Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogłaszamy dla wszystkich zainteresowanych projekt grupowy.

1. Temat jak w tytule - w projekcie mogą brać udział modele  niszczycieli typu Mutsuki w skali 1/700.
  2. Budowa rusza 1 stycznia 2020 , zakończenie projektu następuje 30 czerwca 2020.
  3. Nie ma ograniczeń w kwestii wszelkich gotowych konwersji i dodatków. Oczywiście mile widziany wkład własny.
  4. Nie ma ograniczeń co do okresu i kamuflażu.
  5. Nie ma ograniczeń w kwestii prezentacji (winiet/dioram) przy zastrzeżeniu, że niszczyciel jest najwiekszym okrętem na nich występującym.
  6. Wszystkie warsztaty prowadzimy w obecnym wątku żeby nie zaśmiecić działu okrętowego pokaźną ilością japońskich niszczycieli. Komentarze i uwagi do poszczególnych postów zamieszczamy z opcją cytowania lub po prostu z hashtagiem # przed nazwą użytkownika. (przykład: #Użytkownik X - pięknie, #Użytkownik Y- nieładnie). 
  7. Powyższy regulamin jest ostateczny i nie podlega negocjacjom.

W ramach ułatwienia startu w PROJEKCIE, garść podstawowych informacji:

1. Model. Tu drogi są trzy:

2. Dodatki. Tu też trzy drogi, ale zależne od pkt 1.

Zapraszamy do udziału!!

• Like 2
Napisano
6 godzin temu, filipsg napisał:

Aleście wybrali

To zdjęcie doskonale ukazuje m.in. dlaczego Mutsuki..  To bardzo zgrabna japoneczka z zadziornym dziubkiem i fajnOm taliOm. 

A z bardziej modelarskiego punktu widzenia, zestaw Rainbow przy odrobinie wysiłku wprowadza te dość proste modele w detal spotykany jak dotąd tylko w 1/350. Taka mała rekonwalescencja po Huntach :mrgreen:

Napisano (edytowane)

Pit Road jest droższy, jest full Hull, ma nieco lepszy detal i pokład. Ale to akurat przy waloryzacji blachami może być wada. Do Mutsuki załaczyli niespodziankę w postaci 3 cm miniaturowej łodzi podwodnej typu A, Ko-hoyteki. 

Za chwilę wrzucę inboxa. 

Edytowane przez Super_Hans
Napisano (edytowane)

Niszczyciel, to maly. 

Jezeli w ogole  to model Yamashity z blaszka plus zestawy uniwersalne. Trzeba rozwazyc bo paskudny on jest bardzo. A mieli tyle ladnych to wybrali pokraka. Wiem dla Galy zeby chlopiny nowoczesa sylwetka nie oszolomila ???.

Edytowane przez Piotras
Napisano

Piotras, wszystko kwestia gustu i nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w projekcie. Nie podoba się, i to nie. Jak chcesz możesz założyć swój projekt grupowy i składać w nim nowoczesne gumowe pindole :szczerbol: :haha:

• Confused 1
Napisano
11 minut temu, chudyhunter napisał:

gumowe

dlaczego tam od razu gumowe, w dobie walki z wagą powiedział bym kompozytowe, kewlarowe no ostatecznie aluminiowe :)

a na poważnie 

Te rainbow-owe blaszki to jest dopiero pole do porażki ... /:) już to widzę - Jak zacznę robić to wyjdzie wrak :glupek:

Jeśli wezmę udział - do czego sie skłaniam - to muszę pomyśleć czy nie pójść w abstrakcje, i nie zrobić winietki z morzem z wieczora 6 czerwca 44. Akurat jak nasz bohater idzie pod wodę i niewiele widać :)?

• Haha 1
Napisano
2 godziny temu, Piotras napisał:

.... Trzeba rozwazyc bo paskudny on jest bardzo. A mieli tyle ladnych to wybrali pokraka. Wiem dla Galy zeby chlopiny nowoczesa sylwetka nie oszolomila ???.

1 godzinę temu, chudyhunter napisał:

Piotras, wszystko kwestia gustu i nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w projekcie. Nie podoba się, i to nie. Jak chcesz możesz założyć swój projekt grupowy i składać w nim nowoczesne gumowe pindole :szczerbol: :haha:

1 godzinę temu, Piotras napisał:

Dzieki za mile slowo.

Zaczynacie trzodę beze mnie? :haha:

Spokój mnie tu, kuturalnie się wypowiadać, to dopiero pierwszy dzień :szczerbol: 

WHodzEM, Hawa -  43416+ Rainbow 7109, jako Nagatsuki (長月)  przed modermizacjami.

Nagatsuki.jpg

Napisano
2 godziny temu, Piotras napisał:

Trzeba rozwazyc bo paskudny on jest bardzo.

Piotras, proszę Cię.. Nie słuchaj podszeptów Penelopy. Mutsuki to o japonka. Tutaj fetysze są dozwolone. W razie czego wypikselujesz sobie najbardziej odważne fragmenty. :mrgreen:

• Haha 3
Napisano
Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

WHodzEM, Hawa -  43416+ Rainbow 7109, jako Nagatsuki (長月)  przed modermizacjami.

no popatrz jaki przygotowany :)

Napisano
W dniu 2.10.2019 o 10:11, unicaunica napisał:

Prosze sie nie naśmiechowywać z nofoczesnych współczesnych okrętóf ?

Bo są tacy co je lubią ?

Hehe przepraszam :szczerbol: A tak na serio to nic do nich nie mam, nawet w szafie leży i czeka na swoją kolej USS Yorktown (Ticonderoga) :D

Wczoraj doszedł do mnie zestaw blach, więc jestem gotowy. 

_20191003_125614-1280x843.thumb.JPG.2e7afefa878c91e6724cc0d967f805b8.JPG

Napisano

Chłopaki - siadam kibicować :mrgreen:

chudyhunter - fajny temat wybrałeś, bo niespotykane nazewnictwo no i przede wszystkim ciekawa konstrukcja. To chyba jedyne znane mi niszczyciele co miały wyrzutnie stalowych rybek przed mostkiem :szczerbol: