patrykvel Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 I jak ze składalnością modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2018 I jak ze składalnością modelu? Sporo o tym zestawie można przeczytać i rekomendowałbym odszukać informacje w tej materii szczególnie warsztaty. Problemmem jest instrukcja która jest czasem niezbyt jasna a nawet bywa tak że wprowadza w błąd z numerami części. Kolejnym felerem jest typowe dla KH nadmierne cięcie elementów co utrudnia pracę, ja połówki kadłuba skleiłem w całość i dopiero wtedy połączyłem je razem to moim zdaniem najlepsza droga. Proponowałbym też wkleić klapki nosowe przed sklejeniem połówek. Miałem do modelu też wnętrze od Yahu czy jak to tam ale to KOMPLETNE BADZIEWIE i szkoda kasy. Garb też wklejałem po swojemu czyli odciąłem bolce ustalające by nie było widać tych szpar i by było łatwiej pózniej wszystko wyszpachlować. Reasumując model z ładnym detalem przeznaczony dla kogoś kto w przeciwieństwie do mnie lubi dłubaninę i sklejanie dziesiątek elementów odtwarzanie mnóstwa delikatnych linii podziału. Ja wolę jednak prostszy model od HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Wincyj zdjęć. Z góry i z profilu. Jak nie robisz osobnej galerii to daj nacieszyć oczy chociaż tutaj. Przyjmij zasadę 4-5 zdjęć jako minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Poprawiałeś coś czy prosto z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Poprawiałeś coś czy prosto z pudła? Używałem zestawu Edka interior,żywicznych kół RESKIT i żywiczne wyrzutnie także RESKIT i Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Lutego 2018 Autor Share Napisano 21 Lutego 2018 Temat daleki od moich zainteresowań ale jest to jeden z niewielu samolotów ze śmigłem który mi się podoba. skala 1:48 B-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Lutego 2018 Share Napisano 21 Lutego 2018 Mitchell piękny, ale trochę szkoda że nie w jakimś charakternym, amerykańskim oznakowaniu No i znowuż- prosimy o galerię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 MiG-29A Nr.89 Trumpek 1:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Uuu, ale kolorki nietrafione KRL... :/ Zestaw Trumpeter? Nie będziesz robić teraz jakoś UB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Ten MiG to 48 czy 32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Ten MiG to 48 czy 32?Strzelam, że GWH w 48 bo była rozmowa na ten temat w innym wątku. Kolory faktycznie trochę za bardzo pstrokate wyszły - chyba że podciągnięte na fotkach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 F/A-18F Trumpeter - trzy-dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 MiG-21MF "7809" Eduard 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Wash na skrzydłach trochę dziwnie wygląda, tak, jakby zaciekał pod kątem prostym do krawędzi natarcia płata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 12 Maja 2018 Autor Share Napisano 12 Maja 2018 Z naszego podwórka F-16D AVF 1:32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Z naszego podwórka F-16D Co to za model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Pewnie Kinetyk (48007 albo 48010). Na drugim zdjęciu to jak ciężarna maciora bardziej niż sokół Fajny model, ale to już norma w tym portfolio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 KRL na zagranicznych forach opisuje jaki model, firma, skala... Krajowe forum traktuje inaczej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2018 Share Napisano 28 Maja 2018 Super, zrób do niego galerię i mnóstwo fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Maja 2018 Autor Share Napisano 28 Maja 2018 Postaram się coś tam napstrykać choc znów wywróciłem statyw z parasolkami I tym razem straty są większe. Model na szczęście cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 GWH 1:48 Su-35S w mojej opinii jeden z najpękniejszych samolotów bojowych świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Fajny model, ale kolory jakieś dziwne. Zupełnie nie przypominają malowania Su-35 jakie widziałem na zdjęciach. Skąd taka różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 Fajny model, ale kolory jakieś dziwne. Zupełnie nie przypominają malowania Su-35 jakie widziałem na zdjęciach.Skąd taka różnica? Przyznam że kolory i mnie do końca nie leżą jednak wykonanie modelu jest zlecone i zleceniodawca życzył sobie by do malowania był użyty zestaw farb MIG do Su-35 i tak też się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi