Solo Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 W serii Eclipse Iwaty dysza nie jest wkręcana i wykonana jest z hartowanej stali. A z czego są wykonane pozostałe, wkręcane dysze Iwaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Mi się sprawdza na tyle, że tak jak pisałem - chińczyk poszedł w odstawkę. Na dobrą sprawę moje pracę mógłbym wykonać jedną dyszą 0,2... jeżeli ta byłaby dobra. Tak pracowałem w pierwszych latach użytkowania evolution i też było dobrze Dopóki się nie rozjechała. :P Eclipse - i bardzo, bardzo dobrze. Niestety sprzedają w 0,3. Niestety ekonomiczna 0,2 wymaga kluczyka. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 W serii Eclipse Iwaty dysza nie jest wkręcana i wykonana jest z hartowanej stali. A z czego są wykonane pozostałe, wkręcane dysze Iwaty? Nie wiem, ale można przypuszczać, że skoro przy eclipse jest to zaznaczone, a przy pozostałych nie, to pewnie nie... Za to jest jedynie informacja, że wszystkie elementy są ze stali nierdzewnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Ok, czyli jednak stal, to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Odnoszę nieodparte wrażenie - i to od dawna - że w wątkach o aerografach prym wiodą sprzedawcy, dystrybutorzy bądź ich przydupasy pod odpowiednio spreparowanymi nickami. I cisną w danym czasie na dany sprzęt. I udowadniają. I przekomarzają. I pokazują wyższość jednego nad innym. A gawiedź czyta z wypiekami na twarzy i się podnieca. I sprzedaje jedną markę dla drugiej, która akurat tu i teraz raptem zrobiła się modna... Serio? Procony kupiłem na amiami.com, Olymposa prosto na stronie producenta, Sparmaxa i Iwatę na stronie airbrush-city.de, EW-770 kiedyś na mojehobby i ostatecznie Fengdę w skleptechniczny.pl. To przepraszam kogo/czego sprzedawcą, przydupasem, dystrybutorem jestem? Mogę załączyć rachunki jeśli chcesz. Idąc tym tropem - to może ty masz spreparowany nick i kopiesz za HS bo zdaję się, że masz przez spadające zainteresowanie nimi największy ból. ;) Eclipse - i bardzo, bardzo dobrze. Niestety sprzedają w 0,3. Niestety ekonomiczna 0,2 wymaga kluczyka. :( Na szczęście ma kluczyk. Bo wtedy chociaż nie jest problem z centrowaniem dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 @wisa: fajna spiskowa teoria Czyli solo to troll ze stajni h&sa , który przez cale lata im naganiał klientów a teraz podkupiła go iwata? W sobote w Bytomiu chlopaki na stoisku ostro promowali H&Sy, pominę milczeniem argumenty 99,9% tych co chwalili H&Sy jest z nich zadowolonych dopóki japończyka nie weźmie do ręki. Potem generalnie chcą sie pozbyć niemca. Czy to są wszystko trolle? Mamy teraz zachwyty nad zaworkiem MAC jakie to fajne. A ile bylo gadania, że wystarczy regulacja na kompresorze? Tak można bez końca... Kupuj zawsze najlepszy aerograf na jaki cię stać, pod warunkiem że to japończyk. I to wystarczy, reszta jest dyskusją o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą... I jeszcze info dla tych co dużo piszą a mało wiedzą Seria aerografów B w iwacie to nie tylko mały zbiornik i dysza 0,2mm ale cały aerograf jest sporo mniejszy (krótszy) i lżejszy niż C. Warto jak ktoś się zastanawia pomacać przed zakupem. Może być to i wadą i zaletą, zależy od preferencji. W Bytomiu można było pomacać na stoisku i poczuć różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 H&S to takie vallejo w kwestii farb. Na dobrą sprawę wujowe, ale ludzie i tak kupują bo popularne, a w razie problemów wymyślą dziesiątki teorii oraz rozwiązań jak te problemy minimalizować. Na grupach facebookowych dalej prym wiodą vallejo i pactra do malowania nawet samolotów. Do tego flow improwery, opóżniacze i parę innych bzdetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 H&S to takie vallejo w kwestii farb. Na dobrą sprawę wujowe, ale ludzie i tak kupują bo popularne, a w razie problemów wymyślą dziesiątki teorii oraz rozwiązań jak te problemy minimalizować. Na grupach facebookowych dalej prym wiodą vallejo i pactra do malowania nawet samolotów. Do tego flow improwery, opóżniacze i parę innych bzdetów. Vallejo nie są "wujowe". Po prostu nie są najlepsze do aerografu. Natomiast sam stosuję w codziennym malowaniu figurek. Pędzlem. Tutaj spisują się dobrze. Przy tym są łatwo dostępne i nie muszę się martwić gdy wyczerpię jakiś kolor. Oczywiście mam inne farby, nawet lepsze... kupić więc też uzupełnić trudniej. H&S jest trochę podobnie tylko teraz mamy taniego dolara... więc łatwiej o Japończyka. Proste. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Ja nie ukrywam, mi płacą za promowanie aerografów, farb i modeli. Fine-Art miał mnie na liście płac przez długie lata, ale teraz mnie Japończycy podkupili i pcham na siłę Iwaty aż furczy. Na ebaju mamy podstawionych swoich ludzi, tak dla niepoznaki żeby to jakoś wyglądało. Ale jest problem, Chińczycy z konkretną gotówką mnie nachodzą i chcą żebym im Piwaty reklamował, więc nie wiem czy nie zacznę niedługo i tego segmentu na forum opychać - w końcu chodzi o forsę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Solo zazdroszczę... ja im reklamę robię za darmo. Co więcej, płacę z własnej kieszeni! Jak coś, to chętnie będę za kasę pchać nawet piwaty. Przekaż namiar. Mogę obskoczyć też słowackie i czeskie fora / grupy na fejsie. Zasięg będzie dobry. Tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Aktualnie szukamy kogoś do promowania Pactry na południu Europy, to może się nadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Marzenia się spęłniają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Chińczycy z konkretną gotówką mnie nachodzą i chcą żebym im Piwaty reklamował, więc nie wiem czy nie zacznę niedługo i tego segmentu na forum opychać - w końcu chodzi o forsę. - Kupiłem niedawno i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem też szwagrowi na święta i cieszy się strasznie z prezentu. Już nigdy nie użyję innego aerografu. Chyba kupię drugiego, bo żona ciągle mi go podbiera, a jak tak nie lubię się z nim rozstawać. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 To mi płacą, Ty nic nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Myślałem, że może się załapię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Tak gadu gadu pierdu pierdu już się zrobiło, w Bytomiu miałem okazje obmacać niestety nie malować, modele Badgera, o ile Patriot 105 extreme posiada bajery wszystkie, Renegate wyglada i ma wykończenie gorsze niż nie jedna pIwata, to wpadł mi w oko I w łapy Velocity Krome, lżejszy niż Procon, wygodny w dłoni krótki zawór powietrza z profilowana plastikowa nakładka pod palec środkowy i kciuk, duży zbiornik z mega wielka dziurą w zbiorniku, choć wydaje mi się ze wąskim kanałem juz od osły do dysz, cena już średnio w Fine-art jakieś 700 stówek, na MH za 500 ileś można wyrwać, ktoś ma ktoś używa Badgerow? Jak się sprawują Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Michał Rosiak chyba używa Velocity. Po tym, co się naczytałem o problemach z jakością nawet u Sotarów (opiłki w środku itp), to sobie darowałem, choć ceny były bardzo zachęcające. PS: duży zbiornik nie jest zaletą. Jest raczej wadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Jak zobaczyłem Renegate za 500 stówek to mi ręce opadły, z zewnątrz wykończenie piaskowanego metalu choć wyglancowany, w zbiorniku jakieś plamy, Jezu tragedia, Pan powiedział ze taki urok, Xtreme 105 całkiem całkiem ale niewygodny w dłoni długi spust , Velocity najdroższy ze najlepiej wykonany, najwygodniejszy, ale jak z jakością malowania, uszczelkami, ustawieniami niestety nie miałem się okazji przekonać, za dwa tygodnie Wrocław wystawa być może się uda, Tak duży zbiornik wiem ze to wada, maluje figurki, i jakieś drobne elementy winietek, wcześniej miałem CR+ zbiornik odrazu dokupiłem 1ml i było bardzo wygodne malowanie, teraz rozglądając się za następca infinity, cieżko mi znaleźć coś z dysza 0,2 zbiornikiem małym od razu kandydatce bądź wymienialnym na mniejszy, jest Tamka HG Super Fine dysza 0,2 i biornik 2ml cena jakieś 600 stówek i nic poza tym.... A! No zapomniałem jakaś Iwata tez jest ze zbiornikiem 1 czy 2 ml, ale modelu nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Iwata seria A Właśnie stworzona do czegoś takiego - aerograf bez zbiornika https://www.cybermodeler.com/hobby/tools/iwa/tool_iwa_hp-ah.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Wszystkie Badgery mają teflonowe uszczelki oidp. Badger chyba był pierwszy, który zaczął je stosować. CM-B, HP-B mają na pewno małe zbiorniczki, A ma tylko lagunę. Ale to zupełnie inna kategoria cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Potwierdzam Badgery teflonowe Needle Bearing mają.Z wyjątkiem omni.Była zdaje się tylko gumiakowa za iglicą i to mnie się nie podobało w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 w chińczyku uszczelka od iglicy też jest teflonowa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Tak, zdarza się. Nawet mam jakiś set uszczelek do chinoli, i jedna z nich jest teflonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Natknąłem się ostatnio podczas przegladania w sklepie aero, chyba Fine Art F- coś tam 180x (?) dysza 0,25 samocentrująca się na takowej właśnie uszczelce, wszystkie bajery jak Platinium Gunze, z cenom koło 100, lekko powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 W waszych Iwatach zbiorniczek jest zamontowany na stałe czy też można go odkręcić dla lepszego czyszczenia (jak w H&S Evolution)...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi