moralezz Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Skończony. Zestaw Trumpeter plus żywice Aires (kokpit, dysza, wnęki). Malowany Gunze C, kalkomanie Model Maker: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Kapitalny model Świetnie się prezentuje, zwłaszcza kabina mi się podoba. No i wielki plus za nasze barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Piękny. Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Piękny, jest na czym zawiesić oko. Lada dzień też się za niego biorę. Tą rewelacyjną płytę lotniska robiłeś sam, czy zakupiłeś gotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Potwierdzam to co mówiłem w Bytomiu. Bardzo udany model. Jeszcze raz gratuluję. Podejrzewam że Marek bardzo się cieszy, bo będzie miał u siebie kilka pięknych modeli samolotów ze Słupska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 bo będzie miał u siebie kilka pięknych modeli samolotów ze Słupska.Nagroda specjalna od Stowarzyszenia Przyjaciół 28 SPLM czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Brak słów, przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 widziałem w Bytomiu - jest świetny! pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Ułaa narobiłeś mi chęci na takiego, kamo wygrywa i ta dysza, rewelacyjnie pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Piękny. W Bytomiu się super prezentował !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Tylko nikt nie zauwazyl ze szachownice na stateczniku pionowym sa w te sama strone czyli czerwonym polem do przodu... Po za tym jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Jest klasa. Podstawka samoróbka, czy kupowana gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Dzięki za wszystkie komentarze. Cała przyjemność po mojej stronie, że Wam się podoba Piękny, jest na czym zawiesić oko. Lada dzień też się za niego biorę. Jeśli będziesz chciał to służę pomocą - zestaw ma sporo "byków", które najlepiej wyłapać albo wiedzieć o nich przed montażem, żeby później nie było niespodzianek, które mnie spotkały Tą rewelacyjną płytę lotniska robiłeś sam, czy zakupiłeś gotową? Podstawka samoróbka, czy kupowana gdzieś? Podstawka to samoróbka. Tylko nikt nie zauwazyl ze szachownice na stateczniku pionowym sa w te sama strone czyli czerwonym polem do przodu... Po za tym jest ok... Zauważył, zauważył tylko forma "wytknięcia" tego babola była inna. Faktycznie - mój błąd, który wziął się stąd, że przeglądając fotki 460-tki z różnych okresów użytkowania w końcu się "zakręciłem" i nie zwróciłem na to uwagi. Całe szczęście błąd już naprawiony i można żyć spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Super model. Jakiś lakier bezbarwny kładłeś na koniec? Możesz zdradzić jak robiłeś tą podstawkę? Jeszcze raz gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Bardzo ładny Mig. _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: F-22 Raptor - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Super model. Jakiś lakier bezbarwny kładłeś na koniec? Możesz zdradzić jak robiłeś tą podstawkę? Jeszcze raz gratuluję! Całość na koniec pryśnięta Vallejo Satin Varnish. A podstawka - żadna tajemnica. Po prostu wydruk na papierze kredowym stuningowany aerografem w niektórych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Jeśli będziesz chciał to służę pomocą - zestaw ma sporo "byków", które najlepiej wyłapać albo wiedzieć o nich przed montażem, żeby później nie było niespodzianek, które mnie spotkały Dzięki, jak coś zauważę to się podpytam. Będę robił zestawowego "139" i podpytałem już technika pracującego przy tych samolotach o realność malowania w czasie bojowej służby. Niemniej nurtuje mnie zagadnienie dodatkowych zbiorników paliwowych. Nie znalazłem żadnego zdjęcia samolotu ze zbiornikami. Są Twoje podskrzydłowe, ale jest też podkadłubowy. Jak to było w rzeczywistości? Znasz temat? Co do uzbrojenia, które zastosowałeś to na podstawie tego co gdzieś kiedyś wyczytałem jest prawidłowe i jest to konfiguracja dla dowódcy pary dyżurnej. Tylko te zbiorniki. Jak to było faktycznie w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Opracowanie Polish Wings o MiGu-23 wyjasni Ci wszelkie watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Bardzo ładny Co do tej kwestii: Tylko nikt nie zauwazyl ze szachownice na stateczniku pionowym sa w te sama strone czyli czerwonym polem do przodu... Po za tym jest ok... Zauważył, zauważył tylko forma "wytknięcia" tego babola była inna. Faktycznie - mój błąd, który wziął się stąd, że przeglądając fotki 460-tki z różnych okresów użytkowania w końcu się "zakręciłem" i nie zwróciłem na to uwagi. Całe szczęście błąd już naprawiony i można żyć spokojniej to nie rzucałbym tak pochopnych ocen jak Tazman. W rozwiązaniu pomógłby widok na szachownice na spodzie. Polskie Skrzydła nr 10 sugerują na przykład właśnie takie dwa różne wzory szachownic jak są pokazane na modelu (pod warunkiem, że na spodzie są szachownice starego wzoru). Tylko te zbiorniki. Jak to było faktycznie w realu? Zbiorniki można było podczepiać jak pokazane na modelu (wtedy możliwość składania skrzydeł była blokowana). Może coś jeszcze dopiszą więksi fachowcy od MiGów-23 bo nie brak ich tu na forum. Edytowane 23 Marca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Opracowanie Polish Wings o MiGu-23 wyjasni Ci wszelkie watpliwosci Niestety, ale w Polish Wings nie ma słowa o zbiornikach (przynajmniej w polskim tłumaczeniu). Za to w Topshots jest zdjęcie startującej polskiej pary z podkadłubowymi oraz fotka z montażu podskrzydłowych. Ale czy miała zamontowame te zbiorniki para dyżurna dalej pozostaje zagadką. Edytowane 23 Marca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Niemniej nurtuje mnie zagadnienie dodatkowych zbiorników paliwowych. Nie znalazłem żadnego zdjęcia samolotu ze zbiornikami. Są Twoje podskrzydłowe, ale jest też podkadłubowy. Jak to było w rzeczywistości? Znasz temat? Co do uzbrojenia, które zastosowałeś to na podstawie tego co gdzieś kiedyś wyczytałem jest prawidłowe i jest to konfiguracja dla dowódcy pary dyżurnej. Tylko te zbiorniki. Jak to było faktycznie w realu? Jeśli chodzi o fotkę, to w takiej konfiguracji (3 baniaki i 6 rakiet) nigdy nie spotkałem. Aczkolwiek jest taka: Natomiast konfiguracja jest jak najbardziej możliwa. Zbiorniki podskrzydłowe opróżniały się jako pierwsze i w sytuacji bojowej po wyczerpaniu powinny być odrzucone, a związku tym samym skrzydło odzyskiwało swoją skuteczność w manewrowaniu skosem. W zasadzie służyły do przedłużenia czasu patrolowania w powietrzu i dolotu do oddalonych obszarów działań. Ponadto taka konfigurację można było spotkać w trakcie przebazowań. W rozwiązaniu pomógłby widok na szachownice na spodzie. Polskie Skrzydła nr 10 sugerują na przykład właśnie takie dwa różne wzory szachownic jak są pokazane na modelu (pod warunkiem, że na spodzie są szachownice starego wzoru). Na skrzydłach są starego wzoru... ...a na stateczniku powinno być tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Fajnie wygląd ten MiG w konfiguracji z trzema zbiornikami. Polacy tak latali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 latali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 imt a ten zbiornik na dole to nie jest przypadkiem taki sam jak MiG-21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Gratulacje, piękny model bardzo ładnego samolotu. Montuję tylko WW 2 ale patrząc na takie cudeńka aż się zastanawiam czy nie zmienić zainteresowań. Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi