stakor1 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Witam, Model zrobiony z zestawu Airfixa, konwersji żywicznej IPMS Świdnica, kalek IPMS Świdnica oraz kalki godła śmigłowca - diabełka od Pepsi_Adama. No i trochę własnej inwencji w waloryzacji. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez stakor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 piekny smiglak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Piękny, a możesz dać większe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Świetne wykonanie i rzadki temat Tylko tak się zastanawiam czy gondole silnikowe nie mają skopanych kształtów? http://galeria.aviateam.pl/photo/9398 Już wiem co mnie najmocniej razi, garb przed wirnikiem głównym nie dochodzi do zielonych szyb, ale to wina zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Podoba mi się. Rzadki temat i widać rękę do detalu, do tego ładne malowanie bez manier. Leciutko mi nie leżą mostowe nity na dziobie. Przyłączam się do prośby o fotki z większymi zbliżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Dołączam do piewców i gratuluję fajnego śmiglaka z szachownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Ten drań latał mi nad głową przez cały urlop w Rewie! Ale w sumie to nie narzekałem Gratuluję ładnego modelu. Rzadko mamy okazję oglądać takie tematy na forum. Tym większe brawa. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Elegancko to wyszło Dobrze wygląda malowanko i lekkie brudzenie. Świetnie też prezentuje się położony zestaw napisów, oznaczeń i godeł Ale... coby za słodko nie było, w zestawie z IPMS czerwone napisy ostrzegawcze z drzwi różnią się nieco treścią od tych które powinny być na Twoim śmigłowcu (po prostu niedawno zostały zmienione na śmiglakach) Edytowane 30 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Gratuluję ciekawej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Podoba mi się, bardzo ładny Polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Dzięki Na zbliżeniach nieco traci. Detale to jest coś nad czym muszę popracować... Jak przy kolejnym sie nie będę tego wstydzić to pokażę ;P Co do gondoli silnika i garba - rzeczywiście to jest błąd konwersji i modelu Airfixa. Możliwe, że gondole były robione do drugiego modelu AH-2G z Fujimi. Te nity to moim zdaniem plus Airfixa, bo oryginał jest w nie bogaty - minusem w porównaniu z Fujimi są wypukłe linie podziału, które ze względu na nity skorygować ciężko. Malowałem akrylami Pactra A42 (góra z niewielkim dodatkiem czarnej), brudzing zrobiłem suchymi pastelami które także używałem do swego rodzaju washa. Moim zdaniem jest to o wiele lepsza technika od klasycznego washa bo jak się coś schrzani można bardzo łatwo zetrzeć (o ile wcześniej położy się odpowiednią warstwę sido) i robic od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 No i ta podstawka - model zacny - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Podstawka zapożyczona z II WŚ (viewtopic.php?f=64&t=24776) ;) Szykuje się coś bardziej nowoczesnego ale mi cie corel wykrzaczył... Oż kurde!!! Rzeczywiście było coś takiego jak 'Pilot Śmigłowca', nawet miałem ze 3 zeszyty! No ja od lat robię właściwie wyłącznie śmigłowce (było tego ze 40 sztuk) choć ostatnio zboczyłem troche na pancerkę z I wojny. A przenitowanie - to nie mój poziom i brak czasu... Jakiś kompromis musi być :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 jakie piekne wiru wiru! Super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Modelik zacny, zwłaszcza w zestawieniu z podstawką. Fajna robota, gratuluję Jak się ma do tego Fujimi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 13 Grudnia 2012 Share Napisano 13 Grudnia 2012 Bardzo się podoba. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2012 Share Napisano 13 Grudnia 2012 Fajniusi, Kamanek leży w składziku i czeka aż gdzieś uda mi się upolować konwersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_stela Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 napisz do IMPS Ja niedawno pisałem w tej sprawie do IMPS i dostałem odpowiedź: "Niestety, nie mamy nic do SH-2G. Być może na wiosnę wznowimy." Myślę, że im więcej osób zapyta o tę konwersję, tym większe szanse, że rzeczywiście wznowią jej produkcję. Być może dzięki temu doczekamy się na forach więcej galerii tak fajnych, polskich Kamanów, jak ten zaprezentowany tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Dla mnie jest Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysł Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Możliwe, że gondole były robione do drugiego modelu AH-2G z Fujimi. Były robione pod Fujimi. minusem w porównaniu z Fujimi są wypukłe linie podziału, które ze względu na nity skorygować ciężko. Nie wiem jak z proporcjami, ale japoński model jest ponoć bliższy skali 1/70. Co do malowania to górna powierzchnia garbu za wirnikiem jest chyba pomalowana na ciemny szaroczarny matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi