makinen Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Dla zabawy oraz czywiście Towarzystwa postanowiłem wziąć udział i poszukać faktów bez ich naciągania. Tematem będzie Dumvee Sił Specjalnych na bazie M1113 należący do Zielonych Beretów operujących na terenie Afganistanu. Wraz z modelem postaram sie odtworzyć również operatorów. Punktem wyjścia będzie to; Ponieważ myślą przewodnią Konkursu jest zima, to prezentuję ogólne otoczenie. W prawej części zdjęcia stoi właśnie bohater tematu- dumvee kilka zdjęć pojazdu, bo wersji malowania jest mnóstwo i nie wybrałem jeszcze finalnej Bazą będzie model Tamiya M1025 Armament Carrier 35263 Figuranci Szukam również tego, ale znaleźć w Polsce chwilowo nie mogę Części uzupełniające Dodatkowo masa innych części (zdjecie wrzucę całości jutro) - blaszka z przetłoczeniami podwozia, tylna półka, tylny zderzak by Tomcat28 - żywiczne fotele z konwersji Black Doga - elektronika - scratch Edytowane 8 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Zestaw wyjściowy bardzo dobry, chociaż zdecydowanie będę Cię namawiał na koła BFGoodrich Baja z DEF Model. Nie znajdziesz lepszej okazji do ich zamontowania, a w takim modelu zwykłe Goodyeary MT są... no po prostu zwykłe Nie ta liga zupełnie. Kilku rzeczy jeszcze brakuje do kompletu, ale to na pewno będziesz uzupełniał w trakcie. Wypada tylko życzyć powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Obserwuje z zaciekawieniem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 witam może troszkę poza tematem, chociaż model zacny i z pewnością jak reszta kolegów będę obserwował proces budowy z zapartym tchem, lecz mam pytanie o to czy można gdzieś w Polsce dostać dodatki firmy Live Resin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Cortez- Lucky Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Imponujacy zestaw dodatkow. Nie moja bajka, ale bede ogladal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Uzupełnienie dodatków- drobnica 2 x M240B (jeden stracił końcówkę lufy, ale nastąpi przesczep) 2x AT4 2x uchwyt mocowania swingarmów 1x swingarm po prawej stronie powiększona osłona silnika do wewnątrz elektronika- radiostacja SINCGARS, radio satelitarne Harrisa, antena BFT, ekran BFT (jednak będzie w modelu), klawiatura sterowania, głośniki, falownik, PLGR oraz kanistry pałąk C z modelu Bronco żywiczna tylna półka wraz z podporami i tylnym zderzakiem z konwersji Black Dog- zrezygnowałem z blaszki na rzecz żywicznej zywiczne kopie barierek na pakę i ich mocowań powiększona chłodnica wraz z osloną wyciągarki fotele przednie i tylny na pakę torby, plecaki, butla z gazem i gaśnica. Uff...chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 9 Września 2015 No piękny zestawik nam zaserwowałeś! Bardzo mi będzie miło podglądać! Powodzenia! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 A więc jednak się skusiłeś - świetnie Znając Twoje tempo, to zdążysz przez cały konkurs zrobić dwa lub trzy takie modele Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Kurcze dużo tych dodatków się robi :-) Nie mogę się doczekać aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Kurcze dużo tych dodatków się robi :-) Nie mogę się doczekać aktualizacji Z bazowego modelu Tamiya zostaje rama podwozia- do przeróbki tył i przód, wanna nadwozia i rama okna- też do przeróbki. Jak skończę Siyura ( w weekend), to zabiorę się za dumvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubix Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Z bazowego modelu Tamiya zostaje rama podwozia- do przeróbki tył i przód, wanna nadwozia i rama okna- też do przeróbki. Jak skończę Siyura ( w weekend), to zabiorę się za dumvee No to jakoś trzeba wytrzymać do przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 W 2003 specjalsi nie używali już ALICE- packów w temacie właściwych napisz, sesemesuj lub zadzwoń .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 W 2003 specjalsi nie używali już ALICE- packów w temacie właściwych napisz, sesemesuj lub zadzwoń .Pozdrawiam A. Plecaków ci u mnie dostatek- jakie są potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 W 2003 specjalsi nie używali już ALICE- packów w temacie właściwych napisz, sesemesuj lub zadzwoń .Pozdrawiam A. Trochę mocne uogólnienie. ALICE po dzień dzisiejszy jest w ofercie wielu producentów (np. Platatac) i jest regularnie kupowany przez amatorów i zawodowców jednako. Nie jest ideałem wygody dla wszystkich ale wielu go używa bo jest pojemny i solidny. Tu masz pana z SFG z Afganistanu z roku 2003: Widac? Bo mi blokuje ta witryne w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Large, small packi na stelażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Faktycznie plecak z fotki wygląda na ALICE. Zestaw startowy imponujący, ale pomyśl nad figurkami w zimowych ubiorach, bo w zimowym Afganistanie "ciepłe" dni zdarzały się chyba rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2015 Autor Share Napisano 12 Września 2015 Zacząłem od cięcia- dachu i osłony silnika na rzecz wymiany na większą. Dorobiona też "wykładzina" dookoła pojawił się stolik pod elektronikę' Wkleiłem panele nadkoli, oraz na nadkola blachę ryflowaną. Pałąk C z modelu Bronco- do szpachlowania. Doszły też barierki boczne i wieża http://i1249.photobucket.com/albums/hh518/Kawa1973/Kawa1973030/IMG_8122_zpstegdbijn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Coś tempo mam ślimacze...jak pomyślę o drzwiach, to mam drgawki... Uzupełniony wstępnie dach- falownik z konwersji Black Dog, głośniki zywiczne z Legenda, obrotnica z modelu Bronco, reszta scratch. Kable dojdą po malowaniu. Odłaczyłem pałak C od dachu i przykeliłem do nadwozia. To zasadniczo ułatwi montaż całości. Doszła drobnica w środku- zestawowa i scratch. Wyciąłem przedni grill i wkleiłem żywiczny powiększony Zacząłem przeróbkę przedniego okna. usuniete wycieraczki i doklejne opancerzenie wraz z deflektorem. Teraz trzeba dodać kilkanaście śrubek Ponieważ czekam na koła, to całość prezentuję na "podwoziu zastępczym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 No piknie panie piknie . Mam tylko jedno małe pytanie po falownik w Hummerze (nie żebym się czepiał dla informacji ) . Wiem po co są w pompach, sprężarkach czy innych wentylatorach .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Mam tylko jedno małe pytanie po falownik w Hummerze (nie żebym się czepiał dla informacji ) . Wiem po co są w pompach, sprężarkach czy innych wentylatorach .Pozdrawiam M1A1(HA) W hummerze to nie wiem, bo to cywilny pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Czepiasz się o szczegóły zupełnie jak mój kierownik . No dobrze w HMMVW M1113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 A w tym wypadku też nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 A w tym wypadku też nie wiem Pewnie jak i w tych rzeczonych pompach i sprężarkach, żeby mieć "prund" o określonej i stałej częstotliwości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi