Adamek1003 Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Koledze Rayban chodzilo o to ze standardowe (warsztatowe) kompresory olejowe są głośne. A te o ktorych mowicie ze sa olejowe tak naprawde tez sa kompresorami tłokowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Dziś przyszedł nowy kompresor zrobiony przez @Adamek1003 i na razie jestem bardzo zadowolony. Trafiła mi się bardzo wydajna sprężarka i duży zbornik, całość jest nieporównywalnie cichsza od mojego starego AS-186. Zapas powietrza przerósł moje oczekiwania. Jeśli zastanawiacie się czy zamówić, to się nie zastanawiajcie. Warto. Kontakt z Adamem znakomity, wszystko omówiliśmy, doradził. Adam wielkie dzięki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Bliźniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 A tak z ciekawości: po co są dwa wskaźniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Ciśnienie w zbiorniku + regulator ciśnienia na wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Adamek1003, a zdradzisz co to za filterek powietrza? chętnie bym go zastosował w moim "lodówkowcu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Jasne na alledroga sa wpisz filtr stożkowy 12mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Kto zgadnie rok produkcji. Brakuje jeszcze reduktora wiec agregat nie zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Ja nie zgadnę, ale mam pytanie odnośnie transportu. Czy taki kompresor olejowy powinien być przewożony w pozycji pionowej (ryzyko wylania się oleju?), czy nie ma to znaczenia, chodzi o przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Powinien. Powodzenia, jeśli Ci się uda o ile nie wieziesz go sam. Mój jak go odbierałem, leżał na boku, przeżył trasę 1000km i nic mu nie jest. Adamek go dobrze zabezpieczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Dziękuję za odpowiedź. Jak to kurier potraktuje to faktycznie inna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Marca 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Marca 2019 Mój kompresor mimo że na paczce było wyraźnie napisane "GÓRA" to leżał na boku. Ale nic się mu nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 No u mnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Mojego to chyba rzucali podczas transportu. Pokrzywiły się nóżki ,pękła obudowa zasłaniająca elektrykę agregatu , i stracił szczelność przy połączeniu z reduktorem. Oleju nie wyleciało ani grama , ponaprawiałem wszystko , i działa do dzisiaj . Pancerny sprzęt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Trzeba porzadnie zabezpieczyc przede wszystkim zatkac rurki wychodzace z agregatu. Przewozic mozna i na lezaco ( nie jest to wskazane) ale jezeli tak sie zdarzy to nalezy postawic agregat pionowo i zostawic na pare godzin najlepiej na noc i dopiero pozniej go uruchamiac. Innym rozwiazaniem jest spuszczenie oleju i wlania go do butelki ale to juz jest bardziej czaso chlonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Ja tak oznaczam paczki ale kurierzy i tak nic sobie z tego nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Nie wiem czym wysyłasz takie paczki, ale w większości firm kurierskich należy uiścić specjalną opłatę aby przesyłka była traktowana jako wrażliwa na uszkodzenia. Bez tego Twoje oznaczenia są dla nich tylko sugestią. A ich traktowanie przesyłek jest sugestią dla Ciebie, że trzeba taką opłatę jednak uiścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Kiedyś przeprowadzono badania na ten temat, paczki oznaczone jako wrażliwe i szkło były częściej traktowane źle niż bez oznaczeń. Ja swoją ubezpieczyłem, sprawdziłem przy odbiorze na uszkodzenia i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 5 minut temu, Solo napisał: Nie wiem czym wysyłasz takie paczki, ale w większości firm kurierskich należy uiścić specjalną opłatę aby przesyłka była traktowana jako wrażliwa na uszkodzenia. Bez tego Twoje oznaczenia są dla nich tylko sugestią. A ich traktowanie przesyłek jest sugestią dla Ciebie, że trzeba taką opłatę jednak uiścić. Oczywiscie ze zaznaczam przy zamawianiu kuriera ta opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Oczywiście zakładacie optymistycznie, że kurierzy rozumieją znaczenie tych oznaczeń A nie, że po rzucie okiem na taką paczkę o czymś sobie przypomną, np - "Janusz, trzeba sie napić!" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Moją sprężareczkę na pół palecie kurier przytargał i tak pod pachą .Parę kropel oleum się ulało tam gdzie filtr . 9 godzin temu, Adamek1003 napisał: Kto zgadnie rok produkcji. Brakuje jeszcze reduktora wiec agregat nie zamontowany Adamek wydaje mi się ,że rok produkcji to początek lat 90tych.Miałem te samą tabliczkę znamionową na starej omedze revell ale kiedyś kupiłem i okazała się trafiona na głowicy i nie tłoczyła powietrza.Bilans zysków i strat takie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Remont skończony jeżeli znajdzie się jakiś chetny zapraszam na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Pora na wiekszy kaliber zabawka dla dużych chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 O! Super, konstrukcja z dwiema sprężarkami. Właśnie coś takiego chodziło mi po głowie... możesz coś więcej napisać o podłączeniu dwóch agregatów do napełniania butli i pracy w takim zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi