Gerd Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Całkowitym przypadkiem wpadło w moje ręce niewielkie zdjęcie przedstawiające żołnierzy odpoczywających na łące. Zdjęcie okazało się niezwykłe. Wręcz unikatowe. Grupa żołnierzy w różnych strojach maskujących, w tym jeden w berecie, odpoczywa na łące… faktycznie szał. Natomiast za nimi….ustawione w równych rzędach spadochrony. Dalej pojazdy. Ciężarówki Lublin i łaziki Gaz-67, a za nimi An’y-2 dwa. Nie ma wątpliwości– 6.PDPD! Koniec lat 50-tych lub sam początek 60-tych XX w. Tymczasem w poczekalni: GAZ-67 Tamiya, do tej pory trudno było powiedzieć, co z nim zrobić. Oj poleżał, poleżał. Teraz wiadomo, że nie na darmo. Oto on. Gaz-67, Tamiya, Nr 35021 – roczik 1974, konwersja Jadar-Hobby w tym blaszki Part 35057. Figurka – modyfikowany klon nawet nie wiem czego. Tak, wiem figurka w nieco niespotykanej pozie z tą lornetką, oczywiście opanowałem podstawy modelarskiej ortopedii jednak nie tą razą. A w połączeniu: Nogi razem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 nie moje tematy, ale piekna praca. wszystko jest idealne ale brakuje mi jednej rzeczy :( brak opisu na ramce dioramy ale to szczegół. mistrz ! gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Śliczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Super robota. I klimat samych początków 6 PDPD - PPS, Gaz-67 - niepowtarzalny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Gaz w sumie fajny, może miejscami zbyt kontrastowy, kurzu odrobina by się przydała na oponach, no chyba, że po świeżej rosie jechał ...no i tylko ta ilość kwiatów, jakby do ogrodu wjechał no ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Bajka jednym słowem. Super kolory. Takie żywe. Możnaby powiedzieć że diorama bardzo kontrastuje z nadchodzącą wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2018 Nie mój temat ale fajna praca, weź tylko popraw tą lornete, pomijając ułożenie, rozwierć szkła, zalej czarnym i daj odrobinę bezbarwnego, zdecydowanie tak jak teraz psuje efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Niezłe wiosenne, różnorodne zielsko Dobra podstawka to +50 do respektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Oprócz lornety to reszta super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Gdzie strumyk płynie z wolna, rozsiewa.... Fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Szkoda że życie nie jest takie kolorowe. Ciekawy temat. Ładnie wykonany, choć faktycznie trochę brudzenia tu i tam by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Bardzo ładna scena i wykonanie. Chociaż mam wrażenie, że spadochroniarze desantują się bardziej na klombie niż na łące. Kto im zabroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Jak by kwiaty były niebieskie-to wiadomo!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Masz swój niepowtarzalny styl, taki wyrazisty. Od razu widać, czyj to model. A mnie się ten styl bardzo podoba, tak więc i ten model również Oprócz lornetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Dziękuję za opinie i zainteresowanie Szanownemu Koleżeństwu. Obiecuję przemyśleć sprawę lornetki. No, a temat 6.PDPD na pewno jeszcze powróci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 A mnie się ten styl bardzo podoba, tak więc i ten model również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Bardzo ładna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi