pankot13 Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 No w końcu jakieś postępy. Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 No i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Gąsienice w panterze były jednakowe, nie było prawych i lewych. Główki sworzni od zewnatrz . Przecież jak odwrócisz masz takie same. druty przy obu stronach idą od środka. Tyle że ATL-08 (nie widzę dokładnie jakie masz ?) to późniejsze gąsienice do panther A,G. D miała nieco inne (friulmodel ATL-33). Ale taki układ jak twój jest możliwy, bo panther D służyły pojedyncze sztuki i w 1945 r. Gąsienice mogli wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Ja czekam na malowanie Już coś masz na oku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2012 Hej Ja czekam na malowanie Już coś masz na oku ? Też się już doczekać nie mogę, mam nadzieję, że w święta zacznę malować. A schemat najprawdopodobniej z drugiej strony wątku Gąsienice w panterze były jednakowe, nie było prawych i lewych. Główki sworzni od zewnatrz . Przecież jak odwrócisz masz takie same. druty przy obu stronach idą od środka. Tyle że ATL-08 (nie widzę dokładnie jakie masz ?) to późniejsze gąsienice do panther A,G. D miała nieco inne (friulmodel ATL-33). Ale taki układ jak twój jest możliwy, bo panther D służyły pojedyncze sztuki i w 1945 r. Gąsienice mogli wymienić. Kotka ma być spod Kurska, więc friulki mam ATL-33. Ale wydaje mi się jednak (zakładając, że układ ogniw na zdjęciach powyżej jest prawidłowy - sprawdzałem w planach), że friulmodel się machnął, bo w takim układzie jak na fotkach z jednej strony druty są na zewnątrz. Oczywiście można gąskę obrócić o 180 stopni i wtedy idą do środka, ale w takim przypadku zmienia się także "kierunek" w który skierowane są ogniwka (patrząc od strony płyty przedniej jedna strona nie jest odbiciem lustrzanym drugiej). Nie wiem czy ktoś coś z tego zrozumie - w razie czego wrzucę następnym razem zdjęcia, ale kolego woto ma chyba identyczną sytuację, tak więc coś w tym musi być Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Friule ATL-08 - są identyczne w obu kierunkach. Co do tych ATL-33 nie jestem do końca pewien. Jak na razie pantery A i G sklejałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Witam I znowu troszkę do przodu, właściwie to do doklejenia został tylko sprzęt na burtach, osłony boczne i skrajniki plus dodanie jakiś uszkodzeń. No i muszę jeszcze poczekać na farbkę do pomalowania wizjerów... a póki co to może jakaś podstawka powstanie A co wam Panowie Mikołaj przyniósł? Bo u mnie pojawiły się materiały na dosyć oryginalny projekt Szczęśliwego Nowego Roku życzę Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 A mnie przyniósł też Panterę D, z tym że w 1/72 A tak poza tym ładnie ci idzie z blachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Mnie też się podoba. Ja dostałem Pz. kpfw.III Dragon 6606, Tamiya - Cromwell, oraz giętarkę do blach hold and fold 5 speed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Mi mikołaj przyniósł modelarskiego pecha . Nie dość , że 2 modele poszły do kosza to jeszcze problemy z moim H&S . Imieniny niedługo więc sobie to odbiję . A pod choinką jak co roku paczki żywnościowe i bonusy z Lidla . Ale chociaż czwarty dzień wcinam mandarynki Działaj Pan z tym kociakiem bo ja zdążyłem już dwa sknocić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 Witam, Kotka gotowa do malowania Wykończenie pochłonęło ogromną ilość czasu... śnić mi się będą te przesunięcia form itp. na malutkich detalach... dobrze, że z blaszkami nie ma takich problemów W końcu przypomnę sobie jak wygląda aerograf A, jak Wam się widzą te uszkodzone panele boczne? Mogą zostać? Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Świetny, wspaniały detal, czekam na malunek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Detal taki, że aż żal malować! Kotka ma być spod Kurska Znowu? A może by tak z SS-Nordland z Pomorza z 1945? To ta z białym numerem 603. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Piękna . Chciałbym tak umieć . Panele też bardzo ładne . Jak je dziurawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 przesadziłeś tylko z ilością przestrzelin na schurzenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Pantera prezentuje się wspaniale . Ale mam takie małe pytanie jak oceniasz zestawowe blaszki dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 Dzięki za komentarze Detal taki, że aż żal malować! Kotka ma być spod Kurska Znowu? A może by tak z SS-Nordland z Pomorza z 1945? To ta z białym numerem 603. Kwestia malowania jest jeszcze otwarta, więc gdybyś miał gdzieś pod ręką jakieś ciekawe schematy malowania tego czołgu to byłbym wdzięczny za jakiś link/skan, bo na szybko niczego nie udało się wygooglować @KAMIL1990 - Generalnie bardzo pozytywnie, co prawda w niektórych miejscach musiałem kombinować (konstrukcja podtrzymująca tłumiki na tylnej płycie), ale dają radę. Może niektórym mogą wydawać się troszkę za delikatne @GrzesiekW - Nie bądź taki skromny, a przestrzeliny zrobiłem igłą w obsadce, pilnikiem i skalpelem @Andrzej_LK - No właśnie jeszcze się zastanawiam czy ich nie wymienić.. nie chciałem przesadzić i szczerze mówiąc dlatego właśnie podpatrzyłem ten schemat przestrzelin u Sergiusza, dodają trochę smaczku ale jeśli uważacie, że zdecydowanie za dużo to coś z nimi podziałam. Ktoś jeszcze się wypowie w tej kwestii? Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2013 Witam Na szybko 2 fotki po podkładzie: Może komuś się przyda: *Surfacer 1200 *Ciśnienie 1,5bara *Rozcieńczane Mr. Color Levelling Thinnerem w stosunku 3:1 na korzyść rozcieńczalnika *Na pokrycie modelu i kół poszło 1,5ml Surfacera *Aerograf H&S Evolution Silverline I teraz zacznie się zabawa w CM. Wrzucać zdjęcia z kolejnych etapów czy od razu całość? Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 w etapach proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Na razie Pamiętam , że raz pokusiłem się o pokrycie modelu Surfacerem poprzez H&S . Nie dość , że co chwile się zapychał to jeszcze go nie umyłem po zabawie . Wynik był taki , że miałem wszystko zalepione Surfacerem i doczyszczałem aerek kilka dni . Od tego dnia Surfacer poszedł do lamusa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Dajesz krok po kroku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2013 No to będzie krok po kroku Etap 2: Zdjęcia wyszły nie za ciekawie , ale z efektu malowania jestem zadowolony mam nadzieję, że coś zobaczycie... @produdi - no widzisz, a u mnie elegancko wyszło nawet przy dyszy 0,2. Na wszelki wypadek warto dodać zawsze kilka kropli retardera, no i koniecznie moocno rozcieńczyć Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Czyżby zestaw do modulacji AK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Moim zdaniem trochę bym bardziej rozjaśnił ten ciemniejszy kolor , bo teraz jest jak dla mnie za mocny kontrast między kolorami i ciężko to będzie zgrać kolorystycznie. Ale to tylko moje spostrzerzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi