eldiabllo Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 Model ukończony. Koła: Attack Squadron 72103 Kolor : HTK-C031 Gunship Grey Kalkomanie :Model Maker D72111 Model: Italeri 0015 Dorobiłem pare rzeczy jak wycieraczki, systemy w dolnych okienkach z przodu, linie na "nosie' i "dziubek" oraz światła w klapach podwozia. WARSZTAT : Nasz 1504 to 70-1263, potwierdzone info. Kolega pisał artykuł do Skrzydlatej Polski nr 04/2019 O naszych herkach, był w Powidzu, polecam artykuł. numer seryjny : 382-4415 numer USAF: 70-1263 historia służby : 777th TAS, 464th TAW, 1971-73; 317th TAW, 1975-82 1504 noszący imię Charlene Dostarczony : 16.09.2011 Baza w Powidzu : 33.BLTr Model Lockheed C-130E Hercules okolicznościowe malowanie: https://www.defence24.pl/okolicznosciowe-malowanie-herculesa-na-100-lecie-sil-powietrznych nasz na "komisie" w USA zanim dotarł do nas 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 Piękne zdjęcia i model też bardzo udany. Ładnie pomalowany i delikatnie pobrudzony. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Czerwca 2019 Share Napisano 9 Czerwca 2019 Lotnictwo to nie moja bajka, ale zdecydowanie na plus..! Tematyka bardzo dobra i wykonanie pierwsza klasa..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Śliczny! Ale aż dziwnie pomyśleć, że kiedy ten Hercules wchodził do służby, polskie lotnictwo nie miało jeszcze 60 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 W sumie wypukłe linie w tym modelu wyszły na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2019 Dziękuję Panowie, za miłe słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Kilka zdjęć zacnych. Jak się kiedyś zobaczymy, to ci powiem jaki zrobiłeś błąd ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Widziałem w Krakowie, bardzo mi się ten model spodobał. Wyróżnienie dostałeś jednak chyba za AN-26? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2019 6 godzin temu, Jery napisał: Widziałem w Krakowie, bardzo mi się ten model spodobał. Wyróżnienie dostałeś jednak chyba za AN-26? Tak za AN 26, chociaż jak ja mialb6m sobie ocenić to chyba C 130 był lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Bardzo ładny. Gratulacje , Świetne zdjęcia plenerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Fajny, podoba mi się i to bardzo :).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Godzinę temu, eldiabllo napisał: Tak za AN 26, chociaż jak ja mialb6m sobie ocenić to chyba C 130 był lepszy . Nie ujmując nic Antkowi, C-130 zrobił na mnie większe wrażenie i trochę się zdziwiłem że to jego wyróżnili, tym bardziej że Ana chyba już rok temu widziałem w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Czerwca 2019 Share Napisano 11 Czerwca 2019 Kibicowałem warsztatowi i cieszę się, że mogę zobaczyć galerię. Powiem szczerze, że przewijałem na telefonie bez powiększania zdjęć aż do fotek modelu, myśląc sobie, że sporo nagromadziłeś zdjęć oryginału, po czym dopiero się zorientowałem :D. Gratuluję super tematyki i świetnego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Zderzak napisał: Kibicowałem warsztatowi i cieszę się, że mogę zobaczyć galerię. Powiem szczerze, że przewijałem na telefonie bez powiększania zdjęć aż do fotek modelu, myśląc sobie, że sporo nagromadziłeś zdjęć oryginału, po czym dopiero się zorientowałem :D. Gratuluję super tematyki i świetnego modelu! To element zaskoczenia mi się udał. No starałem się jak najbardziej odwzorować oryginał. Oczywiście błęd jest , a mianowicie lewą stroną samolotu patrząc od przodu ,drzwi z okienkiem, powinno być okienko u dołu jak oryginał, ja dałem odwrotnie, a z tego co widziałem większość tak daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Bardzo ładny model. Wypukłe linie podziałowe pasują do niego i nie odstraszają. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 29 Czerwca 2019 Share Napisano 29 Czerwca 2019 W dniu 27.06.2019 o 18:14, Staryfajter1954 napisał: Bardzo ładny model. Wypukłe linie podziałowe pasują do niego i nie odstraszają. Mi się podoba. Moim zdaniem linie powinny być wklęsłe, ale nity wypukłe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 29 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Tak zgodzę się z tym, tylko przeskalować nita wielkości 1cm na 72 to 0,01cm, jatakuego nie umiem zrobić . Edytowane 29 Czerwca 2019 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Czerwca 2019 Share Napisano 29 Czerwca 2019 Te zdjęcia wszystko wyjaśniają. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Najbardziej mnie interesujący temat a w galerii ostatni , ale siara.. Przepraszam . Model na lepsze miejsce na półce . Najlepsze to Twoje zdjęcia , gdybym nie wiedział , że zrobiłeś ten model to w Googlach nie raz bym się oszukał oglądając Herculesa . Założę się , że na niejednym forum ktoś przyjmie Twoje fotki jako zdjecie prawdziwego samolotu Pozdrawiam Hello. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Na ostatniej wystawie , na MTC 2019 w Novej Leśnej (Słowacja) zdobył wyróżnienie oraz wyróżnienie specjalne od modelarzy z Rimavskiej Soboty . Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez eldiabllo 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Gratuluję wyróżnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi