Reez Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Witam Wszystkich, Po mniej więcej dwóch latach przerwy udało mi się w końcu znaleźć trochę czasu i posiedzieć znowu pośród plastiku, kleju, farb i wszystkiego co tam było potrzebne i przy okazji znalazło się pod ręką. Na biurko trafił model, który czekał w pudełku od Świąt 2014, a mianowicie King Tiger z więżą Henschela firmy Dragon nr 6208 w skali 1:35. Model dodatkowo został wzbogacony o gąski Friulmodel ATL-16 oraz o metalowe lufy od RB. Do malowania kamuflażu w stylu Ambush użyłem farb Vallejo Air. Do brudzenia posłużyły specyfiki firmy AK Interactive. Po kilku tygodniach zabawy model prezentuje się następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Ładniusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Baardzo przyjemny w oglądaniu model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Generalnie ładny, ale zawieszenie trochę nudne kolorystycznie się wydaje. I mam pytanie - czy w taki układ kół nie był przeznaczony dla gąsienic transportowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Fajny model. Fajne malowanie. Fajna galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Kompletnie nie znam się na niemieckich czołgach, ale wygląda na kawał porządnego żelastwa...więc chyba dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Dzięki Panowie za dobre słowa @Krzysztofie, zdjęcia może nie oddają wszystkiego jeżeli chodzi o zawieszenie - na żywo trochę więcej się tam dzieje, ale zawsze można jeszcze trochę urozmaicić Co do układu kół to nie bardzo wiem jak to w rzeczywistości wyglądało - wszystko zostało złożone zgodnie z instrukcją :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Piękny , taki .... prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Fajny model.Fajne malowanie. Fajna galeria. Potwierdzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Chcę takiego w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 czy w taki układ kół nie był przeznaczony dla gąsienic transportowych? Nie było specjalnego układu kół dla gąsienic transportowych. Wszystko gra. Model wygląda dobrze. Przy tak prostych bryłach warto jednak pokusić się o trochę więcej detali, a wtedy o zbliżenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Całkiem fajny model! Ja bym dodał więcej odprysków farby. Co mnie przeszkadza to błysk lakieru. Jest za mocny. W kilku miejscach bym go bardziej zmatowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2017 Ładny ładny , może piaskowy troszkę jak dla mnie za mao żółty ale kwestia gustu i daltonizmu :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2017 Bardzo dobrze prezentuje się na tym tle. Model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Genialny, bardzo mi się podoba. Moim zdaniem zupełnie bez sensu jest ten łańcuch z przodu, psuje tylko odbiór tego świetnego modelu. Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Witam, Model generalnie ładny, ale mam kilka uwag... sprawia wrażenie pomalowanego trochę niechlujnie... Nie piszę tego aby hejtować, ale by kolejny model był jeszcze ładniejszy. 1. Mam wrażenie, że jest pomalowany zbyt grubą warstwą farby, a przy tym zbyt gęstą. Widać to szczególnie na dachu wieży, na przedniej części między kolorami żółtym i brązowym. Widać tam wyraźnie nieestetyczne zgrubienie. 2. Wg. mnie też niezbyt ładnie wyglądają brązowe obwódki wokół zielonych plam. 3. Dziwne przyciemnienie wokół numeru taktycznego na prawej stronie wieży. Jakby pod filmem albo na filmie kalek dostał się jakiś niechciany brud. Koniec czepiania się. :c) To co mi się bardzo podoba to gąski. Reszta mi się podoba. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Dzięki Panowie za komentarze jak i uwagi odnośnie tego co można by zrobić lepiej Pierwszy raz malowałem jakikolwiek kamuflaż przy pomocy aerografu, Patafixu jak i taśmy maskującej stąd też efekt nie jest perfekcyjny ale myślę, że jak na pierwszą próbę to nie jest aż tak koszmarnie ;) Co do brudu pod filmem to fakt wkradło się tam trochę niechcianego brudu i nie wiedziałem jak sobie z tym do końca poradzić. N swoją obronę mogę powiedzieć tylko tyle, że wcześniej było to jeszcze bardziej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Nie napisałem, że jest koszmarnie Jest naprawdę nie źle. Ale jak z bliska się go ogląda to widać, że używałeś za gęstej farby. Widać to na kropeczkach. Są wypukłe. Kilka postów poniżej jest mój KT. Porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Jeżeli chodzi o kropeczki to były one robione 'sondą' (ukradłem dziewczynie która używa tego do swoich paznokci ) i w momencie jak za dużo farby nabrałem to fakt robiły się wypukłe po szybkim pacnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Ładny, a nawet bardzo. Miałeś w zestawie peryskopy dowódcy? Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 Ładny, a nawet bardzo. Miałeś w zestawie peryskopy dowódcy? Dzięki Rozumiem, że chodzi o 'garnek' dowódcy? Było to rozwiązane w ten sposób, że był wkład z samymi wizjerami peryskopów do garnka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer 6 Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Gąsienice to mocna strona Twojej pracy. Friule to inwestycja, która się zwraca. Całość tworzy spójny i cieszący oko widok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Witam! Dla mnie super modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Nie lubię Niemczyzny z II W.Ś. ale model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Bardzo dobry,malowanie bardzo przyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi