Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Jeśli Twój model ma być prosto fabryki z działkiem nie strzelanym, to możesz zrobić chromy, jeśli jednak nie, to nie wypada. To twoim zdaniem na linii produkcyjnej chromuje się tę część??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Niczego takiego nie twierdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Niczego takiego nie twierdziłem. No tak... Faktycznie ... Jeśli Twój model ma być prosto fabryki z działkiem nie strzelanym, to możesz zrobić chromy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Ręce po prostu opadają... Tak, masz rację, to według ciebie znaczy, że w fabryce chromują działko A-10. Pewnie mu też montują skórzaną tapicerkę i woskują opony, żeby ładnie błyszczały się na zdjęciach. I pomyśleć, że to wszystko wydedukowałeś z mojego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Ręce po prostu opadają...Tak, masz rację, to według ciebie znaczy, że w fabryce chromują działko A-10. Pewnie mu też montują skórzaną tapicerkę i woskują opony, żeby ładnie błyszczały się na zdjęciach. I pomyśleć, że to wszystko wydedukowałeś z mojego posta. Nakręcasz się zupełnie niepotrzebnie. Stwierdziłeś, że jak "prosto z fabryki" to może mieć działko chromowane... Zapytałem, czy twoim zdaniem w fabryce chromują te działka? Odpowiedziałeś, że nie... Z kim teraz dyskutujesz? Z samym sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Może nie chromuje się ale po prostu jest to jakaś blacha nierdzewna/chromowana/tzw "kwasówka?" czy coś takiego i wygląda to jak by było chromowane. Ale nie ważne, umazałem jeszcze ten drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Może nie chromuje się ale po prostu jest to jakaś blacha nierdzewna/chromowana/tzw "kwasówka?" czy coś takiego i wygląda to jak by było chromowane. Ale nie ważne, umazałem jeszcze ten drobiazg. Zamów sobie ten specyfik i będzie w sam raz ... Nawet nie będziesz malował .... http://master-model.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=263&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Gdzies o tym czytałem ale zapomniałem że to istnieje :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Waćpan, zacną robotę robisz z tym A-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Działko zamówione, do tego ten specyfik do blaszek. We wtorek powinien dotrzeć do mnie ten zestaw. Do tego czasu pewnie uporam się z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Nużek, tak świetnie Ci idzie, to teraz postaraj się nas zaskoczyć ładnym detalem - może ładnie zwaloryzowane golenie podwozia? To proste stosunkowo ale szalenie efektowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Golenie podwozia już mam zrobione, trochę eduarda dokleiłem do tego ale nie ma jeszcze washa na nich. Jeszcze przejrzę dokładnie golenie, może coś poprawię i wstawię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Wracając jeszcze do chromowanych osłon luf GAU-8 - to po prostu bajer, jak się szwejuchom za kałużą chce odstawić wiejski tuning na A-10 to walą ją w chromy Fabrycznie jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 W takim razie chyba bardziej gun metal, niż ten specyfik do pociemniania metalu, prawda? Pytam z ciekawością, bo nie wiem jaki dokładnie efekt daje ten płyn. Mam jednak wrażenie, że lakier gun metal byłby bardziej "prawdziwy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 W takim razie chyba bardziej gun metal, niż ten specyfik do pociemniania metalu, prawda?Pytam z ciekawością, bo nie wiem jaki dokładnie efekt daje ten płyn. Mam jednak wrażenie, że lakier gun metal byłby bardziej "prawdziwy". To nie jest specyfik do pociemniania metalu tylko do jego oksydowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Bardzo mnie to zaciekawiło... już szukam efektów w sieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Bardzo mnie to zaciekawiło... już szukam efektów w sieci... A czego tu szukać? Wystarczy zajrzeć do pierwszego lepszego sklepu sprzedającego broń.... Oksyda to oksyda, zawsze wygląda podobnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Hola, hola Panowie. Tylko broń ozdobna jest chromowana. Seryjnie produkowana jest metalicznie czarna, bo oksydowana. W zasadzie każda stalowa. Co nie znaczy, że któryś z samolotów nie miał technika o wybujałej fantazji, który osłonę dał do chromowania. Nie wiem jednak, czy samolot w służbie mógł takową mieć - procedury. Nieźle poszła sprawa z silnikami. Obawiałem się, że będziesz miał z tym więcej problemów. Pozdrawiam AMO_Graphic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Ozdobna też ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Ozdobna też ładna Obstawiam, że to nie jest chrom... Zwyczajnie dopolerowana stal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Oczywiście masz rację, to polerowana stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Sreberko po czekoladzie, prosta robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Może nie chromuje się ale po prostu jest to jakaś blacha nierdzewna/chromowana/tzw "kwasówka?" czy coś takiego i wygląda to jak by było chromowane. Ale nie ważne, umazałem jeszcze ten drobiazg. Zamów sobie ten specyfik i będzie w sam raz ... Nawet nie będziesz malował .... http://master-model.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=263&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=56 Wiesz jak to działa na CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi