Ferret37 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Cześć, startuję z (pół)szmatopłatem Henschel Hs 123 w skali 1/48 w malowaniu Adolfa Gallanda z września 1939. Miłego odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Mam Salmsona od GasPatch - patrząc na tamten model powinno iść jak z płatka ;) Fajny temat - Hs 123 - to jeden z moich ulubionych samolotów. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Nigdy nic nie robiłem z GasPatch'a, jak wykonanie modelu? Temat też fajny, będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 4 Września 2017 Autor Share Napisano 4 Września 2017 Ja też nie. Wykonanie na razie wydaje się być gdzieś pomiędzy Bf-109E Eduard i modelami Tamyia z końca lat 90-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcturus Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Ja też nie. Wykonanie na razie wydaje się być gdzieś pomiędzy Bf-109E Eduard i modelami Tamyia z końca lat 90-tych. Cóż, każdy ma prawo do swojego zdania... Ja bym raczej określił go jako jeden z najlepszych modeli wtryskowych, klasa powiedzmy Mig-29 GWH czy Su-33 Kinetica (1/48 oczywiście), plus instrukcja na poziomie Wingnut Wings. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 Przepraszam, że już na wstępie zawiodłem. Taka moja ocena po obejrzeniu wyprasek. Zobaczymy, czy coś się zmieni w trakcie budowy lub po. Ty go kleiłeś? Chętnie bym zobaczył, mało tego w internecie. Na razie mam w 80% sklejoną kabinę, postaram się zrobić zdjęcia jak będę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcturus Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Przepraszam, że już na wstępie zawiodłem. Taka moja ocena po obejrzeniu wyprasek. Zobaczymy, czy coś się zmieni w trakcie budowy lub po. Ty go kleiłeś? Chętnie bym zobaczył, mało tego w internecie. Na razie mam w 80% sklejoną kabinę, postaram się zrobić zdjęcia jak będę w domu. Kleić nie kleiłem, piszę tylko o wrażeniach z oglądania w pudełku... Żadnego z tej wymienionej Wielkiej Trójcy jeszcze nie miałem odwagi sprofanować skalpelem Ciekaw jestem, jak Ci pójdzie, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Pierwsze koty za płoty. Podłoga + dolna część tablicy przyrządów: Lewa burta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcturus Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Bardzo ładnie i plastycznie wycieniowane, podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Bardzo ładnie zmalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Świetny światłocień, bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Ładnie się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Bardzo ładne zdjęcia. Zdradzisz z czego zrobiłeś to czarne tło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Zdjęcia były robione na czarnym tle materiałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 wow, jest nieźle, bardzo, bardzo, bardzo nieźle. Zdradź jak robisz takie ładne cieniowanie paneli. ps. hmm patrze i tak myślę,... a może by rzucić to 1:72 i przejść do 1:48...;) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 7 Września 2017 Autor Share Napisano 7 Września 2017 Dobry pomysł z tą 1:48. Cieniowanie było robione XF-1 z aerografu. Reszta farbami olejnymi, pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 Cześć wam. Drobna aktualizacja - prawa burta i tablica przyrządów. Trochę to małe wszystko, ale jakoś wyszło. Detal jest, jak na model wtryskowy, na przyzwoitym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Powiedziałbym że... wyszło bombastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Jest moc! Już przy dolnej części tablicy przyrządów miałem zapytać, ale po tym, jak pokazałeś zdjęcie jej górnej części, to już muszę: te zegary to kalkomanie z zestawu, czy coś kombinowałeś (fototrawione zegary Eduarda, Airscale)? Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 Dzięki. Zegary są zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Specjalnie poleciałem teraz na stronę producenta, żeby sprawdzić, czy detale burty i zegary są zestawowe. Są! Ten model prezentuje się świetnie. Wykonanie jeszcze podkreśla jego walory. Powiem, że jestem pod dużym wrażeniem. Malowanie z tego zestawu wybrałeś najlepsze i nie mówię tu o tematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Zegary są zestawowe. Dzięki, wyglądają świetnie. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Ja też jestem pod wrażeniem - dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Skoro taki jest kokpit to malowanie będzie musiało być czaderskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 21 Września 2017 Autor Share Napisano 21 Września 2017 Cześć, kadłub zamknięty. Jak dotąd buduje się rewelacyjnie. Zero szpachli, wszystko pasuje idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi