Grzes Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Zgodnie z obietnicą i na prośbę Społeczeństwa, prezentuję model "Smutka" czyli polskiej modernizacji Mi-1 Do wyboru producent oferuje 3 wersje: Sm-2 wersja podstawowa Sm-2S sanitarny Sm-2D dźwigowy W pudle 2 ramki Kadłub z lekkimi, wypukłymi liniami podziału. Co do drobnicy - lepszy efekt da zrobienie niektórych części we własnym zakresie. Oraz podwójne wytłoczki z oszkleniem Na nich zaznaczono delikatnie zarys szyb W wersji sanitarnej dodatkowo osłony kapsuł do przewozu rannych Kalkomania nie zawiera koloru białego Raczej polecam ją wymienić Instrukcja ze schematem malowania: W skrócie: Model dla miłośników tematu i tych co go bardzo chcą. Jak zawsze przy Broplanie - wymagający, ale dający jednocześnie doskonałą podstawę do zrobienia pięknej miniatury. Dla mnie to było "brakujące ogniwo" bo to ostatni śmiglak z naszego wojska, którego modelu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 O rany, faktycznie lekko wymagający model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Grzegorz, gdzie kupowałeś i jaka cena za szt.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Przyznaję, że zęby bolą od samego patrzenia. Za to może spasowanie nienaganne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Tak.Cena z przed denominacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 No, zarys bryły z grubsza już masz Rozumiem, że zakup czystko kolekcjonerski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Czekam więc dalej na Tamiyę Kalkomania bez białego koloru dopełnia hardkorowości zestawu. Styl znany mi z zestawów spółdzielni "RUCH" z lat sześćdziesiątych ubiegłego stulecia. Wielu pamięta klasyczny P.11c z białą trójką na brązowym prostokącie i kodem na niebieskim, w których nie sposób było dopasować kolor lakieru do tego co na kalkomanii. Wielkie gratulacje dla Broplanu za odświeżenie wspomnień z dzieciństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 "Tylko dla doświadczonych modelarzy".... No, to nawet piszą prawdę....masz dłuta i szlifierkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 (edytowane) Grzegorz, gdzie kupowałeś i jaka cena za szt.? Były SM-2 i SM-2 D na znanym portalu aukcyjnym w czwartek 17.11 po 109,99 i bardzo szybko poszły (po kilku godzinach)wystawione po 1 sztuce w opcji Kup teraz. Może Grzegorz kupił je taniej gdzieś. Edytowane 19 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Gruby "szrot-run";) No ale, faktycznie, jak nie ma alternatywy na rynku, to bierze się co jest. Szpachla, papier ścierny i jechana, przynajmniej jest skorupa:) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 no kurde Nie bede mogl spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Jak to widzę to czuję jakbym się cofnął w czasie o kilka dzisiątków lat ! Taki powrót do przeszłości . Do tego modelu pasują ! Flaczki z drobiu w opakowaniu zastepczym . Papierosy Popularne, albo Giewont ! Wyrób czekalodopodobny ! Podobno produkt modelopodobny sprzedaje się na pniu Wydaje mi się że najmocniejszą stroną tego zestawu jest pudełko ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Jest grubo i szeroko Jak zobaczyłem ten model po raz pierwszy, to myślałem, że w tej cenie jakaś fajna żywica będzie... No ale skoro ludzie kupują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Pierwszym przedmiotem, jaki przyszedł mi na myśl po zobaczeniu wyprasek była gofrownica. Dlaczego??? A na poważnie, wydaje mi się, że jednak grubo przesadzono ze stosunkiem cena/jakość. Popatrzcie na ceny, chyba jednak lepszych jakościowo (porównując tylko wizualnie), niskobudżetowych modeli równie niszowych samolotów lub śmigłowców produkowanych przez Amodel. Nie uwierzę, że to kwestia innych kosztów produkcji. Szkoda. Edit: o, znalazłem - Mi-1 z Amodelu na Mojehobby w 2009 był po 34 zł. W Masterhobby.pl z pływakami teraz jest za 39 zł. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 A zna ktoś cenę Misia ? Może szczęśliwy posiadacz zrobi in-box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 LWD Miś 80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Czy ktoś orientuje się gdzie można dostać drogą kupna modele Broplanu? Gdziekolwiek w Polsce są dostępne? Znalazłem jedynie w bodaj holenderskim sklepie internetowym. Poza tym tu i ówdzie po kilka-kilkanaście sztuk. Natomiast wydawca/producent jakoś niezbyt chętnie nawiązuje kontakt z potencjalnymi nabywcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Natomiast wydawca/producent jakoś niezbyt chętnie nawiązuje kontakt z potencjalnymi nabywcami. Mam zupełnie odmienne odczucie. 1-2 modele w ciągu roku kupuję. Bardzo dobry kontakt, żadnych problemów. W zamian za stare zżółknięte osłony kabin dostałem nowe za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Jarekk , a podasz mi jakiś namiar na stronę , spis , cennik Broplanu , bo nie mogę tego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Mam zupełnie odmienne odczucie. 1-2 modele w ciągu roku kupuję. Bardzo dobry kontakt, żadnych problemów.Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Toff Lokalizacja: Gdańsk Tymbardziej się dziwię, ja swój SM-2 jutro odbieram. To kto zrobi porządnie kalkomanie?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Panowie , proszę o jakieś namiary na firmę Broplan , jak zamawiać , jaki jest obecnie dostępny asortyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 przylaczam sie do prosby - NAMIARY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 https://www.google.pl/search?q=broplan+gda%C5%84sk&oq=broplan+gda%C5%84sk&aqs Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 To co podałeś , to sobie sam wygooglałem , czyli nie ma żadnej strony internetowej itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi