Super Moderator Reflect Napisano 2 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Fajnie wymalowałeś te figurki! Podobają mi się mundury (bardzo). Pewnie kilka delikatnych pociągnięć pędzla (jak koledzy powyżej radzili) i będzie na prawdę super! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Żeby ich nie spaprać zrobię tak. Mam dwóch amerykańców do wymalowania. Pomaluję ich i zobacze jak wyjdzie. Jak będzie ok to tym przerobię imte oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2014 A propos tych oczu to jeszcze można spróbować je namalować końcówką igły (kładziesz malutki kleks białej farby i tyle) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Absolutnie specjalista w figurkach nie jestem, chyba ze tych...w okularach, lub goglach, ale malowanie białych plamek na czarnym oku wyglada fatalnie. Popatrzcie w naturze na człowieka i oko ma odwrotny wariant- białe, a w środku czarne/niebieskie/piwne/zielone... W 1:35 odwzorowanie tego graniczy z cudem. Sa gdzieś materiały dotyczące malowania twarzy, jak rownież oczu. Nie maluj zaproponowanym sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Mundury wyszły świetnie. Możesz opisać proces ich malowania? Twarze bym pocieniował bardziej zdecydowanie. Co do oczu to nie jest to temat łatwy. Ja robię to tak. Białe tło, czarna kropka na środku malowana jednym włosem z pędzla do ścian, a na to coś jak by łosz z najciemniejszego koloru cielistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Namaluj najpierw jaśniejszym szarym tło dla źrenicy, którą malujesz odcieniem ciemniejszym. Malując jasnym możesz zrobić to mniej dokładnie, obrys poprawisz kolorem którym malujesz skórę. Wtedy starasz się jak najdokładniej pomalować źrenicę. Nie używaj czystej bieli i czerni bo wygląda to potem fatalnie (nie mówię tu o twoich figurkach tylko ogólnie). Moim zdaniem warto zacząć malowanie twarzy właśnie od oczu, gdyż jest to najtrudniejszy element i w razie niepowodzenia bezproblemowo zmywasz farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Dzięki chłopaki za rady. Chyba te już zostawię bo może się skończyć na przemalowywaniu. A powiem ci Marcin że całkiem prosto z tymi mundurami poszedłem. Najpierw pomalowałem je na czarno Tamiya XF-1 Flat black a potem zmieszałem XF-1 z XF-63 German grey i suchym pędzlem po krawędziach. Nie jest to może wyszukana technika, ale jakoś nie miałem natchnienia tym razem do maolwania w sposób klasyczny. Koszule odwrotnie. Najpierw na jasno szary a potem XF-63 doś rzadki i tylko w zagłebieniach. W każdym razie sa one dla mnie trudne do malowania i w niedługiej przyszłości chyba przestanę je robić i skupię się tylko na pojazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Namaluj najpierw jaśniejszym szarym tło dla źrenicy, którą malujesz odcieniem ciemniejszym. Malując jasnym możesz zrobić to mniej dokładnie, obrys poprawisz kolorem którym malujesz skórę. Wtedy starasz się jak najdokładniej pomalować źrenicę. Nie używaj czystej bieli i czerni bo wygląda to potem fatalnie (nie mówię tu o twoich figurkach tylko ogólnie).Moim zdaniem warto zacząć malowanie twarzy właśnie od oczu, gdyż jest to najtrudniejszy element i w razie niepowodzenia bezproblemowo zmywasz farbę. To racja jest ! Co do kolorów oczu to ja oczywiście uprościłem specjalnie dla Kolego bazylmsa, w/g mnie, w skali 1:35 wygląda to tak ( tu Kolega makinen i ma prawie ) : czarne ( bardzo ciemne ) plamki ( równe oczywiście i malutkie ) i w nich jasne, ja maluję jeszcze źrenice. Grunt to tak dobrać wielkość by kolesie nie wyglądali jak by im ktoś bańki przyłożył i to w oba oka. No nie ma recepty jasnej, ja zepsułem kilkadziesiąt figurek, żeby się tego nauczyć a i tak cały czas coś poprawiam. Używam olejnych farb i tu jest możliwość zawsze zatarcia błędu. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Elegancko Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Dzięki za rady i doping. Zdrowie powoli zaczyna wracać do normy więc dziś tylko jedna fotka. Tak sie ten bajzel będzie z grubsza przedstawiał: Ten kucający będzie miał jeszcze z boku skrzynkę narzędziową z Edka i może włoże mu jakiś klucz do ręki, a ten trzeci wolny elektron dostanie kanister do łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Kurza Stopa ! Fajniście. Przeleć tylko matem mundurki Chopaków. Ja swojego planuje zrobić w malowaniu z Norwegii, do tego dwóch Naszych Chopaków za murem Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 To już całkiem blisko końca. Co następne? Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Domagam się więcej fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Domagam się więcej fotek! Podpisuję się pod tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Przeleć tylko matem mundurki Chopaków. Ja swojego planuje zrobić w malowaniu z Norwegii, do tego dwóch Naszych Chopaków za murem Mat już był, jakoś tak zawsze mi się świecą. Ale też światło z lamp wzmaga ten efekt. To gdzie jest warsztat twojego? To już całkiem blisko końca. Co następne?Stefan Trzeba skończyć Sdk-a w projekcie grupowym a potem to trzeba będzie coś z 40 pudełek wybrać - jeszcze nie zdecydowałem. Domagam się więcej fotek! Podpisuję się pod tym A co by do galerii było? Podstawka zmalowana. Musze jeszcze kanister dokończyć i skrzynkę narzędziową pomalować. Może jakieś sugestie na jaki kolor ją zrobić? Na sam koniec pudry i w zasadzie gotowy do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Fajny klimacik, dołożył bym jedynie jakieś śmieci leżące na ulicy (jakaś gazeta może). Czekam na galerię :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Zgadzam się z przdmówcą - gazeta i np.fototrawione liście porozrzuccane tu i tam dodałyby smaczku, ale i tak jest znakomicie zrobione i wyeksponowane wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Będą i gazety i jakiś syfek. Ale to na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Jest dobrze, bardzo mi się podoba. Krzysiek, gazety to skąd będziesz brał? Są jakieś gotowce czy będziesz drukował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Wezmę jakieś z netu (może jakiś plakat), wkleję do Word'a pomniejszę i wydrukuję. To tylko tak pogladowo ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Czołem. Krzyśku bazylmsie jakiś Hiszpan udostępnia za darmo na swojej stronie gazetki, plakaty, kartony. Takie od razu do druku w 1:35. Szkoda, że nie zapisałem stronki. Nawet jeden Nasz "sławetny" kolega kiedyś je skopiował i sprzedawał po 5 zł na Forum . Ohyda ! Może któryś z Kolegów wie gdzie to znaleźć ? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Dzięki. Tylko dorwę się do jakiejś kolorowej drukarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Gratuluję złożenia eduardowskiej skrzynki (chyba że to aber) z blaszek. Mnie to nie udało się tak dobrze. Ja moją pomalowałem kolorem German green (lifecolor). Link poniżej, tylko zescrolluj na sam duł gdzie skrzynka leży na stoliku. viewtopic.php?f=68&t=42926 Reszta bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Jeśli to model z 1939 roku ( nie doczytałem na początku tematu) to może fajnie byłoby rozrzucić kilka francuskich ulotek na ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Czołem. Krzyśku bazylmsie jakiś Hiszpan udostępnia za darmo na swojej stronie gazetki, plakaty, kartony. Takie od razu do druku w 1:35. Szkoda, że nie zapisałem stronki. Nawet jeden Nasz "sławetny" kolega kiedyś je skopiował i sprzedawał po 5 zł na Forum . Ohyda ! Może któryś z Kolegów wie gdzie to znaleźć ? Pozdrawiam Paweł http://www.fcmodeltips.com/2014/04/posters-de-propaganda-sovieticos-wwii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi