tombie01 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Bardzo mi się podoba - ponawiam prośbę abyś zaczął brać udział w naszych warsztatach modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam. Stelaż część 2. Pół dnia prostowania, mierzenia, docinania, doginania, mierzenia i jeszcze raz docinania, a na koniec piłowanie pilnikiem, aż w końcu nadchodzi klejenie. Czekamy aż klej wyschnie całkowicie, ok 15 min i od nowa. Na dzisiaj poczyniłem takie niewielkie postępy. tombie01 napisał: Bardzo mi się podoba - ponawiam prośbę abyś zaczął brać udział w naszych warsztatach modelarskich Ciesze się, że moje wypociny się podobają. Jak już kiedyś pisałem na dzień dzisiejszy nie dam rady uczęszczać na takie warsztaty, a uważam to za super sprawę. Pracuję w Bielsku raz na trzy zmiany, raz na jedną i po pracy zanim dojadę do domu, zrobię obiad to jest wieczór. Ale kiedyś na takie warsztaty na pewno dołączę, a tym bardziej, że uczę teraz młodego "Padawana" sztuki modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Nadal podtrzymuję opinię o bardzo wysokiej jakości warsztatu i o zachwycie moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Jest co podziwiać, to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Bardzo dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Witam. Dzięki wielkie Panowie. Stelaż część 3. Dzisiejszy dzień, był podobny do wczorajszego czyli, prostowanie, mierzenie, docinanie, doginanie, mierzenie i jeszcze raz docinanie, a na koniec piłowanie pilnikiem, aż w końcu nadchodzi klejenie. Montaż stelaża skończony, pozostało go pomalować, ale to już jutro. No i później zacznie się najgorsze - plandeka. Prośba o pomoc. Bardzo proszę, jak macie jakieś zdjęcia zrobione z bliska z jakiś zlotów lub coś podobnego, chodzi mi o to jak i na jakim uchwycie na dachu był montowany kogut z napisem Milicja. Mam zdjęcia ale nic konkretnie na nich nie widać. Na jednym zdjęciu widać, że uchwyt był mocowany do ramy przedniej szyby. Ale czy tak było w milicyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Szkoda to przykrywać plandeką - może zostaw goły stelaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Szkoda to przykrywać plandeką - może zostaw goły stelaż? Będziemy myśleć po pomalowaniu. Dziękuję Ci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Dawno nie pisalem: jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Jeszcze była taka wersja , blacha w kształcie trójkąta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Takiego "gazika" zawsze widziałbym z plandeką (fajną ma sylwetkę), ale po tym co pokazałeś we wnętrzu i przede wszystkim przy stelażu, to również postuluję o plandeki brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Jeszcze raz Panowie dzięki za zdjęcia Stelaż część 4. Dzisiaj pomalowałem stelaż na czarny mat, jak widać na ostatnim zdjęciu, nic się nie stanie jak nałożę na niego sidolux lub lakier pół matowy. Pomalowałem też miejsca na biało, na wysokości której biegną białe pasy w Uaz'ie. Po wyschnięciu, je zamaskuję i cały model prysnę kolorem olive drab. Może popróbuję jakieś rozjaśnienia, wariacje z kolorem. Tylko nie wiem za bardzo co i jak, ale trudno, coś się wymyśli. Może coś polecicie? Zdjęcie z internetu Teraz możemy podyskutować, zastanowić się, czy robić plandekę, czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Swietnie to wyglada i jeszcze lepiej się zapowiada. Może poszukaj zdjeć z polzwinietą plandeką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Masz jeszcze możliwość że plandeka do połowy podwinięta a na pace wyrzutnia granatów gazowych poza tym praca super kiedyś wersję MO próbowałem budować na modelu MV ale do niczego się on nie nadawał więc robi jako cywilny samochód z Afganistanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam. Na początku relacji miała być tylko otwarta maska, więc kupiłem zestaw figurek załogi ruskiego czołgu. Kupiłem ich bo mniej więcej wyglądają, jak polscy mechanicy. A głównie chodziło mi o tego gościa, który leje wodę z wiadra. Teraz doszło kilka elementów których wcześniej nie było w planach i trzeba coś z tym zrobić. Myślałem że na podstawce umieszczę Uaz'a z otwartą maską i mechanika który dolewa wody do chłodnicy. A teraz jak ma nie być plandeki to wpadł mi do głowy pomysł, by jeszcze dodać gościa który szyje mundur, tylko zamiast munduru, będzie zszywał plandekę. Może Uaz na Kanale? No bo nie dam Uaz'a gdzieś na rynku z otwartą maską i pootwieranymi drzwiami. Co wy na to? To nic że z figurkami miałem tyle co, nie wiem co, po prostu nic, ale kiedyś trzeba zacząć. Zdjęcie figurek które mam zamiar wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Kierunek dobry, kombinezony robocze OK. ale musisz zainwestować jeszcze w "Green Stuffa" albo w czarnego "Miliputa" bo tym ruskim to trzeba by mundury przerobić ( nie te kołnierze , pagony, kieszenie + kieszeń na rękawie no i nad tą kieszenią naszywka MILICJA).Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Kierunek dobry, kombinezony robocze OK. ale musisz zainwestować jeszcze w "Green Stuffa" albo w czarnego "Miliputa" bo tym ruskim to trzeba by mundury przerobić ( nie te kołnierze , pagony, kieszenie + kieszeń na rękawie no i nad tą kieszenią naszywka MILICJA).Pozdrawiam M1A1(HA) Miałem na myśli zwykłych mechaników samochodowych, w "ferszalunkach". Też trzeba przerabiać? Mam na myśli tylko 2 figurki, tą co leje wodą i tą co szyje. Obawiam się, że to będzie czysty samobój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Jeżeli tylko tych 2-ch to i tak temu z wiaderkiem trzeba zlikwidować kołnierz od gimnastiorki ,a temu co szyje dorobić kieszenie boczne na spodniach i z tych saperek zrobić "skutery" takie: http://myvimu.com/exhibit/37361617-buty-skutery-zimowe Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Jeżeli tylko tych 2-ch to i tak temu z wiaderkiem trzeba zlikwidować kołnierz od gimnastiorki ,a temu co szyje dorobić kieszenie boczne na spodniach i z tych saperek zrobić "skutery" takie:http://myvimu.com/exhibit/37361617-buty-skutery-zimowe Pozdrawiam M1A1(HA) No to leżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam ponownie. Przeprowadziłem test. Dla tych którzy zastanawiają się, czy można maskol Humbrola, zamiast na owiewki itp., nakładać na farbę, pomalowaną powierzchnię. Okazało się że można i nie ma żadnej reakcji, śladu i w ogóle nic się z powierzchnią nie dzieje. Wszystko jest ok. Tak że nakładajcie, maskujcie do woli. I po malowaniu, maskol odchodzi od farby z łatwością. Oto dowód. Zamaskowałem też pół modelu przed malowaniem. A to już efekt, po ściągnięciu maskowania. Spójrzcie na drzwi, maskol nie zostawił ani śladu. Dojechał także dawca. Zakoszę mu koguta z dachu. Pozostało tylko zazbroić Uaz'a i nałożyć kalki, pobrudzić, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Im bardziej oglądam ten warsztat, tym bardziej mnie kusi zrobienie sobie takiego UAZa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Podoba się Co do maskola, to niektorzy jadą nim całe wnęki i też się nic nie dzieje. Ja zostaję jednak przy talensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam. Dzięki panowie Panowie po tym, co tu było pisane o tych przeróbkach, to chyba zrezygnuje z wszystkiego. Na podstawce będzie sam Uaz z otwartą maską i na wpół odsłoniętą plandeką. Na pace dorobię i zamontuję WŁ-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Narobiłeś smaka. Ja też se takiego kupię i zrobię, tylko w jedynym słusznym malowaniu z SB WOP a nie z jakiejś Zomozy . Spokojnie ,w temacie ludków, nic się nie martw tylko napisz PW.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi