Twitch Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Kurde Krzysiek u ciebie malowanie z reguły następowało gdzieś przy 15str lecisz z tematem. A tak poważnie to mi się podoba obserwuje dalej Cytuj
pankot13 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Krzysiek dobry kierunek tylko odważniej z rozjaśnieniem. Po washu sido itp nic z tego nie będzie widać. Cytuj
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Napisano 8 Lutego 2013 Dobra. Cisneliście na mnie to jeszcze go trochę rozjaśniłem. Nie wiem czy teraz nie przegiąłem? Mam zamiar dac mu filtr z ciemnego brązu, ale jak pisałem z filtrami mam problem i nie wiem jak to wyjdzie. Cytuj
pankot13 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Mi się podoba Krzysiek. Wyszedł fajny efekt przebarwień. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 ja bym zadnych filtrow nie dawał bo zniknie to fajne cieniowanie ,od pewnego czasu wogole nie uzywam filtrow Cytuj
Gerd Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Delikatnie! Wydobądź linie podziału i bez przesady. Cytuj
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Napisano 8 Lutego 2013 Wiesz Robert ja je robię bo jest tako trend. Jak dla mnie to ten etap mógłby nie istnieć. Po pierwsze mam problem z dobieranie ich kolorów, a po drugie to po kiego wała malować coś na jakiś kolor żeby za chwilę kompletnie to zmieniać poprzez filtry? Dam jedna warstwę brązu i potem już sido itd. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 jaki trend ? łosze i wiadro pomyj na model to jest trend ale nie filtry jak tam uważasz tylko nie przesadz Cytuj
Andrzej_LK Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 bardzo ładnie go rozjaśniłeś. jesli już koniecznie filtr to bardzo delikatny żeby nie zepsuć. Cytuj
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Napisano 8 Lutego 2013 Dobra, przekonalście mnie - nie dam filtru. Muszę jeszcze pomalować gumy na kołach jezdnych. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 i bardzo dobra decyzja bo potrzeby wyraźnej nie ma, nieco później będziesz mógł sfiltrować ewentualnie dolną część żeby miała nieco inny kolor. Cytuj
GrzesiekW Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Rewelacyjne te rozjaśnienia. Dobra decyzja . Na końcówce lufy chyba zdarła Ci się farba? Cytuj
Kami Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Odważnie rozjaśniony, ciekaw jestem co z tego wyciśniesz Kamil Cytuj
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Napisano 8 Lutego 2013 No zobaczymy co wyjdzie. A co do lufy to zawsze gdzieś mi się zdziera - będzie okopcona to zniknie. Cytuj
marioba Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Witam! Ładniutki! Fajnie pocieniowany. Po olejach będzie świetnie wyglądał... Cytuj
ups Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Pięknie pocieniowany. W odróżnieniu od Kolegów wcześniej , ja jak najbardziel polecam Ci nałożyć filtr. Najlepiej pomarańczowy, albo brązowawy. Pozwoli Ci to pięknie scalić całość bryły. Skądinąd wash chcąc albo i nie chcąc też w większości przypadków niejako filtrm się staje , chyba że ktoś tzw pinwasha robi. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam i czekam na więcej. Idziesz zdecydowanie w dobrym kierunku. Pozdrawiam Cytuj
Dumo Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Fajne malowanie, dobre zdjęcia z filtrami daj sobie spokój, lekka biedronka i punktowy wash w zupełności wystarczy Cytuj
bazylms Napisano 9 Lutego 2013 Autor Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Jak zwykle wielkie dzięki za dobre słowo. Dziś dałem sido. Dobrze że was posłuchałem i zrobiłem te ostatnie rozjaśnienia, bo teraz jest ciemny, a bez tego to chyba by był czarny. Następnym razem będzie trzeba zrobić jeszcze jaśniej. Jak nie będzie uwag to jutro położe kalki, a w każdym razie spróbuję. I jeszcze najtrudniejsze - malowanie gumowych bandaży na kołach. Nie ma żadnego kanta aby korzystać z wodnych właściwości farb, więc trzeba będzie polegać na zdolnościach manualnych Edytowane 9 Lutego 2013 przez Gość Cytuj
TomB(raider) Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Niby nie ma super widocznej granicy gum, ale jak się maluje to jakoś wychodzi. Dasz radę. :-) Cytuj
bazylms Napisano 9 Lutego 2013 Autor Napisano 9 Lutego 2013 Pewno to brak wprawy przy ciemnych kolorach. Ostatnio malowałem jaśniejszymi. Ale jestem raczej dobrej myśli. To miała być też praktyka przed malowaniem Shermanów w przyszłości. Sido też przyciemnia kolory, a może to iż baza ciemna to i efekt taki wyszedł. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 dziwne trochę bo sido nie powinno tak zmienić kolorystyki. warto robić modele bardzo jasne, bo przyciemnienie nie jest problemem a rozjaśnienie tak. zawsze możesz podziałać farbami olejnymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi