moralezz Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Witam. Dawno nic nie skończyłem... Dlatego miał to być szybki eksperymencik w siedemdwa - żeby coś powstało na półkę - a bawiłem się z pół roku. Model malowany Vallejo Air, Hataka, Gunze i Tamiya. Troszkę blaszek Eduarda, trochę własnych przeróbek: Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Bardzo ładna sucza, pomalowana elegancko i ze smakiem pobrudzona. Jak się sprawował sam zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 (edytowane) piekna maszyna, swietny model, milo ogladac PS. widze ze wspolne miasto Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Bobek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Elegancki model, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Fajna suka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Eee Moral.. Ładna Ci ona jest. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Bardzo lubię tego myśliwca. Gratuluje świetnie wykonanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Super, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Jako żywy, gratuluję, świetnie wykonana sunia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Świetna prezentacja. Ładne zdjęcia, doskonałe oświetlenie ciekawa ekspozycja. A jednocześnie żadnych niepotrzebnych zbliżeń czy szczegółów. Moje szczere gratulacje.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 14 minut temu, baumod napisał: Świetna prezentacja. Ładne zdjęcia, doskonałe oświetlenie ciekawa ekspozycja. A jednocześnie żadnych niepotrzebnych zbliżeń czy szczegółów. Moje szczere gratulacje. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Z ciekawości zapytam, dlaczego plusem jest brak "niepotrzebnych" zbliżeń ? Co to znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Z ciekawości zapytam, dlaczego plusem jest brak "niepotrzebnych" zbliżeń ? Co to znaczy ? A bo ja wiem dlaczego autor zbliżeń nie pokazał? Zakładam że uznał je za nie potrzebne. Tym bardziej że w opisie jest mowa o jakichś blaszkach które bez zbliżeń są raczej niedostrzegalne. W tej postaci i formie prezentacji model robi wrażenie a jak by wyglądał na zdjęciach makro to już słodka tajemnica wykonawcy. To się nazywa "strategia pokazu". Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś. PS. ja akurat z chęcią bym zobaczył detal, żadnej strategii tu nie widzę fot nie ma i już PS2. Dobrze ze wyedytowałes traz jest zrozumiałe pzdr Edytowane 30 Stycznia 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś. No cóż, przykro mi ale co ja poradzę, albo nie posiadam daru jasnego tłumaczenia albo Twoja percepcja jest inaczej skonstruowana niż mojaWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Bardzo ładny model.Fajnie pomalowane dysze co widać nawet "bez niepotrzebnych zbliżeń".Jedno pytanie o podstawkę.Kupna czy twórczość własna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Bardzo ładny model.:super:Fajnie pomalowane dysze co widać nawet "bez niepotrzebnych zbliżeń".:mrgreen:Jedno pytanie o podstawkę.Kupna czy twórczość własna? Ja na tych zdjęciach nie jestem w stanie rozpoznać nawet tego czy linie podziału poszycia są wklęsłe, wypukłe czy to jakaś technika malarska? Co nie zmienia faktu że całość prezentacji naprawdę mi się podoba.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 24 minuty temu, baumod napisał: Ja na tych zdjęciach nie jestem w stanie rozpoznać nawet tego czy linie podziału poszycia są wklęsłe, wypukłe czy to jakaś technika malarska? Niestety nic na to nie poradzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Jeżeli Ty to widzisz to gratuluje wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 SU-char jak to SU-char - piękny samolot, piękne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 3 minuty temu, baumod napisał: Jeżeli Ty to widzisz to gratuluje wzroku Dzięki.Jakoś sobie radzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baumod Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 2 minuty temu, Xmen napisał: Dzięki.Jakoś sobie radzę. Wiadomo, Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2019 Dzięki za komentarze. Solo - sam zestaw dosyć przyjemny i dość dobrze spasowany. Najwięcej problemów miałem przy łączeniu skrzydeł z kadłubem - trochę musiałem szpachlować. Reszta składała się bardzo przyzwoicie. Największa wada - linie podziału. Większość poprawiałem, część odtwarzałem na nowo. Generalnie - 1:72 to jednak skala nie dla mnie... Jeśli chodzi o zbliżenia - swoje modele fotografuje stałoogniskowym obiektywem 35mm na statywie, więc nie mam specjalnie możliwości zoomowania szczegółów. Nie chcę manewrować ciężkim aparatem przy skończonym modelu. Wszystkie swoje modele prezentuje w podobny sposób - zależy mi na jakości fotek i pewnej estetyce prezentacji. Zapewniam Was, że model posiada wklęsłe linie - to one dały mi najbardziej w kość podczas budowy . Bobek, jesteś z Koszalina - chcesz pooglądać szczegóły - zapraszam Podstawka to samoróbka - drewniana deseczka, wycięte z papieru ściernego 2000 płyty lotniskowe, stuningowane malarsko a na koniec trochę trawki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Mi się bardzo podoba. Silniki jedynie ciut za ciemne jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 3 godziny temu, moralezz napisał: ... a na koniec trochę trawki... Cześć. Jak zwykle świetne wykonanie do czego już się przyzwyczaiłem i nie ma się co rozpisywać, że w każdym aspekcie pełna profeska. Jaka jest wysokość trawki, którą użyłeś do podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi