Super Moderator Greif Napisano 19 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2016 Ale szczerze to ta podstawka... yy n nie licuje do ładnego modelu , frezowanie delikatnie ujmując pozostawia wiele do życzenia i chyba nawet ręcznie można by te rowki nie co lepiej wyfrezować... a na "opakowanie" polecam http://www.ebay.pl/itm/Acrylic-Cube-Display-Stand-Square-5-Sided-Box-Perspex-Tray-Retail-Shop-Holder-/390841690387?var=&hash=item5afffae913:m:mVlrNwm65_-sGC8hKGCGElg zdecydowanie subtelniejsze Gratulacje fajnego modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Piękny Uazik, jak żywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Model jest fantastyczny Widać, ile serducha w niego wsadziłeś i jak bardzo przykładałeś się do każdego drobiazgu. Gratulacje Natomiast podstawka... Ja wiem, że każdy ma swoje gusta i moja opinia jest tak samo subiektywna, jak nic nie znacząca dla Ciebie, ale pozwól, że ją wyrażę. Nie warto było tracić nerwów i tyle czekać na ten kawałek deski. Jest fatalny, to kilkustopniowe frezowanie i rów wyrzezany pod gablotkę przytłaczają niewielki i delikatny (jeżeli tak można powiedzieć) model. Szpachlowanie na jednym z rogów też jej nie pomaga. Ale to tylko pierwsze wrażanie, potem UAZ przykuwa uwagę i o podstawce się zapomina Bardzo możliwe, że jak zrobisz ten kawałek ulicy i ją zaludnisz, to całość będzie lepiej wyglądać. To tyle mojej niepotrzebnej opinii Jeszcze raz gratuluję bardzo udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Października 2016 Witam. Dziękuję wszystkim za bardzo miłe słowa, które zachęcają do dalszej pracy. Cieszę się że model wam się podoba Otrzymałem odpowiedz na drugie pytanie, które brzmiało: Jeszcze mam jedno pytanie.UAZ widoczny na powyższym zdjęciu ma białe pasy i napisy. Widziałem także UAZ'a tego samego koloru, ale z niebieskim pasem i napisami. Co oznaczały te kolory pasów i napisów na nadwoziu? Czy z niebieskim pasem i napisami to była wersja dla dowódcy czy coś podobnego? Odpowiedz: O nie ! To zmiana sposobu oznaczania samochodów. Uaz był zawsze oliwkowy, inne samochody Milicji nie zawsze były niebieskie. Wcześniej były białe lub kremowe i miały niebieski pas i napis Milicja, a wcześniej nawet MO / ale chyba już nie UAZ 69 prędzej GAZ/. Stąd wczesne UAZ- y miały niebieski pas. Ale były to raczej starsze wersje z małymi białymi światłami kierunkowskazów przednich i okrągłymi puszkowatymi światłami tylnymi.Pomijam kolory nietypowe radiowozów gdyż i takie były np. zielony. Nie odpowiem dokładnie ci od kiedy wprowadzono te zmiany, ale jak poszukasz chyba nawet w tym forum to na pewno znajdziesz. PS. Dzisiaj znalazłem w skrzynce Avizo. Co oznacza żechyba , dotarły do mnie syreny fototrawione. Może uda mi się jeszcze, je jutro założyć i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Takie cóś przypadkiem znalazłem UAZ 469 MILICJA Przeróbka gotowca z KAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Października 2016 Takie cóś przypadkiem znalazłemUAZ 469 MILICJA Przeróbka gotowca z KAP Dużo by trzeba włożyć pracy, żeby te niezgodności doprowadzić do porządku. Panowie, mój UAZ już ma syreny na swoim miejscu. Wygląda dużo, dużo lepiej Dzięki za pomysł i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 to gdzie fotki z tymi syrenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 to gdzie fotki z tymi syrenami No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Października 2016 Witam. Panowie wybaczcie, ale "Photobucket" nie chce załadować mi zdjęć z komputera na serwer, próbowałem rano zaraz po przyklejeniu syren. Przez cały dzień dopieszczałem i pakowałem modele na konkurs. Skończyłem dopiero o 18.30. Teraz chciałem wstawić zdjęcia UAZ'a i dalej to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Października 2016 Witam. Photobucket zaczął działać, więc wrzucam zdjęcia. Syreny początkowo były płaskie, musiały zostać wyprofilowane. Odnośnik wielkości. I bezpośrednio po przyklejeniu na samochodzie. Ostatecznie wyglądają lepiej, ponieważ zostały pomalowane, z wash'owane, i polakierowane. Nie zrobiłem zdjęć, jak prezentuje się model w ostatecznym ułożeniu. Brakło mi czasu gdyż śpieszyłem się by zdążyć zarejestrować model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 No teraz panie te syrenki to jest malina . A to badziewie co podlinkowałeś, nie dość że kiepsko zrobione to jeszcze ma skaszanione tablice rejestracyjne, UAZ-y zaczęły trafiać do Polski po roku 1975 (wtedy nastąpiła reforma administracyjna) i weszły tablice 3 litery 4 cyfry. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 ...No teraz panie te syrenki to jest malina .... Żeby nie było za słodko, to sorry ale jestem na "nie". Po co je tak ciapałeś tą farbą? W oryginale to zwykły kawałek blachy jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Października 2016 ...No teraz panie te syrenki to jest malina .... Żeby nie było za słodko, to sorry ale jestem na "nie". Po co je tak ciapałeś tą farbą? W oryginale to zwykły kawałek blachy jest... Zwykły kawałek blachy, ale nie tego koloru co ma być więc w tym celu "ciapałem farbą". Jak pisałem to było chwile po przyklejeniu i próbie koloru. Kilka razy zmywałem farbę z nich, tak że wyglądają inaczej. Niestety nie dam zdjęć, bo modelu już nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 ...No teraz panie te syrenki to jest malina .... Żeby nie było za słodko, to sorry ale jestem na "nie". Po co je tak ciapałeś tą farbą? W oryginale to zwykły kawałek blachy jest... Zwykły kawałek blachy, ale nie tego koloru co ma być więc w tym celu "ciapałem farbą". Jak pisałem to było chwile po przyklejeniu i próbie koloru. Kilka razy zmywałem farbę z nich, tak że wyglądają inaczej. Niestety nie dam zdjęć, bo modelu już nie mam. Było, minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 To czekam na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Października 2016 To czekam na galerię. Do galerii jeszcze daleko. W kolejce jest podstawka i zomowcy. Po ich ukończeniu dopiero zrobię galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Października 2016 Witam. Tak UAZ został ułożony na konkurs. Tak samo będzie na docelowej podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Jak wypadł na zawodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Października 2016 Bartosz Ciesielski napisał: Jak wypadł na zawodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Gratki panie szanowny. Możecie mnie oświecić co oznacza wyróżnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Października 2016 Gratki panie szanowny. Możecie mnie oświecić co oznacza wyróżnienie? W każdej klasie nie było 1,2,3 miejsca tylko same wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi