erykqaz Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 як для бомбу меня большое Водопроводчик Czekamy na więcej towarzyszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Witam. Piękny model. Zdjęcia również dobrej jakości. Zastanawiam się tylko nad tymi napisami. Ona faktycznie tak wystawały, czy jest to jakieś maskowanie ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Tak wystawały. W tym egzemplarzu były wyrzezane z jakiegoś materiału i zamocowane do drewnianej tablicy z tyłu, a na bokach do paneli. Zwykle te oznaczenia są malowane na materiale. Niestety nie mogę zamieścić odpowiedniego zdjęcia, ze względu na brak zgody Michaela Massa. Pokazuje ten egzemplarz w swojej książce i już mnie pogonił na idf-modelling za zamieszczenie tego zdjęcia na początku warsztatu. Tu też były. Niestety Meng dał kalkę, a nie odlew, więc wszyscy modelarze naklejają je na kawałek płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Cześć! Izraelscy czołgiści mają fantazję, i różne sposoby jej wyrażania Najczęściej wzory i napisy są malowane na brezencie, ale czasami też jak w tym konkretnym przypadku litery są tworzące wyraz Zee'vim, oraz pozycję czołgu w plutonie- Gimel po obu stronach wieży są wykonane ze sklejki. Poniżej parę przykładów ciekawych oznakowań, mam nadzieję, że kogoś zainspirują, a Marcin nie opieprzy mnie za zaśmiecanie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Tak Bartek, zjadę Cię od góry do dołu za zaśmiecanie wątku kozackimi zdjęciami.. Tyś widzioł! Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2013 Witam. No i skończyło się budowanie Merkavy. Efekty poniżej: Dodałem kratę osłaniającą wydech i osłony wlotów powietrza. Mój pierwszy skracz. ;) W sumie zadowolony jestem z tego jak to wszystko wyszło. Poniżej pierwsze zdjęcie malarskie. Ten etap został wykonany w ścisłej współpracy z Tomkiem Hejmo. Wstawiam tylko jedno zdjęcie, bo z całej serii tylko ono oddaje w miarę uzyskany kolor. Jutro coś popróbuje przy dziennym świetle. Tyle na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 No no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Kolor trochę bliższy oryginałowi: Coś mi ucieka barwa, nie wiem czemu. To zdjęcie było robione przy dziennym świetle. Może na czarnym tle byłoby lepiej.. Zobaczymy. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Na kolana! Wypadł z butów A materiał zdjęciowy z tego wątku na pewno posłuży wielu naśladowcom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dzięki Lipton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Widziałem surowy i już wtedy zastanawiałem się, jak to malować. Te oznaczenia z ołowianej blaszki też mnie zaintrygowały.Szacun chłopie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Superrr przez bardzo dużo "r" Kolor sporo się różni na obu zdjęciach. Będziesz musiał trochę pokombinować przy fotkach do galerii, chcąc uzyskać odcień zbliżony do faktycznego, choć np. dla mnie nie jest to najważniejsza kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dzięki. Ten drugi jest prawdziwszy. Myślę, że zdjęcia do galerii zrobi już ktoś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Szkoda tej blacharki pod farbą Kapitalna robota- koniecznie pokaż w Galerii zdjęcia zbliżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Hehe, jasne. Ale ta blacharka się jeszcze uwydatni pod obiciami, washem.. Spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Robi piorunujące wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Elegansio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Fiu fiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Model robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes430 Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Świetny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dzięki wszystkim. Właśnie siadam do wyciągania detali. Jutro kupię czarne tło i może wtedy zdjęcia będą prawdziwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 Witam oglądających. Wyciągnąłem detale i położyłem filtr (jasno zielony). W tym miejscu chcę bardzo podziękować Marcinowi Nowogródzkiemu za wykład na temat filtrowania. Obecnie Merkava wygląda tak: Mam tylko wątpliwości czy kolor detali (zwłaszcza na przedniej płycie) nie jest zbyt różny od bazowego... Obawiam się, że po zakończeniu prac te elementy będą się zbytnio wybijać.. :/ Doradźcie co zrobić, bo na tym etapie mogę je jeszcze przygasić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Kurde, ładne to Teraz dopiero widać, jak dobrze wyszły powierzchnie antypoślizgowe. Działaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2013 No to jak jest pozytywna ocena mentora, to można maziać dalej. Kolorowanki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 No nareaszcie sobie gomogłem na jakimś większym ekranie zobaczyć. Zarąbisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi