Super Moderator jawkers Napisano 3 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam. Zrobiłem kilka spawów z GS-a Co to jest ten GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 GS - Green Stuff od Citadel, moim zdaniem jedno z najprzydatniejszych "narzędzi" w modelarstwie =P Fajnie że T-34 idzie do przodu, może uda Ci się go skończyć w ciągu miesiąca i wystartować od razu z kolejnym modelem w konkursie^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Marcinie chętnie bym to zrobił ale niestety CA nie chce współpracować i przy lekkim dotknięcie elementy klejone na styk odpadają. Żart ? Jak myślisz na co przyklejam tak duże elementy jak osłony boczne czy osłony tłumików w Tygrysach ? Na styk klejem CA i to z "funciaka" Wniosek - masz klej do dupy, albo bawisz się modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 A może coś nie tak z blachy mi robię? Przecieram je lekko papierem ściernym aby powierzchnia nie była śliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Daj fotke tego kleju, bo cos mi sie wydaje ze jakis z promocji masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Przecież dał... Na poprzedniej stronie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Faktycznie kop zwykly superglue w tesco z firmy loctite ( na opakowaniu jest info ze to od firmy henkel) naprawde dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Mam go może rok? Kiedyś używałem Tamiya w żelu i wydawało mi się że jest bardzo dobry. Przy okazji kupię znowu i wypróbuję. Na razie zostawię te plastiki i skupię się na malowaniu. Może w tym tygodniu uda się bazę położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Bazylms no a glut dokładnie woli gładką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Bazylms no a glut dokładnie woli gładką A to ciekawe bo paluchy skleja idealnie, he, he . A są tam wszystkie przeciwności - nierówności, tłuszczyk i inne zanieczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2016 i to czym supergluty najchętniej się "żywią" wilgoć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Ładnie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Maluj, maluj. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 No to pomalowałem. Na razie tylko baza. Wymieszałem sobie taki Russian Green by Bazylms - Tamiya XF-55 + XF4 w stosunku 2:3. Kolor jest taki: Zastanawiam się czy taki bazowy zostawić czy raczej prysnąć mgiełką Dark Green i iść kierunku czegoś takiego: Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Piekny kolor, teraz do cieniowania dodaj wiecej Yellow Green a do ostatniego bialej. Jak polozysz filtr to wyjdzie cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Jaki kolor filtru byś sugerował? Ostatnio kilka modeli robiłem komedie bez filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Problem w tym że Tamiya nie ma koloru Russian green. Trzeba sobie samemu namieszać. Druga fotka to tylko zmiana balansu bieli w aparacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Ta pierwsza opcja wyglada ciekawiej, przyznam jednak ze jak na pierwsze "psikanie" to dosc jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Jest dobrze, mieszaj na oko bo fajnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 To malujemy dalej, zobaczymy co wyjdzie. Zawsze można przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Spróbuję z ciekawości gdzieś na boku co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 K...... to tradycyjne Polskie slowo na wszystko. Moj napisany w sprawie filtrow post wcielo... Wiec ... Uzywam do Ruskiej pancerki P245 MiG-a lecz niestety mi sie konczy dlatego robie teraz filtry z Raw Umber i Sienna Natural rozcienczane Tinner for wasches ( tez MIG-a ) proporcje to 1:9 - 1:11 . Niestety stare foty szlag trafil wiec, wiec efektow tych zabiegow nie pokaze. ( I tak je widziales na innym Forumie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 K...... to tradycyjne Polskie slowo na wszystko. Moj napisany w sprawie filtrow post wcielo... Wiec ... Uzywam do Ruskiej pancerki P245 MiG-a lecz niestety mi sie konczy dlatego robie teraz filtry z Raw Umber i Sienna Natural rozcienczane Tinner for wasches ( tez MIG-a ) proporcje to 1:9 - 1:11 . Niestety stare foty szlag trafil wiec, wiec efektow tych zabiegow nie pokaze. ( I tak je widziales na innym Forumie) Ale mieszasz raz ten raz ten czy oba i rozcieńczasz? Rozumiem że chodzi o farby olejne dla plastyków? Jeżeli tak to farby olejnej o kolorze sienna natural nie znalazłem :( Thinner for washes MIG-a też niedostępny w sklepach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Zamiast Migowego Thinnera można używać White spirit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Krzysiek fajny kolorek ci wyszedł (ten na pierwszej fotce) Trochę podobny do AK1031 Russian 4BO Base który zastosowałem na SU122. Jeśli chodzi o filtry to ja kładłem najpierw żółty a potem po całości burnt umbra silnie rozcieńczony. Maluj dalej , rosyjska zieleń jest bardzo dobrym polem do eksperymentów, a margines błędu jest bardzo szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi