bazylms Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 No i skończyłem. Czy jestem zadowolony? Sam nie wiem. Na pewno nie jest to najlepszy z dotychczasowych modeli, ale chyba i nie najgorszy. W dodatku strasznie ciężko mi się robiło zdjęcia. Nie wiem czy to przez kolor, czy coś innego. W każdym razie wszystkie opinie mile widziane. Warsztat tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=61227 I taka skromna podstawka z kilkoma figurantami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Kurdeee!! Fajny afrykańczyk! Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Model mi się podoba, jednak zdecydowanie bardziej bym go zakurzył/zapiaszczył, zwłaszcza podwozie i worki na przedniej płycie, piasek pustynny włazi wszędzie, nawet po przejechaniu kilometra pojazd potrafi się ostro zakurzyć. Co do figurek to scenka dobrze upiększa model, ale jakość ich wykonania niestety odbiega poziomem od samego czołgu ( oczywiście nie żebym ja potrafił lepiej to zrobić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 wszystko super, tylko te pokrowce na działo i KM, wyglądają mało przekonująco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Bardzo ładny, lubię afrykańskie malowanie, naprawdę dobra robota. Worki podobają mi się bardzo. Figuranci chyba zbyt jasną karnację mają, ale pomalowani bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 Dzięki za opinie. Figurki to zawsze słaba strona u nnie i chyba już nigdy się ich nie nauczę malować. Dlatego też modele robię tak, ze nie są one z nimi na sztywno powiązane - no przynajmniej w większości. Spotter, jak już wczesniej razem pisaliśmy baza mogła być bardziej kontrastowa. Dodatkowo pigmenty wytłumiają zróżnicowanie kolorystyczne. Musze jakoś bardziej odwaznie z tym rozjaśnianiem zaszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Ładny, nie przesadzaj, figurki nie takie złe a na pewno nie psują efektu końcowego. Figurki mogą być mało spalone, dopiero dotarły drogą powietrzną Fajnie podkreślone te napisy na kołach. Czym metalizowałeś gąskienice? Gunze? Z miusów to brakuje zwykłego kurzu na dolne (choć w Tunezji bywało i błoto) i przydałaby się choć jedna kępka jakiejś wypalonej trawy dla kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Super praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czes Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Super praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 brakuje zwykłego kurzu na dolne model fajnie zrobiony, ale monotonny. Brakuję różnorodności w barwach pokrowce na działo i KM, wyglądają mało przekonująco Poza tym model jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Witaj, Na pewno nie jest to najlepszy z dotychczasowych modeli, ale chyba i nie najgorszy. Nie przesadzaj. Model fajny, starannie wykonany i pomalowany. Figurki - nie są złe, a kolejne będą jeszcze lepsze Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Jak zwykle kawal dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Bardzo ładnie, te pokrowce psują całość a figurki trochę jeszcze dopracować można :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Października 2018 Share Napisano 10 Października 2018 Świetny, szczególnie podoba mnie się sposób w jaki pomalowałeś deskę z tyłu, piękny smaczek . Jedyne co mógłbym zapodać pod ewentualne rozważenie, to nieco "zużyć", przykurzyć narzędzia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Mnie zawsze się Twoje modele podobały więc i ten mi się bardzo podoba. Widzę, że i figuranci idą Ci coraz lepiej Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Dla mnie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 Podziękował za opinie. Teraz mały przerywnik w dziale lotniczym, a potem się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Dla mnie fajny, udany model, te worki sprawiaja, ze naprawde jest ciekawy, pokrowce troche mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Ja jeszcze takiego nie widziałem na tym forum. Dla mnie kawał solidnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams-81 Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Ładny modelik ale Niemcy jeszcze lepsi, udane czyste fryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Gratulacje fotki Admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Model super. Ja bym chciał zapytać tylko o to czy fotki były robione lustrzanka czy telefonem. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2018 Autor Share Napisano 16 Października 2018 Dzięki, ale to model Kamila jest tak fantastyczny że to on powinien być na głównej. Do robienia fotek używam Fuji Finepix HS 30 EXR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 Bardzo fajny klimat, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi