bazylms Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Tym razem prezentuję rzadki model na forach z zapomnianego trochę miejsca walk. Pora na Japończyka. Jak na Dragona przystało elegancki detal i przyjemny w składaniu. Osobiście dziwi mnie cena tego zestawu w porównaniu do ilości części i plastiku np. w modelach niemieckiej pancerki, ale chciałem go mieć w swojej kolekcji. Zapraszam do oglądania. Warsztat: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=48163&start=45 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Świetny, bardzo podoba mi się malowanie oddające mokre środowisko walki pojazdu, aż trudno uwierzyć, że to plastik. Akuratnie umorusany, akuratnie obity - a do tego niebanalny temat. Jak dla mnie - 10/10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Bardzo mi się podoba. Pobrudzony tak jak lubię... delikatnie, z wyczuciem. Może tylko przyprószyłbym odrobiną pigmentu koła, bo wydają się bardziej czyste niż burty... ale może to tylko złudzenie bo burty są gładkie, a na kołach sporo szczegółów... Tak czy inaczej, śliczny a przy tym nieopatrzony model :c) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Bardzo udany pokrak . Najbardziej mi się podobający z Twoich , na równi z łipczetem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlevikk Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Bardzo ładny. Czyściutka robota. Gąski to friule? Jeśli nie to pięknie poprzecierane metalizerem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Czolem! Ochow i Achow zabraklo co by moj zachwyt wyrazic! Jak zwykle super robota! Swietne malowanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 Dzięki, cieszę się że się podoba. AMS - koła też mają brud, ale z tych ujęć nie bardzo widać. Włodek - gąsienice to zestawowe DS-y. Friulmodel nie robi, a kupiłem za to Spade Ace ale ich jakość była słabsza od DS-ów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Ładny model, co tu dodać. Masz talent do robienia obić na modelach. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankrider Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Bardzo ładny, idealny weathering i malowanie bez przesadnego masakrowania 10! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Jak zawsze MASTERCLASS Uwielbiam oglądać Twoje modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Piękniutki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 26, 2015 Author Share Posted December 26, 2015 Dzięki raz jeszcze. Tak z innej beczki. Przeglądałem sobie moje stare galerie i zauważyłem że z kolegów wpisujących tam komentarze niewielu już zostało na forum. Tylko kilku "dinozaurów". Ale rotacja. W każdym razie cieszy fakt że zainteresowanie tematem jest i nasze hobby wciąż trwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Jak zwykle bardzo ładny model w Twoim wykonaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted December 26, 2015 Super Moderator Share Posted December 26, 2015 Super konstrukcja. Bardzo wysoki poziom. Pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Rewelka. Plywaczek, cudaczek. Wykonanie jak zwykle klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajtok Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Wszystko git - jak zwykle zreszta Tylko te sruby ( a w zasadzie ich kolor ) jakos mi nie pasuje do calosci - nie umiem powiedziec dokladnie co jest nie tak ( moze wszystko jest tak jak powinno byc ). Ale wedlug moje odczucia powinny byc bardziej ciemne, brudne, pokryte glonami, roslinami czy czyms podobnym.... Nie mniej jednak model bardzo mi sie podoba, szkoda tylko, ze takie krotkie warsztaty robisz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Kolejny kwiatuszek do kolekcji. Nieupaprany - nic sie nie ukryje ;) to lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Tylko te sruby ( a w zasadzie ich kolor ) jakos mi nie pasuje do calosci - nie umiem powiedziec dokladnie co jest nie tak ( moze wszystko jest tak jak powinno byc ). Ale wedlug moje odczucia powinny byc bardziej ciemne, brudne, pokryte glonami, roslinami czy czyms podobnym.. Zgodzę się z Tobą w zupełności. Sam mam co do nich niedosyt. Problem jedynie mam taki że nie jest to zbyt częste wyposażenie w czołgach i nie mam pojęcia jak taki efekt uzyskać. Niemniej jednak jak kiedyś trafię na jakiś opis jak to wykonać to na pewno je poprawię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Ładny model a i raczej nie spotykany. Bardzo mi się podoba. Widzę, że wyrobiłeś sobie już pewien powtarzalny styl malarski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tremac Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Super robota Krzychu. Co do śrub może bardziej je zaciemnic i tylko obrzeża lśniące zostawić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) Tylko te sruby ( a w zasadzie ich kolor ) jakos mi nie pasuje do calosci - nie umiem powiedziec dokladnie co jest nie tak ( moze wszystko jest tak jak powinno byc ). Ale wedlug moje odczucia powinny byc bardziej ciemne, brudne, pokryte glonami, roslinami czy czyms podobnym.. Zgodzę się z Tobą w zupełności. Sam mam co do nich niedosyt. Problem jedynie mam taki że nie jest to zbyt częste wyposażenie w czołgach i nie mam pojęcia jak taki efekt uzyskać. Niemniej jednak jak kiedyś trafię na jakiś opis jak to wykonać to na pewno je poprawię. A ja mysle ze w temacie srub to do okreciarzy trzeba uderzyc. Sruba to jednak element obrotowy i o ile moze na osi cos by sie nawinelo o tylena piorach nie powinno byc raczej nic. Istnieje w fizyce zjawisko sily odsrodkowej... Edited December 28, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Krzysztofie jak czytam posty pod Twoimi modelami pancerki to widzę ze najwyższy czas się brać za figurki... większe wymagania malowanie blaszanych pudelek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 piękna sztuka.... gratulacje! no to jako "okręciarz" dorzucę 3 grosiki do dyskusji śruby miętosiły zapewne zarówno słodką jak i słoną wodę. Tak sobie myślę, że w przypadku czołgu te śruby były częściej porysowane i miały poszczerbione krawędzie niż posiadały glony czy inne narośla. Na pewno coś tam się wokół osi nakręcało - trawy i takie inne.... Z powodu krótkiego stosunkowo czasu "bycia" w wodzie glony nie zdążyły urosnąć. Świetny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 No przepraszam jezeli urazilem Niech bedzie szkutnicy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdk_uk Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Poprostu swietny. Pozdrawiam i najlepszego w nowym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts