barszczo Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Ukończony zupełnie na luzie Hurricane Mk.IIc LF363 Hasegawy w barwach 309 Dywizjonu Myśliwskiego Ziemi Czerwieńskiej. Cały czas chodziło mi po głowie że gdzieś w stosach publikacji zalegających moje półki mam jakieś czasopismo z artykułem o Hurricane'ach z 309 Dywizjonu. No i znalazłem dziś rano 25 numer Model Hobby z rzeczonym artykułem pióra specjalisty od Hurricane'ów Roberta Gretzyngiera. Przejrzałem zamieszczone tam zdjęcia i zasiadłem do poprawek: linki antenowej nie rozpiąłem i bardzo dobrze bo jej nie było, dorobiłem antenę IFF, przerobiłem maszt antenowy i usunąłem częściowo mały maszcik na sterze kierunku. Nie zrobiłem: mała literka F pod śmigłem i znaczki wytwórni na łopatach śmigła. Jak dobiorę to dokleję. Całość malowana farbami Tamiya i Gunze serii H, miłego odbioru : No i lustereczko do pomalowania jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 ładnie pomalowany,czym malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 H&S Ultra. Ciągle skąpię na coś lepszego, ale tak go już obcykałem że w sumie w zupełności mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Ładnie zrobiony, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Dobry. Na pierwszy rzut oka za nowy. Przy bliższym spojrzeniu widać że latał. Przydało by się trochę jeszcze siuwaksów i obić np śruby na demontowanych elementach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pboguta Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Bardzo ładny. Mam tylko jedno pytanie - czy wnęki podwozia były w takim samym kolorze jak spód skrzydeł? I jedna uwaga - wydaje mi sie że lusterko jest niepomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Piękny modelik, daje radę. Gratulacje! Plus za półmatowe wykończenie, to dużo lepsze niż trupi mat dość często nadużywany. Na pierwszy rzut oka za nowy. I dobrze, bo Polacy dostali nówki nieśmigane, bez przebiegu. Da się taką czystą koncepcję bez problemu obronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Stara dobra Hasegawa. Podoba się. No i lustereczko do pomalowania jeszcze... ... naklej plasterek folii alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Na lotnictwie się nie specjalnie znam, więc w kwestiach merytorycznych się nie wypowiem... Napiszę tylko, że to zawsze ogromna przyjemność, obejrzeć galerię świetnie wykonanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 I pasuje. Tylko lusterko wsteczne w zielonym macie trochę niefunkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 H&S Ultra. Ciągle skąpię na coś lepszego, ale tak go już obcykałem że w sumie w zupełności mi wystarcza. oj to tak jak ze mną i H&S Evo wyczucie aerografu to jedno a możliwości techniczne to drugie po dobrych kilku latach uważam że najważniejsze jest to pierwsze:) Bardzo ładny. Mam tylko jedno pytanie - czy wnęki podwozia były w takim samym kolorze jak spód skrzydeł? I jedna uwaga - wydaje mi sie że lusterko jest niepomalowane. nie wiem czy MKII mogła się czymkolwiek różnić w tej kwestii ale w MKI były srebrne I pasuje. Tylko lusterko wsteczne w zielonym macie trochę niefunkcjonalne Generalnie model mi się bardzo podoba - jedyne uwagi to lusterko jak z resztą koledzy zauważyli ale ja bym się szarpną na antenę - spójrz na zdjęcie boczne ile by uroku mu dodała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 H&S Ultra. Ciągle skąpię na coś lepszego, ale tak go już obcykałem że w sumie w zupełności mi wystarcza. To jak będziesz H&S chciał sprzedać to daj znac . Ja maluje bestai za 50pln i ciągle zbieram na właśnie na cos lepszego. A model fajny , mnie najbardziej cieszą jak jeszcze polska szachownica jest, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Jest na co popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Model wygląda całkiem spoko. Na pewno jego odbiór byłby lepszy jeżeli wstawiłbyś model na tło innej barwy niż jeden z kolorów kamuflażu np białe tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 fajny fajny - miło popatrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi