pzbora Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Witam po dłuższej przerwie. Przedstawiam ostatnio "wymęczony" produkt Special Hobby w skali 1/48- BR.20 Cicogna. Ogólnie długa droga przez mękę z dużą ilością szpachlowania. Dodatkowo zastosowałem blaszki z zestawu Eduarda oraz wykonałem linie nitowania które urozmaiciły nieco powierzchnię płatowca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Świetny ten makaroniarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonion Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Rewelacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Ładnie się prezentuje. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat BR.20M - Supermodel + blachy - Eduard 1/72 - ukończony MiG-21 MF - R.V Aircraft 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Under B Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 whaaat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Najlepiej zrobione włoskie kamo jakie widziałem no i w ogóle model piękny, gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdk_uk Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Poprostu piekny.Bardzo mi sie podoba. Gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfjontkofski Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Piękny Jak malowałeś to camo, z ręki aero? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Fantastyczny model! Idealnie oddałeś ducha włoskich ciapek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pzbora Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 Piękny Jak malowałeś to camo, z ręki aero? Malowałem z ręki aerografem. Farby gunze i tamiya. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatektatek Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Oj piękny on. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vacat77 Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Gratuluję! Jest wykonany na naprawdę wysokim poziomie. Życzę kolejnych tak udanych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAPIR Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Piękny, rzadko coś na tym forum komentuje ale ten model jest cudny. Jest może taki model plastikowy w skali 1/32 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalisz76 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Wspaniały. Gratuluję wytrwałości przy tym pięknym kamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Jest co oglądać! Kawał roboty! Szczególnie zwraca uwagę kamuflaż i "zapuszczone" linie i nity! A dzięki, jak sam piszesz- mozolnemu szpachlowaniu- wydobyłeś doskonały design samolotu Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekK Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Radość dla oczu! Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Znakomity model, szacunek dla warsztatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pires Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Jak można "wydobyć design" ? Panowie, trochę szacunku dla języka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 OJ jak pięknie mieć takie cacko na półeczce TYLKO PATRZEĆ I ZAZDROŚCIĆ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfjontkofski Posted June 4, 2015 Share Posted June 4, 2015 A tak swoją drogą, można spytać, jaką techniką robiłeś rdzawe smugi na spodzie? Bo zerknałem na niego jeszcze raz i w sumie i od góry i od dołu wygląda bosko. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 5, 2015 Share Posted June 5, 2015 Genialne malowanie. Świetny model. No i nie niemiecki! Gratuluję efektu a jeszcze bardziej umiejętnści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pzbora Posted June 8, 2015 Author Share Posted June 8, 2015 A tak swoją drogą, można spytać, jaką techniką robiłeś rdzawe smugi na spodzie? Bo zerknałem na niego jeszcze raz i w sumie i od góry i od dołu wygląda bosko. ;) Większe smugi wykonałem aerografem, natomiast te bardziej precyzyjne suchym pigmentami rozcieranymi pędzlem w odpowiednim kierunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Posted June 17, 2015 Share Posted June 17, 2015 Bez dwóch zdań włoskie maszyny mają swój niezaprzeczalny urok. Z opisu wygląda, że nie jest to najłatwiejszy model w obróbce ale chylę czoła przed wykonaniem. Bardzo mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts