Twitch Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Kurde Krzysiek u ciebie malowanie z reguły następowało gdzieś przy 15str lecisz z tematem. A tak poważnie to mi się podoba obserwuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Krzysiek dobry kierunek tylko odważniej z rozjaśnieniem. Po washu sido itp nic z tego nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 Dobra. Cisneliście na mnie to jeszcze go trochę rozjaśniłem. Nie wiem czy teraz nie przegiąłem? Mam zamiar dac mu filtr z ciemnego brązu, ale jak pisałem z filtrami mam problem i nie wiem jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Mi się podoba Krzysiek. Wyszedł fajny efekt przebarwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 ja bym zadnych filtrow nie dawał bo zniknie to fajne cieniowanie ,od pewnego czasu wogole nie uzywam filtrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Delikatnie! Wydobądź linie podziału i bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 Wiesz Robert ja je robię bo jest tako trend. Jak dla mnie to ten etap mógłby nie istnieć. Po pierwsze mam problem z dobieranie ich kolorów, a po drugie to po kiego wała malować coś na jakiś kolor żeby za chwilę kompletnie to zmieniać poprzez filtry? Dam jedna warstwę brązu i potem już sido itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 jaki trend ? łosze i wiadro pomyj na model to jest trend ale nie filtry jak tam uważasz tylko nie przesadz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 bardzo ładnie go rozjaśniłeś. jesli już koniecznie filtr to bardzo delikatny żeby nie zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 Dobra, przekonalście mnie - nie dam filtru. Muszę jeszcze pomalować gumy na kołach jezdnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 i bardzo dobra decyzja bo potrzeby wyraźnej nie ma, nieco później będziesz mógł sfiltrować ewentualnie dolną część żeby miała nieco inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Świetnie, że posłuchałeś i rozjaśniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Rewelacyjne te rozjaśnienia. Dobra decyzja . Na końcówce lufy chyba zdarła Ci się farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Odważnie rozjaśniony, ciekaw jestem co z tego wyciśniesz Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 No zobaczymy co wyjdzie. A co do lufy to zawsze gdzieś mi się zdziera - będzie okopcona to zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Witam! Ładniutki! Fajnie pocieniowany. Po olejach będzie świetnie wyglądał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Pięknie pocieniowany. W odróżnieniu od Kolegów wcześniej , ja jak najbardziel polecam Ci nałożyć filtr. Najlepiej pomarańczowy, albo brązowawy. Pozwoli Ci to pięknie scalić całość bryły. Skądinąd wash chcąc albo i nie chcąc też w większości przypadków niejako filtrm się staje , chyba że ktoś tzw pinwasha robi. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam i czekam na więcej. Idziesz zdecydowanie w dobrym kierunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Fajowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Fajne malowanie, dobre zdjęcia z filtrami daj sobie spokój, lekka biedronka i punktowy wash w zupełności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Jak zwykle wielkie dzięki za dobre słowo. Dziś dałem sido. Dobrze że was posłuchałem i zrobiłem te ostatnie rozjaśnienia, bo teraz jest ciemny, a bez tego to chyba by był czarny. Następnym razem będzie trzeba zrobić jeszcze jaśniej. Jak nie będzie uwag to jutro położe kalki, a w każdym razie spróbuję. I jeszcze najtrudniejsze - malowanie gumowych bandaży na kołach. Nie ma żadnego kanta aby korzystać z wodnych właściwości farb, więc trzeba będzie polegać na zdolnościach manualnych Edytowane 9 Lutego 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Niby nie ma super widocznej granicy gum, ale jak się maluje to jakoś wychodzi. Dasz radę. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Za ciemny chyba jeszcze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Co się stało,że aż tak ściemniał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 Pewno to brak wprawy przy ciemnych kolorach. Ostatnio malowałem jaśniejszymi. Ale jestem raczej dobrej myśli. To miała być też praktyka przed malowaniem Shermanów w przyszłości. Sido też przyciemnia kolory, a może to iż baza ciemna to i efekt taki wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 dziwne trochę bo sido nie powinno tak zmienić kolorystyki. warto robić modele bardzo jasne, bo przyciemnienie nie jest problemem a rozjaśnienie tak. zawsze możesz podziałać farbami olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi