GEM Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Grzegorz nie rób reklamy Hasegawie tylko w tytule wątku napisz że od podstaw. Ktoś pomyśli że to z zestawu. A tak na poważnie to pełen podziw z mojej strony. Poszedłeś na głęboką wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 A przypomnij mi, po co wlasciwie kupiles ten model? Dokładnie. Mitrandir, po raz kolejny namawiam do odesłania zawartości pudełka panu Hasegawie. Jest Ci zupełnie zbędna. Z tego co do tej pory wykonałeś bez wielkiego bólu mógłbyś zrobić wersję strip-down. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Kurczaczki no ładnie toto się prezentuje Faktycznie mogłeś strzelić docha na hasegavę o toto z o wiele tańszego italerka zrobić ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 lux robota :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 .....aaaa idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Cała przyjemność po mojej stronie Panowie Widzę, że tylko Sławka trochę zmorzyła nieco moja relacja A tak na poważnie, to jak to GEM powiedział... wszedłem w głęboką i zimną wodę Przeraża mnie ta ilość kabli i rurek na wierzchu Przetrząsam te zdjęcia, szkice i nic poza chaosem, ale jest światełko w tunelu Natrafiłem na pewien plan konstrukcji i jak sobie go powiększyłem żeby rozrysować "bebechy" mogłem choć przymierzyć czy wszystko jest w miarę okey Jakże wielka była moja radość na ten widok... ... więc podbudowany oględzinami, wszedłem w temat dalej Wertując 1,5 tysiąca fotek, udało mi się wychwycić jakiś schemat zabudowy Rozrysowałem wstępnie elementy wnętrza kabiny transportowej ... i nikły efekt 2 godzinnej pracy choć już zawsze nieco bliżej do celu Ale żeby nie było monotonii (i niektórzy nie przysypiali ) wprowadziłem nieco koloru do mojej ładowni i dość karkołomny dla mnie moment malowania szkieletu ładowni ... nie udolna próba rozplanowania ...i sprawdzenie czy okna mam tam gdzie chce mieć Dalszy harmonogram prac obejmuje: najpierw wszelkie urządzenia i niektóre rury; położenie cienkich przewodów i następnej części rurek, potem przewody cienkie; pozostałe rury; przewody grubsze; sakwy, fotele, liny dla skoczków i te do desantu... a na końcu browning na rampie ... a potem się biorę wreszcie, za sklejanie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Dalszy harmonogram prac obejmuje: najpierw wszelkie urządzenia i niektóre rury; położenie cienkich przewodów i następnejczęści rurek, potem przewody cienkie; pozostałe rury; przewody grubsze; sakwy, fotele, liny dla skoczków i te do desantu... Jeśli martwi Cię, że nic z tego nie będzie widać to mogę Cię pocieszyć - technologia laparoskopii nieustannie się rozwija!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Po nabraniu kolorów robi jeszcze większe wrażenie! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Chyba wolalbym, zebys go zrobil po katastrofie. Przynajmniej byloby widac wnetrze. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Niech następnym razem Kogut zrobi coś rozbitego tylko w innej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Ciesze się, że wszyscy mi dobrze życzą Niech następnym razem Kogut zrobi coś rozbitego tylko w innej skali ...kilka mam w dorobku takich w 1:1 kret69 ...czemu wolał byś po katastrofie, nie umiem jeszcze wraków robić... jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Ależ tempo! Ja przez ostatnie 3 tygodnie do kilku pudełek tylko zajrzałem, a tutaj pól modelu powstało od podstaw i to w jakiej jakości! Jak dla mnie - bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Ależ tempo! Ja przez ostatnie 3 tygodnie do kilku pudełek tylko zajrzałem, a tutaj pól modelu powstało od podstaw i to w jakiej jakości!Jak dla mnie - bomba! Jutro na żywo zobaczysz Było by szybciej... gdybym nie musiał egzorcyzmów odprawiać nad zdjęciami co by to rozkminić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Ciesze się, że wszyscy mi dobrze życzą Niech następnym razem Kogut zrobi coś rozbitego tylko w innej skali ...kilka mam w dorobku takich w 1:1 kret69 ...czemu wolał byś po katastrofie, nie umiem jeszcze wraków robić... jeszcze Bo taki po katastrofie (ale bez przesady, taki tylko "obrany" z poszycia) dopiero pozwalalby docenic cala prace nad wnetrzem. A czy Ty w Warszawie gdzies masz jakis bardziej publiczny warsztat czy modelarnie? Bo tez chcialbym popatrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Ciesze się, że wszyscy mi dobrze życzą Niech następnym razem Kogut zrobi coś rozbitego tylko w innej skali ...kilka mam w dorobku takich w 1:1 kret69 ...czemu wolał byś po katastrofie, nie umiem jeszcze wraków robić... jeszcze Bo taki po katastrofie (ale bez przesady, taki tylko "obrany" z poszycia) dopiero pozwalalby docenic cala prace nad wnetrzem. A czy Ty w Warszawie gdzies masz jakis bardziej publiczny warsztat czy modelarnie? Bo tez chcialbym popatrzec. Publiczny to nie normalny, dom z kobitą i kotem. ... ale, jak uważasz że warto to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Grzechu to może zorganizuj jakieś spotkanie towarzyskie ;) tudzież ewentualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 No cóż słowo się rzekło, sprawa się rypła Kobita tylko się spytała kiedy ma sobie na babski wieczór wziąć wolne... Czekam na propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Grzegorz jesteś niepoważny ,wpędzasz mnie w kompleksy , świetnie ci to wszystko wychodzi . Puść sms jaki rozmiar koszulek (xl ?) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Challenge accept musze swojej drugiej połówki zapytać kiedy dostane wychodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Challenge accept musze swojej drugiej połówki zapytać kiedy dostane wychodne I tu problem ... ja nie pytam kiedy mogę, tylko mówię kiedy ona powinna chcieć wolne, żeby się z koleżankami spotkać kochana kobita Grzegorz jesteś niepoważny ,wpędzasz mnie w kompleksy , świetnie ci to wszystko wychodzi . Puść sms jaki rozmiar koszulek (xl ?) pozdrawiam Ty się Rafale już tu tak nie kryguj, ... bo jeszcze ktoś uwierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Challenge accept musze swojej drugiej połówki zapytać kiedy dostane wychodne I tu problem ... ja nie pytam kiedy mogę, tylko mówię kiedy ona powinna chcieć wolne, żeby się z koleżankami spotkać kochana kobita Ale ja stary pantofel jestem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 I widzisz Mitrandir, jak Ty się w tych helikopterach marnujesz? Jeta byś takiego zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Solo i tak na "rurkę z kremem" mnie nie namówisz... Mała przymiarka do zabudowy wnętrza, kilka z pośród 40 elementów kabiny cargo w wolnej chwili wziąłem się za płaszczyzny sterowe. odciąłem ster i dorobiłem parę elementów ...i przysposobiłem nieco tablicę przyrządów pod zabudowę monitorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 18 Października 2015 Czołem Fajna robota. Tak trzymać!! I zrób oświetlenie powali na kolana Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi