SAW Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Robi wrażenie.. pięknie to wszystko wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 A sam czubek stożka powinien być zielony :-) Ale to akurat jeszcze można poprawić :-) Robi wrażenie ten model ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Podglądam sobie ten warsztat od samego początku i im dalej i więcej, tym większa nachodzi mnie ochota zacząć zabawę ze swoim Su jedynym w tej skali, którego posiadam. Bardzo fajna robota, fajny warsztat i bardzo fajne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Stożek faktycznie do poprawy, stacja klon musi być w osi samolotu, końcówka stożka zielona tak samo jak końcówka statecznika pionowego ale to zapewne wiesz. Belki podwieszeń są częściowo pomalowane w kolorze kamuflażu. Ogólnie odbiór jest bardzo pozytywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Marca 2018 Autor Share Napisano 19 Marca 2018 Stożka już nie wyprostuje .Osadzony w otworach , musiał mi się osunąć ,a wcześniej nie dopatrzyłem.Musze poprawić kolor żółty ,wtedy prysnę zieleń .Do poprawy jajka przy wylotach działek i malowanie ich otoczek. W kabinie zamontować fotokarabin - był w zestawie .Dorobić uchwyty w ruchomej części owiewki Dokleić światła na końcówkach skrzydeł - już nawiercone ,pomalowane i schną Wykonać w własnym zakresie podstawki pod bomby , rakiety i plotek I jakoś uporać się z podstawka ,aby "Ktos 1" nie wypomniał ,ze sklejam jak 11-to latek.A zresztą co mi tam -sklejanie odmładza Bardzo dziękuje za pozytywny odbiór mojego warsztatu Co do modelu - super sie skleja ,jednak tylko klej Tamiya exstra ten cement .Jak widac wypas uzbrojenia .Wypraski z pieknymi liniami podzialu . Polecam mniej i bardziej zaawansowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) Polecam mniej i bardziej zaawansowanym Dziękuję- skorzystam Możesz jeszcze poprawić tą "choinkę" co wystaje z dziobu- nie wiem jak się fachowo nazywa (nie bijcie), ale na pewno powinna być w osi samolotu :-) Edytowane 20 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Faktycznie te uzbrojenie jednak dało o sobie znać, że nie zwróciłem uwagi. Ta choinka to nic innego jak OCP - odbiornik ciśnienia powietrznego. I ona faktycznie chyba się złamała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Marca 2018 Autor Share Napisano 22 Marca 2018 Łamała się i to kilka razy ,bo jeszcze nie przyzwyczaiłem się do dużych gabarytów sklejanego obiektu Mozna by było powiedzieć , ze uporałem się z bestia ,gdyby nie kropelka kleju przy klejeniu owiewki Widocznie bardzo lubi jak ja głaskam i dopieszczam - cholernica jedna Dla relaksu i odpoczynku pokleję sobie plotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Lotki masz obie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Taaaaaa lotki w górę, pytanie czysto techniczne czy na nich są nity wypukłe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 wklęsłe sa a myślisz, że jakie chińczyk zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Su-22 ma w sobie coś takiego, że koło żadnego modelu tego samolotu nie można przejść obojętnie. Przykuwa wzrok jak osiedlowy bandzior ... Jest oczywiście parę rzeczy, które można było zrobić lepiej, ale uczymy się z modelu na model więc następny będzie lepszy - brawo jureczek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 To jeszcze nie koniec planu z Su Psar77 bardzo milo podsumowałeś mój warsztat ,dziękuje Do tej pory sklejałem 72 i to raczej te z niższej polki .Różnie to wychodziło .Chciałem sklejany samolot upodobnić do originale ryjąc linie ,dzióbiąc nity i zalewać wszystko farba . Patrząc teraz z perspektywy tego " Su " odnoszę wrażenie ,ze się trochę podszkoliłem i myślę ,następne będą lepsze W składziku mam parę samolotów w 72 ,jednak bardziej kręcą mnie 48 .Mam stary model Italerii w 48 F-15 i on chyba będzie następny w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Polecam mniej i bardziej zaawansowanym Dziękuję- skorzystam Możesz jeszcze poprawić tą "choinkę" co wystaje z dziobu- nie wiem jak się fachowo nazywa (nie bijcie), ale na pewno powinna być w osi samolotu :-) Dzięki jureczek- z Bytomia wracam z Su-22 :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Jakos odeszła mi wena .Przymierzam sie do plotka ,ale z jakimiś oporami .Aby to wszystko skomponować muszę jeszcze oprócz podstawek pod bombki zrobić dwa wózki pod rakiety .Do podstawki nie mogę dorobić ramki ,bo nie zmieści się na polce Chce aby całość prezentowała sie mniej więcej tak Dla poprawienia sobie humoru troszkę sobie poeksperyntowalem z malowaniem Dla odpoczynku od tej bestii wezmę sie za F-15 .Tak mnie jakoś naszło .Tylko problem bo nie mogę sie zdecydować na malowanie. Pustynne ,czy Europen green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 To cieniowanie sporo dało, fajnie wygląda. Co do F-15 to może aggressora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Europen green - to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Aby nie bylo , ze moja wymarzona "Rure " rzucilem w odstawke ,dlubie powolutku Dziekuje za pochlebne opinie - sami wiecie dodaje to energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Moje pięć groszy: „marmurek” taki sztuczny jakiś linie na podłożu raczej przypominają flamaster niż masę bitumiczną Brawo za postęp! Brawo za odwagę! Brawo za wytrwałość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 tego uzbrojenia to tak grubo. Nawet takie, jakiego nie było nigdy u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 KH wrzucił tego OGROM To tylko wstępne przymiarki Podstawka poprawiana to już chyba trzeci raz z kolei , jakoś wizualno plastyczne zdolności mnie opuściły Uważam ,ze kocowy etap będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi