chudyhunter Napisano 30 Września 2019 Napisano 30 Września 2019 Ogłaszamy dla wszystkich zainteresowanych projekt grupowy. Temat jak w tytule - w projekcie mogą brać udział modele niszczycieli typu Mutsuki w skali 1/700. Budowa rusza 1 stycznia 2020 , zakończenie projektu następuje 30 czerwca 2020. Nie ma ograniczeń w kwestii wszelkich gotowych konwersji i dodatków. Oczywiście mile widziany wkład własny. Nie ma ograniczeń co do okresu i kamuflażu. Nie ma ograniczeń w kwestii prezentacji (winiet/dioram) przy zastrzeżeniu, że niszczyciel jest najwiekszym okrętem na nich występującym. Wszystkie warsztaty prowadzimy w obecnym wątku żeby nie zaśmiecić działu okrętowego pokaźną ilością japońskich niszczycieli. Komentarze i uwagi do poszczególnych postów zamieszczamy z opcją cytowania lub po prostu z hashtagiem # przed nazwą użytkownika. (przykład: #Użytkownik X - pięknie, #Użytkownik Y- nieładnie). Powyższy regulamin jest ostateczny i nie podlega negocjacjom. W ramach ułatwienia startu w PROJEKCIE, garść podstawowych informacji: 1. Model. Tu drogi są trzy: Hasegawa, pierwszy wypust z serii z 1973 i jego kolejne przepaki, wszystkie waterline. Pełna lista tu: https://www.scalemates.com/kits/hasegawa-d077-mutsuki-japan-navy-destroyer--207513 Pit Road, pierwszy wypust z serii z 2004 i jego kolejne przepaki, dostępne waterline i full hull. Pełna lista tu: https://www.scalemates.com/kits/pit-road-w69-mutsuki--1067898 Yamashita Hobby, pierwszy wypust z serii 2018, o tej pory jeden przepak z blaszkami, waterline. Pełna lista: https://www.scalemates.com/kits/yamashita-hobby-02043-japanese-destroyer-mutsuki-1941--1159843 2. Dodatki. Tu też trzy drogi, ale zależne od pkt 1. Rainbow 7109, dedykowany do Hasegawy. Przedwojenna konfiguracja 1926-32 ( http://www.rainbowmodel.com/proshow.asp?proid=176 ) Rainbow 7110, dedykowany do Pit Roada. Wojenna konfiguracja 1941-44 ( http://www.rainbowmodel.com/proshow.asp?proid=177 ) Tetra Model Works SE-70009, dedykowany do Pit Roada. Wojenna konfiguracja 1941-44 ( http://tetramodel.com/?act=shop.goods_view&GS=100&GC=GD03&page=3 ) Zapraszamy do udziału!! 2 Cytuj
Super_Hans Napisano 30 Września 2019 Napisano 30 Września 2019 Czyli wszystko jasne U mnie będzie zatem tytułowa księżycowa noc w styczniu w takim już wojennym kamo.... Cytuj
chudyhunter Napisano 30 Września 2019 Autor Napisano 30 Września 2019 8 minut temu, Super_Hans napisał: U mnie będzie zatem tytułowa księżycowa noc w styczniu w takim już wojennym kamo.... A i u mnie będzie dokładnie to samo Cytuj
filipsg Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Aleście wybrali, szanuję za temat! Może też bym się skusił... Cytuj
Bartosz.B Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) No to ja będę lepił Hasegawa - No. 43416 z blaszkami Rainbow 7109 Konkretnie to 文月 Fumizuki Edytowane 1 Października 2019 przez Bartosz.B Cytuj
Super_Hans Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 6 godzin temu, filipsg napisał: Aleście wybrali To zdjęcie doskonale ukazuje m.in. dlaczego Mutsuki.. To bardzo zgrabna japoneczka z zadziornym dziubkiem i fajnOm taliOm. A z bardziej modelarskiego punktu widzenia, zestaw Rainbow przy odrobinie wysiłku wprowadza te dość proste modele w detal spotykany jak dotąd tylko w 1/350. Taka mała rekonwalescencja po Huntach Cytuj
bazylms Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Ja tym razem wam pokibicuje. Za dużo mam rozbabranych rzeczy. Cytuj
zloty Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 A jak wygląda porównanie zaproponowanych zestawów? Który plastik jest najlepszym materiałem wyjściowym? Cytuj
Bartosz.B Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Przy tych blaszkach to z plastiku praktycznie nic nie zostanie Cytuj
zloty Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Widziałem te blachy. Imponujące. Cena za Hase też zachęcająca. Cytuj
Super_Hans Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) Pit Road jest droższy, jest full Hull, ma nieco lepszy detal i pokład. Ale to akurat przy waloryzacji blachami może być wada. Do Mutsuki załaczyli niespodziankę w postaci 3 cm miniaturowej łodzi podwodnej typu A, Ko-hoyteki. Za chwilę wrzucę inboxa. Edytowane 1 Października 2019 przez Super_Hans Cytuj
Thalgonis Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Czy one są tej wielkości co te z projektu „Huntowego”? Cytuj
Pxxx Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) Niszczyciel, to maly. Jezeli w ogole to model Yamashity z blaszka plus zestawy uniwersalne. Trzeba rozwazyc bo paskudny on jest bardzo. A mieli tyle ladnych to wybrali pokraka. Wiem dla Galy zeby chlopiny nowoczesa sylwetka nie oszolomila . Edytowane 1 Października 2019 przez Piotras Cytuj
zloty Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Thalgonis , pocieszę Cię ,odrobinę dłuższy . Cytuj
chudyhunter Napisano 1 Października 2019 Autor Napisano 1 Października 2019 Piotras, wszystko kwestia gustu i nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w projekcie. Nie podoba się, i to nie. Jak chcesz możesz założyć swój projekt grupowy i składać w nim nowoczesne gumowe pindole 1 Cytuj
laskonogi Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 11 minut temu, chudyhunter napisał: gumowe dlaczego tam od razu gumowe, w dobie walki z wagą powiedział bym kompozytowe, kewlarowe no ostatecznie aluminiowe a na poważnie Te rainbow-owe blaszki to jest dopiero pole do porażki ... /:) już to widzę - Jak zacznę robić to wyjdzie wrak Jeśli wezmę udział - do czego sie skłaniam - to muszę pomyśleć czy nie pójść w abstrakcje, i nie zrobić winietki z morzem z wieczora 6 czerwca 44. Akurat jak nasz bohater idzie pod wodę i niewiele widać 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 2 godziny temu, Piotras napisał: .... Trzeba rozwazyc bo paskudny on jest bardzo. A mieli tyle ladnych to wybrali pokraka. Wiem dla Galy zeby chlopiny nowoczesa sylwetka nie oszolomila . 1 godzinę temu, chudyhunter napisał: Piotras, wszystko kwestia gustu i nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w projekcie. Nie podoba się, i to nie. Jak chcesz możesz założyć swój projekt grupowy i składać w nim nowoczesne gumowe pindole 1 godzinę temu, Piotras napisał: Dzieki za mile slowo. Zaczynacie trzodę beze mnie? Spokój mnie tu, kuturalnie się wypowiadać, to dopiero pierwszy dzień WHodzEM, Hawa - 43416+ Rainbow 7109, jako Nagatsuki (長月) przed modermizacjami. Cytuj
Woit Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Dodane do ulubionych i obserwowanych. Za mały skill i timing aby i tu się bawić. Najpierw trza uporać się z huncikiem. Cytuj
Super_Hans Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 2 godziny temu, Piotras napisał: Trzeba rozwazyc bo paskudny on jest bardzo. Piotras, proszę Cię.. Nie słuchaj podszeptów Penelopy. Mutsuki to o japonka. Tutaj fetysze są dozwolone. W razie czego wypikselujesz sobie najbardziej odważne fragmenty. 3 Cytuj
laskonogi Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: WHodzEM, Hawa - 43416+ Rainbow 7109, jako Nagatsuki (長月) przed modermizacjami. no popatrz jaki przygotowany Cytuj
unicaunica Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 Prosze sie nie naśmiechowywać z nofoczesnych współczesnych okrętóf Bo są tacy co je lubią Cytuj
chudyhunter Napisano 3 Października 2019 Autor Napisano 3 Października 2019 W dniu 2.10.2019 o 10:11, unicaunica napisał: Prosze sie nie naśmiechowywać z nofoczesnych współczesnych okrętóf Bo są tacy co je lubią Hehe przepraszam A tak na serio to nic do nich nie mam, nawet w szafie leży i czeka na swoją kolej USS Yorktown (Ticonderoga) Wczoraj doszedł do mnie zestaw blach, więc jestem gotowy. Cytuj
M.A.V. Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Chłopaki - siadam kibicować chudyhunter - fajny temat wybrałeś, bo niespotykane nazewnictwo no i przede wszystkim ciekawa konstrukcja. To chyba jedyne znane mi niszczyciele co miały wyrzutnie stalowych rybek przed mostkiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi