spiton Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Wyszło słonko, zatem narobiłem trochę zdjęć. Słowem Galeria ! Zapraszam do komentowania ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Srogo utyrany. Nie jestem specjlnie fanem tego typu prezentowania modeli, ale przyznam, w tym wypadku wyszło przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Kilka chwil siedziałem i się zastanawiałem jak opisać moje wrażenia odnośnie modelu i zdjeć i jedyne co mogę wystukać to - Spiton, chylę czoła. Choociaż zdjęcie z zielonym mi sie nie podoba (coś z nim kombinowałeś bo wokoło samolotu jest dziwna łuna której nie było w wątku warsztatowym?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Ujecia jak ze Skaryszewskiej ! Tylko bardziej utytłany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Bardzo ładny model i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Szkoda ze tak daleko z chęcią przyszedł bym n kurs fotografii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Normalnie jak prawdziwy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Cały bajer w fotografii polega na tym, że model ma wkręconą w dysze szprychę rowerową, dzięki której wystarczy tylko wyciąć ze zdjęcia owa szprychę. I to wszystko. Oprócz tej foty na tle zielonym, zdjęcia są praktycznie bez korekty. Jedynie są trochę kadrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Na początku myślałem że dałeś kilka fotek prawdziwego Rafale aby porównać go do swojego modelu. Długo się zastanawiałem gdzie kończą się real foto a zaczyna twój model. Zdjęcia mega, model także bardzo realistycznie wygląda. Nie wiedziąlem w pewnym momencie czy oglądam model czy prawdziwego Rafale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Nie lubię się powtarzać jak bardzo podobają mi się Twoje modele, ale ten jest wyjątkowo udany. Co prawda mam słabość do Rafale, ale Twój jest w pyteczkę realistyczny, że się tak wyrażę. Brudzenie to coś niesamowitego co Ci wyszło, naprawdę mógłbyś kiedyś jakiś poradnik napisać albo coś, gdzie byś krok po kroku wyjaśnił jak to robiłeś. Kapitalna jest góra, gdzie takie nieregularne zabrudzenia różnego typu świetnie ze sobą współgrają. Nie ukrywam, że będę starał się to jakoś kopiować na moim Hornecie. A zdjęcia - po prostu robisz najlepsze zdjęcia modeli w internecie i to jest fakt. Moje gratulacje, model wart wszelkich nagród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Witam Cóż można napisać więcej ponad to co napisali poprzednicy. Taki sposób prezentacji modelu jest jakimś fantastycznym wariactwem, które o jeden stopień wyżej stawia nasze starania do jak najbardziej realistycznego wykonania i pokazania naszych modeli. Może się podobać lub nie. Ja powiem tak: Podoba mi się to bardzo, ale jednak ze dwa standardowe studyjne zdjęcia bez photoshopowych czarów również chciałbym obejrzeć tak by mieć pełen pogląd na moc pracy jaką wykonałeś z samym modelem. Podobnie jak kolega Solo mam słabość do Rafale, bo to jeden z bardziej urodziwych współczesnych samolotów, podobnie jak on jestem pod wrażeniem technicznego wykonania śladów eksploatacji, jednakże jak dla mnie jest ich trochę zbyt dużo w szczególności na spodzie maszyny. Co do reszty jestem zdecydowanie na tak! Gratuluję i pozdrawiam. Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Piękny model w jedynej słusznej konfiguracji (w locie) i piękna prezentacja. Nic tylko gratulować i ćwiczyć bo jest naprawdę co podpatrywać i naśladować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 Jesteście strasznie mili. Skoro się wam podoba, to niech to będzie promocja robienia zdjęć w naturalnym światłe. Ale nie każde naturalne światło się nadaje. To znaczy każde, ale każde jest inne. W tej galerii najwięcej zdjęć jest robionych o godzinie 18,30. przy ciepłym świetle powoli chylącego się ku zachodowi słońca. Lepsze byłoby pół godziny później. Ale nie miałem czasu ,-)). Zdjęcia robione podczas mgły tez maja urok. Tak czy inaczej zdjęcia robione w naturalnych warunkach oświetleniowych kojarzą się ze zdjęciami robionymi prawdziwym obiektom. Jeśli jeszcze nastawimy dużą głębie ostrości i nasze kadry będą przypominały te z prawdziwych zdjęć, to już jesteśmy w domu. No i samo pomalowanie tez jest ważne. Ja się staram, po prostu wymalować to co widzę na zdjęciach prawdziwych maszyn. olejami czy innymi patentami. Raz to wychodzi lepiej, raz gorzej. raz się udaje, a raz nie. Tu sie w miare udało ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Iloczyn model x zdjęcia jest tu b. wysoki:) Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Sorry za słowo, ale zdjęcia jak i model zajebiste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Zdjęcia super!!!! A gdzie model? Brak mi słów by opisać wykonanie modelu jak i zdjęć Gratulacje bardzo udanego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Świetny model, a zdjęcia po prostu rewelacyjne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Solo,właśnie znalazłem przykład bardzo fajnego brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Fantastyczne zdjęcia i model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Oglądając galerię zastanawiałem się gdzie jest model. Gratuluję efektu. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Nic nie powiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Piękna rzecz, nie ma co Bardzo realistycznie pomalowany, podobnie jak Twój Hornet którego jakiś czas temu prezentowałeś na Forum. Może zmierzysz się teraz z Tomcatem, Intruderem, A7 lub F-16 w podobnej konwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Lipca 2015 Autor Share Napisano 4 Lipca 2015 Piękna rzecz, nie ma co Bardzo realistycznie pomalowany, podobnie jak Twój Hornet którego jakiś czas temu prezentowałeś na Forum. Może zmierzysz się teraz z Tomcatem, Intruderem, A7 lub F-16 w podobnej konwencji? Tomcata to juz nawet zacząłem ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 zrobiłem jeszcze jedną sesje zdjęciową, tym razem o świcie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Teraz to dałeś po garach. Przepiękne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi