Szydercza Gała Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2015 Bazyl, normalnie będę musiał ci Ritterkreuz wyciąć z kartofla Spędziłem sporo czasu szukając tych cholernych figurek i nikt ich nie miał, nawet Preiser. Przeczytałem Twojego posta i juz miałem odpisać że nie będzie nazioli bo nie mogę ich nigdzie dopaść, ale mówie sobie, może lepiej sprawdzę i proszę niespodzianka mają tankistów, lotników nato i personel linii lotniczych ( hamerykanckich lotników niet :( ), Tak więc założyłem sobie dziś konto a jutro zamówię pajaców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Ważne żeby pułkownik był zadowolony i Naczalstwo nie będzie się zastanawiać o wysłaniu komisarza w celu ustalenia powodu nieobecności załogi w miejscu pracy. Mogłoby to doprowadzić do ujawnienia niewyjaśnionych dotąd czasowych zniknięć Ciapka z placu budowy i zagrożeniem osadzenia w jakichś mrocznych lochach jego samego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Szanowny Autorze wontka przeswietnego, oczywiscie ze posiadaja latawcow hamerykanskich II wojennych . Wypowiedz moja popieram sznurkiem: http://www.preiser-figuren.de/1:144-Preiser-Figuren-12mm,cat-402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2015 No to poczytaj sobie swojego linka Po mojemu mówi że backorder i możesz czekać zylion lat zanim ich naprodukują Jakąś godzinę temu zamówiłem pozostałe więc teraz będę mógł szaleć w tej skali jakiś czas Może sobie szczele tego rakietowego paszczura od trumpka ( Typ 033G bodajże ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Jak byś na galowo szukał to tu masz letników lub zimoszy... http://northstarmodels.com/product-category/figures/1-144-figures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Wybacz należny mi się połajanka szczypiorkiem ale wynika to z mojej nieznajomości tegoż jenzyka. Po bliższym przyjrzeniu się faktycznie nie podają terminu dostępności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Znam znam Blacman, tyle że takie drętwiaki tutaj na nic. Oni maja fajne zestawy w pozach roboczych do 350-tki, do Z-39 trzeba będzie zanabyć...Ah wydatki wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 ...do 350-tki, do Z-39 trzeba będzie zanabyć... 1/144, 1/350...W dobrą stronę zmierzasz... Coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 nie zdziwię się jak za jakiś czas będzie jakiś niemiaszek w 1:700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 700 to nie na moje umiejętności, jak sie napatrzę na Blacmanowe albo Rhyaderowe, to mnie czasem korci, ale szybko mi przechodzi Moje środowisko naturalne to 350 i 144. Co do faszystów to ja ich wcale nie lubie tak jakos wyszło że był u-boot teraz u-boot a w planie Z-39. N swoją obronę dodam że był flower i I-58 Wybory wynikają raczej z dostępności fajnych zestawów/dodatków/dokumentacji. Najbardziej to mi w zasadzie odpowiada przełom wieków do Wielkiej Wojny. Taki Wariag ( mam papierzanego w 1:200 i zamyślam sobie zrobić zvezdowego ) czy inne Borodino czy Cesarewicz..... Emdeny, Dresdeny, to tylko niektóre okręty w moim PLANIE. Pytanie tylko KIEDY ja to wszystko zrobię A w temacie to zapodkładowałem dziś kiosk i śmiecie. Nie wiem kiedy ruszę z chlapaniem na czarno, bo mi czarna wyszła Zamówiłem w piątek, jak przyjdzie pojadEM dalej. WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 700 to nie na moje umiejętności Na moje obecne w sumie chyba też nie. Coraz bardziej się uświadamiam że to nie dla mnie. Zwłaszcza blachy. Jestem strasznie ciekaw jak blacman lub rhyader przyklejają relingi w 1:700. Przecież to ma z 1,5 mm i się gnie. A jak próbuję je wyrównać to się odrywają. :( Mało miejsca na półce więc chyba się przerzucę na tankistów w 1:48 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 700 to nie na moje umiejętności Na moje obecne w sumie chyba też nie. Coraz bardziej się uświadamiam że to nie dla mnie. Zwłaszcza blachy. Jestem strasznie ciekaw jak blacman lub rhyader przyklejają relingi w 1:700. Przecież to ma z 1,5 mm i się gnie. A jak próbuję je wyrównać to się odrywają. :( Mało miejsca na półce więc chyba się przerzucę na tankistów w 1:48 :( Coś tematyka zeszła z głównego nurtu i powoli wątek dryfuje na mieliznę... Nie żebym się czepiał, ale jak widzę nowe posty to zaglądam w nadziei, że może Szydercza Gała jakieś nowe fotki podrzucił a tu panie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 No i kolega nam sie zbulwersował Specjlnie dla Ciebie MAV von Ciapkenberg wraz ze swoim przedłużeniem Jest też coś dla walutowych kolegów, o papierku z Lutkiem nikt jeszcze nie wspominał WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Jest też coś dla walutowych kolegów, o papierku z Lutkiem nikt jeszcze nie wspominał Trzeba było fote robić z dzisiejszym banknotem 100 złotowym a nie takim nic nie wartym Aczkolwiek Ciapek ma fajne przedłużenie sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Trzeba było fote robić z dzisiejszym banknotem 100 złotowym a nie takim nic nie wartym Dzisiejsza stówa to na modele jest zamieniana co rychlej, a "czerwona" jako swoisty punkt odniesienia... jak najbardziej. Wg ostatniego kursu do współczesnej setki była w skali 1:100 000 000. Swoją drogą piękna torpeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Specjlnie dla Ciebie MAV von Ciapkenberg wraz ze swoim przedłużeniem Eh wzruszyłem się.... podziękował A gdzież owo to przedłużenie, jakże efektowne i błyszczące, będzie eksponowane na modelu? Myślę że w zamyśle autora pojawił się sprytny i efektowny plan pokazania momentu załadunku torpedy do wnętrza okrętu poprzez luk przed kioskiem... zastanawiam się tylko czy są jacyś odpowiedni "mantrosowie" w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 A gdzież owo to przedłużenie, jakże efektowne i błyszczące, będzie eksponowane na modelu? Myślę że w zamyśle autora pojawił się sprytny i efektowny plan pokazania momentu załadunku torpedy do wnętrza okrętu poprzez luk przed kioskiem... zastanawiam się tylko czy są jacyś odpowiedni "mantrosowie" w tej skali Jak autor wątka nie znajdzie odpowiednich "mantrosów' to pewnie ciapek będzie ładował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 No Gerd, z tą skalą toś nieco przesadził - jak Ciapek z przedłużką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 Czy nikt tu nie czyta moich wypocin???? A ja sie produkuje i produkujé Odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania sa na tej i poprzedniej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2015 Czy nikt tu nie czyta moich wypocin???? A ja sie produkuje i produkujé Odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania sa na tej i poprzedniej stronie Chyba nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Czy nikt tu nie czyta moich wypocin???? A ja sie produkuje i produkujé Odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania sa na tej i poprzedniej stronie Chyba nikt Fakt umknęło mi to, ale jak pojawią się to od autora wątku domagam się foty jak ciapek pilnuje tych niemiaszków przy załadunku torpedy, żeby jej przez przypadek nie zajumali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Czy nikt tu nie czyta moich wypocin???? A ja sie produkuje i produkujé Odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania sa na tej i poprzedniej stronie Ja czytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Jo tyż... Nawet rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Czy nikt tu nie czyta moich wypocin???? A ja sie produkuje i produkujé Odpowiedzi na wszystkie powyzsze pytania sa na tej i poprzedniej stronie Czyta, czyta - stąd moje wyjaśnienie w tematyce torpedy. Natomiast kwestia marynarzy jest dla mnie nadal otwarta - jak dorwiesz jakiś ciekawy zestaw (nie aukcyjny, po kosmicznych cenach) w tej skali to daj znać - sam chętnie kupie Ja znam tylko ten z CMK w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Ja też jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi