abtb Napisano 10 Lutego 2019 Napisano 10 Lutego 2019 Witam szanownych oglądaczy Dziś do obiadu "śledź" po holendersku czyli: F-104G, 322 Eskadra Królewskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Leeuwarden, Holandia 1966r Tak jakoś mi się napstrykało Można rozpocząć polowanie 5 Cytuj
KRL Napisano 10 Lutego 2019 Napisano 10 Lutego 2019 Bardzo mi się podoba też sobie taki sprawię 1 Cytuj
Xmen Napisano 10 Lutego 2019 Napisano 10 Lutego 2019 Ślicznie to wyszło.Naprawdę jest na czym oko zawiesić 1 Cytuj
lesio-69 Napisano 10 Lutego 2019 Napisano 10 Lutego 2019 Jestem pod dużym wrażeniem. Wg. mnie najładniejszy z "ostatnich" Twoich modeli. Bardzo ładnie wyszły też zdjęcia. 1 Cytuj
Grzes Napisano 11 Lutego 2019 Napisano 11 Lutego 2019 Czy śledzik po holendersku będzie serwowany także w Mińsku? Tak się pytam, bo wiadomo, śledzik lubi pływać.. Podobają się zwłaszcza te wielkie kokardy Cytuj
abtb Napisano 11 Lutego 2019 Autor Napisano 11 Lutego 2019 2 minuty temu, Grzes napisał: Czy śledzik po holendersku będzie serwowany także w Mińsku? Oczywiście! Podstawowe "danie" dnia wśród moich zgłoszonych jetów Cytuj
abtb Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Czasy się zmieniają, i tradycje też Także nawiązując do nowej tradycji jaka zagościła na forum, cykłem se fotkę O taką: Ps. znawcy śledzi wiedzą, że to ryba stadna jest. Więc z założenia w pojedynkę w stawie nie pływa 1 Cytuj
kapsel Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Nie przepadam za tą konstrukcją jednak Twój model bardzo mi się spodobał. Ładne malowanie. Widać rękę mistrza 1 Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Widziałem na żywo i naprawdę przyciąga wzrok, także gratuluję wyróżnienia. 1 Cytuj
spiton Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Zip fajny, ale potraktowanie szarych powierzchni trochę schematyczne, jak na mój dziwaczny gust ,-)) 1 Cytuj
abtb Napisano 14 Marca 2019 Autor Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, spiton napisał: jak na mój dziwaczny gust ,-)) Mając świadomość że nie jestem wstanie sprostać twym wymaganiom, postanowiłem go pomalować według własnego gustu Edytowane 14 Marca 2019 przez abtb Cytuj
abtb Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Napisano 2 Czerwca 2019 Tak jakoś: X Olsztyński Festiwal Kultury Modelarskiej 30-31 marca I białostocka Biesiada 01-02 czerwca 2 Cytuj
LordDisneyland Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 Holender jak widzę kosi nagrodę za nagrodą- i słusznie! Dobry model ładnej maszyny w gustownym malowaniu. Gratulacje. PS- warstatu chyba nie zamieszczałeś, prawda? 1 Cytuj
abtb Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Napisano 2 Czerwca 2019 Dzięki chłopaki. Warsztat z budowy 104-ki jest do przegladu na PWM w konkursie "Reszta świata" Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 27 Czerwca 2019 Napisano 27 Czerwca 2019 Jako fan samolotów F-104 Starfighter napiszę, że bardzo przyjemnie mi się patrzy na ten model z zestawu Italeri a wcześniej ESCI. Miałem przyjemność oglądać go na żywo na festiwalu w Krakowie. Dobra i bardzo przyjemna robota. Fajnie, że wybrałeś ciekawy holenderski schemat malowania bo najbardziej popularne niemieckie są zwyczajnie nudne. Do tego wersja z zasobnikiem rozpoznawczym Orpheus dodatkowo na plus (dodatkowy fotel dla późniejszych wersji G i S MB GQ-7A oraz zasobnik rozpoznawczy podejrzewam, że jest już efektem modernizacji form Italeri, w oryginalnych zestawach ESCI nie spotkałem tych elementów). Zestaw tego modelu jest przykładem na to jak producenci modernizują klasyczne zestawy vintage poprzez dodanie nowych ramek z dodatkowymi elementami. Na koniec tego postu gratuluję wyróżnienia. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi