boberm1 Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja szanowni W kwestii Pikniku 2024 w Łasku - jak to jest ogarniete organizacyjnie? - wstep wolny - wstep za zaproszeniem - wstep po wykupieniu karnetu/biletu Pytam , bo Łask to nieledwie o rzut beretem ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 10 Maja Share Napisano 10 Maja 4 godziny temu, jmx62 napisał: - "Erszoła" w tym roku nie ma, czy planowane są jakieś wyloty Bielika/ów na zagraniczne pokazy? Przecież jest Airshow w Lesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja (edytowane) i za tydzień Krzesiny Edytowane 11 Maja przez Irek-M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja O ludzie, to już nawet na takie wioski będą przylatywać... Tylko patrzeć jak będą uatrakcyjniać swoimi przelotami jarmarki i dożynki i otwarcia fontann. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Aby tylko nie latali po drutach WN jak co poniektóre śmigłowce na piknikach rodzinnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 06.09.2024r. ? W zwykły dzień zrobili sobie święto? Nie sobota ani niedziela? Kto na to przyjdzie, rodziny żołnierzy? namioty z werbownikami będą stały puste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 36 minut temu, Maxy napisał: W zwykły dzień zrobili sobie święto? Piąteczek. Chętni się zawsze znajdą. Tak było np. w 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) W dniu 10.05.2024 o 13:24, Wymysl napisał: "Erszoła" nie ma, ale trochę innych imprez z udziałem wojska jest. Poniżej terminarz występów M-346: Dzisiejszej daty nie ma w tej tabelce. Gdzieś 3 sztuki wyfrunęły z gniazda ok.13.30. Ktoś wie co to za okazja? Edytowane 9 Czerwca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca A wczoraj w Mińsku to nawet na statyce ich nie było... Bida ogólna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca (edytowane) Właśnie wrócił jeden ze Świdnika. IV Świdnik Air Festival. Wszystkiego może ze 30minut lotu. Edytowane 15 Czerwca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca No i jednego Bielika mamy mniej https://www.rmf24.pl/regiony/trojmiasto/newsamp-samolot-bielik-rozbil-sie-w-gdyni,nId,7648182 No jak obserwowałem ich treningi z balkonu swojego wieżowca to czasami latali poniżej XI piętra. Czułem że to się kiedyś tak skończy. Za bardzo kozakowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca 22 minuty temu, jmx62 napisał: No i jednego Bielika mamy mniej https://www.rmf24.pl/regiony/trojmiasto/newsamp-samolot-bielik-rozbil-sie-w-gdyni,nId,7648182 No jak obserwowałem ich treningi z balkonu swojego wieżowca to czasami latali poniżej XI piętra. Czułem że to się kiedyś tak skończy. Za bardzo kozakowali. Najgorsze, że pilot się nie katapultował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca mirage3 skąd masz taką informację? Przez moment na stronie 41BLSz była czarna kokardka ale zostala zdjęta, na stronie 4SLSz też milczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca 54 minuty temu, jmx62 napisał: mirage3 skąd masz taką informację? Przez moment na stronie 41BLSz była czarna kokardka ale zostala zdjęta, na stronie 4SLSz też milczą. Trzeba poczekać na oficjalny komunikat, teraz mowa jest, że pilot się katapultował i trwa akcja ratunkowa (przewóz pilota do szpitala?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca Krąży w sieci film z płyty lotniska. Nie widać żeby się katapultował. Uderza w ziemię, staje w płomieniach, odbija się, spada i sunie płonąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca https://www.facebook.com/kukizpawel/videos/1015802106578723/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Nie ma szans aby przeżył Edit: Pilot nie podjął próby katapultowania i zginął na miejscu – poinformował na specjalnej konferencji w bazie lotniczej z Łasku gen. dyw. Ireneusz Nowak, Inspektor Sił Powietrznych. Dodał, że był to jeden z dwóch najbardziej doświadczonych pilotów M-346 w Polsce. Miał 2000 godzin nalotu, w tym 1110 na Bielikach. „Opanowany, spokojny, precyzyjny, wymagający wobec swoich studentów i jeszcze bardziej wymagający wobec siebie” – scharakteryzował lotnika generał Nowak. Źródło: https://defence24.pl/sily-zbrojne/m-346-bielik-rozbil-sie-w-gdyni Mjr pil. Robert "Killer" Jeł Edytowane 12 Lipca przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca R.I.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca Jest mi poprostu whooooj smutno....jeszcze Demo Mastera oglądałem w Lesznie... Szkoda tak doświadczonego pilota i człowieka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca Nagranie z płyty lotniska https://www.facebook.com/share/v/P15LP26voLCKWt35/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Na tym filmiku który widziałem, po prostu brakło pilotowi wysokości do manewru, który chciał wykonać, a nurkował prawie pionowo. Smutno Edytowane 12 Lipca przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca Tak słuchałem właśnie wywiadu z kpt. Krakowianem: i w 43 minucie SLAB opowiada o podobnym manewrze jaki wykonywał w ubiegłym roku na pokazach w Ostrawie i jak to wyglądało z jego perspektywy. Wtedy skończyło się to na szczęście bez wypadku. Szkoda pilota i człowieka. Wyrazy współczucia dla jego rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Lipca Share Napisano 12 Lipca (edytowane) 8 godzin temu, jmx62 napisał: No i jednego Bielika mamy mniej https://www.rmf24.pl/regiony/trojmiasto/newsamp-samolot-bielik-rozbil-sie-w-gdyni,nId,7648182 No jak obserwowałem ich treningi z balkonu swojego wieżowca to czasami latali poniżej XI piętra. Czułem że to się kiedyś tak skończy. Za bardzo kozakowali. Chyba jeden z ostatnich przed katastrofą treningów z wtorku. VID-20240712-WA0002.mp4 Troszkę niziutko było latane. Edytowane 12 Lipca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca (edytowane) Wróciłem właśnie z Gdyni, gdzie miałem nadzieję uczestniczyć w obchodach święta 30-lecia BLMW. Niestety... Rozmawiałem z kilkoma osobami, które widziały katastrofę z balkonów. Były przerażone. Błąd plota lub awaria maszyny, cierpliwie czekajmy na wyniki badań komisji. Na marginesie - bardzo, bardzo szybko Bieliki utraciły w naszym lotnictwie status samolotu bez awarii / katastrofy. Niedoścignione są chyba nadal MiGi-29. Edytowane 15 Lipca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca (edytowane) A pod Pasłękiem w 2018 z Malborka i dwa 29te z MMaz 2016 i 2017? I może coś jeszcze przegapiłem. No to jak niedoścignione. Na razie bez katastrof to eFyszesnaste. Edytowane 15 Lipca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi