu i wytrwałości w jego tworzeniu, oraz z sukcesów, a co do samolotu i podstawki to mast....... dla oka po prostu obłęd Chyle czoła

Napisano

Przyłączam się do gratulacji. Model zrobił bardzo duże wrażenie na oglądających w Wiedniu

• 2 years later...
Napisano (edytowane)

Witam

W dniach 14-15 marca uczestniczyłem w Festiwalu w Bytomiu. Super impreza-polecam/ dużo bardzo dobrych modeli, miła atmosfera oraz liczne stoiska handlowe/. Za wyróżnienie Lim-a bardzo dziękuję.

wtq6DbJ.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Gratuluję - było mi dane podziwiać w Bytomiu

• 2 months later...
Napisano (edytowane)

W dniach 30-31.05.2015 przebywałem w miejscowości Thiene we Włoszech na zawodach rozgrywanych co dwa lata - RED DEVILS CUP. Ilość jak i jakość prezentowanych modeli była bardzo wysoka i gdy postawiłem swój model na stole byłem pełny obaw o wynik końcowy.

Na zawody przybyli również inni modelarze z Polski, których pozdrawiam, z Węgier, Niemiec, Czech, Hiszpanii oraz zawodnicy z Włoch. Tak jak wspomniałem impreza rozgrywana jest w cyklu dwuletnim. Oprócz medali zloty, srebrny brązowy w klasie przyznano wyróżnienia Best of Class, Best of show, RED DEVILS CUP. Podział na kategorie to standard oraz master. W każdej z nich dokonano również podziału na skalę pomniejszenia. Według mnie niezbyt szczęśliwym jest skumulowanie w jednej skali pomniejszenia modeli odrzutowych jak mój SbLIm, modeli z okresu pionierskiego, I i II wojny, śmigłowców.

Uroczystość zakończenia odbyła się od odegrania hymnu Włoch oraz przemówienia przybyłego na zakończenie Ministra Kultury. Mój SbLim otrzymał ngrodę Best of Class-aircraft przypieczętowanej uściskiem dłoni Pana Ministra a złoty Mig-21 otrzymał brązowy medal. Oprócz mnie również inni zawodnicy z Polski otrzymali medale i wyróznienia ale niech sami się pochwalą. Ja im tutaj ponownie gratuluję. Oprócz zawodów zwiedziłem muzeum w Austrii w miejscowości ZELTWEG hangar 8 oraz muzeum Ferrari w miejscowości Maranello. Niestety z braku czasu nie dotarłem do muzeum w Trydencie.

F6dlHaM.jpg

Edytowane przez Gość
  • 3 months later...
Napisano (edytowane)

Dwa tygodnie temu uczestniczyłem w konkursie w miejscowości Mol-Belgia. Wyjazd był udany gdyż mój Limek dostał kolejne wyróżnienie-złoty medal, Scania friedenfels srebro.

UEZf5Kk.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
  • 1 year later...
Napisano (edytowane)

W ostatni weekend uczestniczyłem w zawodach w miejscowości Lingen Niemcy w EURO MODEL EXPO. SbLim otrzymał złoto w klasie mistrzów.

dSc3DIu.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
  • 1 year later...
Napisano

Z lekkim opóźnieniem ale pragnę poinformować iż w dniach 17-19 Sierpnia 2018 wspólnie z "Krakusami"przebywałem w Rydze na GOLDEN MODEL SHOW.

Mój LImek dostał KOLEJNE złoto oraz puchar MR SCRATCHBUILDER. Oprócz tego przywiozłem jeszcze jedno złoto /za radar do Miga-23 oraz dwa wyróżnienia jedno dla mojego złotego Miga-21 oraz Opla Astry DTM/. Oprócz mnie również również Dziadek Jacek oraz inni Polacy uczestniczący w imprezie przywieźli liczne medale i wyróżnienia.

HGbJmFt.jpg

Napisano

Niezmiennie robi na mnie wrażenie, Gratulacje.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Z małym opóźnieniem ale Mig dostał kolejne wyróżnienia wyróżnienia

-VII Modelarskie Mistrzostwa Poznania 2018

-Nagroda magazynu modelearskiego SUPER MODEL, Dęblin 2018-srebrny orzeł

-Nagroda od Pani Burmistrz Dęblina-2018

-Wyróżnienie w klasie Dęblin 2018

-Nagroda za najlepszą dioramę Dęblin2018

W sumie Mig zebrał ich 27

IMG_3169.JPG

IMG_3167.JPG

Edytowane przez Irek-M1
Napisano

Gratulacje wszystkich nagród za Limka  :toast:.

Coraz bardziej żałuję że nie było mi go dane jeszcze obejrzeć na żywo.placze: