krzychu-onisk Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Krzychu-onisk daj mi parę dni, musze poszukać rysunków. Pokazujące różnice w wersjach Hetzera. Nie ma sprawy, tylko nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam. Oto rysunki poszczególnych wersji Hetzera Maja 1944 Czerwiec 1944 Wrzesień 1944 Grudzień 1944 Kwiecień 1945 Rysunki pochodzą z książki W.J.Spielbergera - Leichte Jagdpanzer Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Witam! Mam nadzieję że w dobrym dziale i temacie pytam, jeśli nie to z góry przepraszam. Poszukuję jakichkolwiek zdjęć, rysunków technicznych lub dokumentacji: niemieckiej armaty ppanc 4,7 cm PaK 183 (f). Nie mogłem nic znaleźć przy pomocy googla, a na forum też pustka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Witam, poszukuję zdjęć Nashorna z frontu wschodniego 1944. Konkretnie z walk o Lublin. Kiedyś takie zdjęcie widziałem i teraz chciałbym zrobić ten model. Nie wzgardze żadnym zdjęciem Nashorna z frontu wschodniego. To zdjęcie3 widziałem kiedyś w Militariach XX wieku w numerze z KW-2. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilar_80 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Witam, szukam wzorów malowań pojazdów dywizji Grossdeutschland z wiosny 1945r. , przeszperałem już neta, wszystkie części panzer colours i niestety nic nie znalazłem. Może ktoś dysponuje tego rodzaju materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Poszukuję wzorów malowania King Tigera w kamuflażu trójbarwnym: brązowo- zielono- piaskowym. Byłbym wdzięczny za podanie oznaczeń kolorów wg niemców, ew numerów farb których użyliście w swoich modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Chodzi o jakiś konkretny okres, ewentualnie T2 z zimmeritem, czy bez, z wieżą Porsche, czy Henschla. Zkonkretyzuj troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Nie wzgardze żadnym zdjęciem Nashorna z frontu wschodniego. http://ostpanzer.asty.ru/topics/sp_guns/nashorn/images.html http://ostpanzer.asty.ru/topics/sp_guns/nashorn/images2.html http://ostpanzer.asty.ru/topics/sp_guns/nashorn/images3.html http://ostpanzer.asty.ru/topics/sp_guns/nashorn/images4.html http://www.achtungpanzer.com/panzerjager-hornisse-nashorn-sd-kfz-164.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam! Poszukuję zdjęć, planów, schematów malowań i innej dokumentacji Bergepanzer-a 38(t). Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Ciekawe ujęcia włoskiego sprzętu m.in. M13/40, Autoblinda i Camionetta http://pl.youtube.com/watch?v=yVPrEy1Zv8A&NR=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Witam! Ja natomiast szukam fotek (lub innych informacji) czołgów niemieckich "popsutych" przez naszych żołnierzy na zachodzie Europy w 44-45 r (bez Włoch). Może PzKpfw III i IV , Pantery i działa bo z Tigerami ciężko (z tymi pierwszymi też nie lepiej-a Ardeny obfotografowane ,że chej ). Mogą być zdjęcia czołgów przed "ustrzeleniem" jak i po , ale aby wiadomo było lub 98% pewności ,że walczyły z naszymi (no jednak trochę tam nastrzelaliśmy) P.S. Co do Włoch to parę informacji mam , ale to na następny ,że tak powiem , wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Znalazłem w sieci, na forum Axis History (czy coś w tym stylu) takie oto zdjęcie Schwimmwagena: Opisany był jako pojazd zdobyty przez francuski Ruch Oporu w Paryżu. No i zaciekawiło mnie to, chętnie zrobiłbym taką wersję, tym bardziej że już do mnie idą zamówione figurki "Maquis" z francuskimi partyzantami. Znacie może jakieś miejsce w sieci gdzie można zobaczyć jakieś inne zdjęcia tego pojazdu? Wpisywanie w googlach słów: Schwimmwagen, Paris, resistance, Maquis daje w wynikach dziesiątki sklepów modelarskich. A może ktoś zna francuski i mógłby podać jakieś przykładowe hasła do wpisania w googlach? Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laser1989 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Witam, mam pytanko. Obecnie robię model Sd. Kfz. 251 firmy Zvezda. W planach mam podczepienie do niego Pak-a. Czy nie będzie dużym błędem kiedy na Kfz-a właduje zestaw radiostacji?? Tzn. sama radiostacja ta z tyłu i antena. chodzi mi głównie o to czy taki zestaw w ogóle mógł istniec? Z góry dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam LASER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Na naszym forum pojawia się użytkownik o nicku nonoece - to Francuz, (mówi po angielsku) bardzo przyjemny gość pytaj jego,daj mu znać na PW, może coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 jest ze 3 Francuzów na forum, jeden pisze w temacie rob87 w IIZKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ja jako laik mam pytanie co do http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=383187&kateg=288852 Czy są znane jakieś malowania pod panzergrau z walk w Stalingradzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 peter no to już wiemy jakiego szwaba będziesz kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 no to już wiecie niby prirytetem jedzie ale nie wiem jak PP sie wyrobi Inne informacje na temat zboczenia z drogi współczesności w warsztacie Jak z tymi malowaniami, niby producent daje z 1942 ale jakieś śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 jak w temacie.... czy taki modelik jak TUTAJ przedstawia rzeczywisty pojazd czy jest to jakaś wydumka? Pytam, gdyż słyszałem kilka opinii o tym modeliku a chcę się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam! rzeczywisty pojazd czy jest to jakaś wydumka? Pojazd jak najbardziej prawdziwy. Jest to Sd.Kfz.234/4 "Pakwagen". Natomiast przedstawiony model to Airfixowski wyrób z przełomu lat 60/70tych ubiegłego wieku . Jak zależy Ci na dobrym modelu tego wehikułu to zainwestuj w model Rodena - jeden z lepszych wytworów tej firmy . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 no właśnie...mam te rodenowskie ale jakoś inaczej wyglądają błotniki...i to o nie głównie mi się rozchodzi.... U rodena są niedzielone natomaist u Airfixa widac jakie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam! u Airfixa widac jakie są A no widać rzeczywiście - w takim wypadku to chyba jednak SF. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Koledzy mam prośbę. Czy ktoś z was wie w jakie kolory pomalowany jest ten Mercedes i jakie oznaczenia nosi? (chodzi mi o napis pod gapą) Zdjęcie pochodzi ze strony www.autogallery.org.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Mercedes 170V Deutsche Reichspost Czerwony (albo coś koło tego) z białym dachem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Witam. Chciałbym się zapytać czy wczesne wersje Tigera I były pokrywane zimmeritem? Z góry dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi