Artek Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Witam Poniżej skromna galeryjka opóźniona przez różne niezależne ode mnie czynniki. Jak widać ten egzemplarz posiada technologię "stealth". Drzwi nie pokryte jeszcze "niewidzialnym" tworzywem Pzdr Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Świetny model ciekawego samolotu Mnie brakuje jedynie plam po płynach ustrojowych na podłożu. Ciekawie brzmi "Pułk Lotnictwa Myśliwskiego" w zestawieniu z tym samolotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Bardzo bardzo bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Eee, yyy, mmm, no nie wiem co napisać Piękny model , ale dla czemu drzwi nie są na swoim miejscu, otwarte i podparte mniejszymi drzwiami I wydaje mi się że ściana za plecami pilotów powinna być czarna, bo w oryginale była tam czarna derma. Nie wiem czemu nikt z nas wcześniej tego nie widział i nie podpowiedział, zapewne każdy był w szoku Gratulejszyns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Model wygląda jak prawdziwy samolot. Taki styrany z przyblakłymi kolorami.... Pięknie! Ale - podobnie jak mojemu przedmówcy - nie podobają mi się drzwi na płycie lotniskowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Podglądałem warsztat i od początku zapowiadał się wspaniały model. Efekt końcowy jest naprawdę powalający. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Nie powiem nic nowego, model bajka! Merytorycznie nie wiem jak z tymi drzwiami, czy mogły tak stać, ale również dla mnie naturalniej byłoby gdyby zamocowane zostały jak piszą koledzy. Btw. W 1991 roku godłem pułku nie był kondor, a właśnie karta z wilkiem. Kondora przyjęto dopiero w 1994 roku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Witam Wygląda super, jest dokładnie taki jaki bym chciał mieć. Mieć to jedno, ale potrafić taki zrobić to klasa sama w sobie. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_Thorz Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Finalnie wyglada nieźle , choć tak jak wcześniej już wspominałem, jak dla mnie, to model jest pomalowany bardzo efektownie, ale po "pancernemu". Moim zdaniem model wygladał by rewelacyjnie jak nie było by tyle upaprań (szczególnie na skrzydłach ) i tak intensywnego cieniowania w niektórych miejscach. Spływy trochę grubaśnie wyszły, ale tutaj to było by trzeba nieźle się napłocić żeby to wyszło przyzwoicie z tego zestawu. Trochę rażą mnie też kalki które wyglądają zbyt sterylnie w stosunku do tak sponiewiranego samolotu. Moim zdaniem należy się duża pochwała za wkład pracy i zaangażowanie. Gratuluję kolejnego pięknego eksponatu w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 ale dla czemu drzwi nie są na swoim miejscu, otwarte i podparte mniejszymi drzwiami Jak to podparte mniejszymi drzwiami? Ja widzę zdjęte drzwi ładunkowe do załadowania czegoś co nie wejdzie przez drzwi "osobowe". Właśnie do załadowania czegoś większego drzwi duże otwierały się ku górze, a małe służyły za podporę. Coś jak na tym zdjęciu, lecz tu małe drzwi są złożone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Dzięki za pochlebne opinie. Odnośnie malowania - cóż każde se tam psiknie, jak mu się widzi. Co do drzwi. Zbyt późno kapnąłem się jak się otwiera te duże i nie chciałem rozbrajać całej konstrukcji. Dorzucę mu tam może jeszcze jakie podpórki pod koła, może gaśnicę albo co... żeby bardziej lotniskowo wyglądało. Ogólnie cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 W tym samym serwisie (airfighters.com) jest zdjecie An-2 , 91-0074 zrobione w El Paso / Fort Bliss - Biggs AAF (BIF / KBIF) ze zdemontowanymi drzwiami (photo ID 41854). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Elegancki model, dodatkowy punkt za Wrocław ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Jeżeli zdemontowane - to nie powinny być oparte o samolot. Jak już pisałem wcześniej - reszta to miód dla mych starych oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Bardzo mi się Antek podoba. Myślę też, że ewentualna modernizacja w postaci rzeczywistego wklejenia drzwi nie będzie nadmiernie trudna, bez wątpienia doda modelowi uroku. Teraz to może nie najlepszy czas, ale jedź do najbliższego aeroklubu i zobacz jak się drzwi otwierają albo pisz do Artka82 - on tam ekspertuje z AeNami, to Ci pewnie fotkę machnie... Mam nadzieję, że się Artek82 nie obrazi za takie gadanie w jego imieniu bez uzgodnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Przepiekny Antoni i wycieniowany tak jak lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Mikołaju, oczywiście że się nie obrażę bo po tu jesteśmy aby sobie pomagać w miarę naszych możliwości. Osobiście nie posiadam real fotki otwartych tych drzwi, aczkolwiek widziałem jak to na żywo wygląda. W warsztacie u Artka podawałem przykład na modelu Podporą dużych drzwi były te małe, także pozycji otwartej Tak jak poniżej: Fotki przykładowe, zaczerpnięte ze strony: http://www.aircraftresourcecenter.com Edit: No stanąłem na wysokości zadania i mam już fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 bardzo ładny model, pełen szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Piękny. Niby ten Antek od H.B. taki skopany, ale odpowiednio "przyprawiony" prezentuje się świetnie. Jeżeli zdemontowane - to nie powinny być oparte o samolot. Dlaczego nie powinny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Technicznie model jest bajeczny i bardzo atrakcyjny dla widza. W porównaniu z oryginałem może się okazać , że cieniowanie jest jednak zbyt odważne. Niemniej gratuluję tak udanego Antka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Piękny. Niby ten Antek od H.B. taki skopany, ale odpowiednio "przyprawiony" prezentuje się świetnie. Jeżeli zdemontowane - to nie powinny być oparte o samolot. Dlaczego nie powinny? Żeby nie uszkodzić pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 ajajaj! Piękny! A z się prosi o figurkę... Super praca. Administracja widzi i pewnie wrzuci na pierwszą stronę. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Dołączam się do przedmówców, niezła robótka, dawno takej tu niebyło. W zasadzie to niema się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2012 Hehe. No dzięki raz jeszcze Panowie. Miło mi, że się podoba. Dzięki za komentarze i uwagi. Figurkę dorzucę. I tak jak pisałem sprzęcik jakiś lotniskowy by się zdało ustawić obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi