gorlock Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Witam! Po ciężkich 4 latach od startu budowy ostatecznie skończony. Dodatki to trochę blaszek Voyagera i sporo scratcha jako że model fabrycznie bardzo uproszczony. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2017 Witam!Po ciężkich 4 latach od startu budowy ostatecznie skończony. Warto było Model w odbiorze fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 4 lata to mnóstwo czasu,ale efekt niesamowity.Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 O rany!!! Piękny Węgier....podoba mnie się Twoja ciężka praca. Super. Szyby i slad po wycieraczkach majstersztyk. Przebarwienia lakieru na elementach i w ogóle całośc .....szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Generalnie model wali nie kalafiorem obustronnym... Ale szyby z wycieraczkami rzuciły mnie na kolana i zazdrość mnie okrutnie zżera że ja tak nie potrafię zmalować kawałka plastiku. Z tym kalafiorem to się wygłupiam. Polakiem jestem i wredność ze mnie wychodzi.... Zasadniczo to ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Super wykonanie. Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2017 Przyczepię się, bo zakuło w oczy... Element A15, czyli wewnętrzna strona włazu na dachu winna być przyklejona odwrotnie czyli obrócona o 180 st... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Bardzo ładnie zmęczony, subtelnie, ze smakiem i wyczuciem, fajnie się siodło prezentuje. Brakuje tylko lekkiego podcięcia opon, co pozwoliłoby odczuć ciężar całej tej wielotonowej masy, bo teraz sprawia wrażenie, jakby na paluszkach stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Bardzo ładnie zmęczony, subtelnie, ze smakiem i wyczuciem, fajnie się siodło prezentuje.Brakuje tylko lekkiego podcięcia opon, co pozwoliłoby odczuć ciężar całej tej wielotonowej masy, bo teraz sprawia wrażenie, jakby na paluszkach stał. Czy ja wiem?...... 15V148 RS12 Topol Opony w ruskich jakieś wytrzymałe.....wielokrotnie widoczne brak ugięcia nawet przy wyrzutni RS-12 Topol ,wielokrotnie cieższej.... Choć delikatnie rzuca się w oczy i wygląda niedorzecznie przy tej masie to wydaje się być poprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2017 Fajny jest co prawda współczesne ;) no dla mnie tylko zabrakło smaczka na gaśnicach, jak widać na Topolu mają takie ładne naklejki... i spust powinien być pewnie aluminiowy... ale reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Przyczepię się, bo zakuło w oczy... Element A15, czyli wewnętrzna strona włazu na dachu winna być przyklejona odwrotnie czyli obrócona o 180 st... Niestety zawierzylem instrukcji voyagera i nie ja jeden jak sie okazuje. Brakuje tylko lekkiego podcięcia opon, co pozwoliłoby odczuć ciężar całej tej wielotonowej masy, bo teraz sprawia wrażenie, jakby na paluszkach stał. Koła są zestawowe, zmontowane i pomalowane 4 lata temu i już mi się nie chciało kombinować z ugięciem. spust powinien być pewnie aluminiowy... U ruskich pewnie ilu producentów tyle gaśnic... Brałem "miare" za tej fotki. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Czy ja wiem?... No to przyjrzyj się dobrze zdjęciom, bo pomijając (Twoje) 1sze, gdzie widać, że na oponach siedzi ewidentnie, to i na pozostałych widać, że opony przylegają do podłoża większą powierzchnią, jak w modelu gorlocka. ...ale w sumie to szczegół, który choć może dodałby realizmu, to dla niektórych jest nieistotny, a ja się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Pierwsza fotka to zdjęcie pojazdu emeryta więc owszem trochę bardziej siedzi. Pierwsze koło bardziej niż kolejne. To tylko model. Ma swoje ograniczenia.Oczywistym jest ,że w realnym pojeździe musi lekko usiąść. To nie metal tylko guma. Nawet pełne koło się ugnie. Gdyby model był osadzony na podstawce to mniej by się rzucało w oczy. Faktem,że jak na takie masy pojazdów to ugięcie jest niewielkie. Dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Jak zwykle powalasz jakością wykoania. W całości model jest świetny, ale też i poszczególne elementy same w sobie są wyśmienite. I tu np. warto wspomniec o szybach, siodle, stopniach, ale też takie banalne elementy jak koła czy góra pojazdu są dopracowne w kazdym szczególe, a przecież wielu modelarzy ma problem z realistycznym brudzeniem tychże elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Zeszło długo ale efekt fiu fiu! Brawo. Piękna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Model fenomenalnie zbudowany i pomalowany. Szczególnie podobają mi się koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 4 lata to na pewno z przerwami. A tak po za tym to dla mnie "dzieło modelarskie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Jak zawsze petardeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Pełen szacun. Model godny podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Przyłączam się do pochwał klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Nie mój temat , ale to jest piękne ,super ci model wyszedł .Bardzo realistycznie .Lubię oglądać takie dzieła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Piszę dopiero teraz, bo chwilę mi zeszło z pozbieraniem szczęki z podłogi. Na pojazdach się nie znam, ale Twoje wykonanie jest po prostu wspaniałe. Dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Witaj, 4 ciężkie lata nie poszły na marne - świetnie prezentujący się model. Co rzuca mi się w oczy to: znowu te opony (pod tak ciężkim wozem pewnie trochę by się ugięły ale skoro takie już były - trudno) i gaśnice (wyszły blado w porównaniu do całego pojazdu). Poza tym Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Merytorycznie się nie wypowiem, ale...jest to NAJLEPSZY i NAJCZYSTSZY MODEL jaki widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi