blacman Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 55 minut temu, Piotras napisał: Pieknie, tylko jaki okres? Moze to byc istotne:). najpewniej na okres tuż po wprowadzeniu do służby. 1925-1930. Choć w czasie służby pomost Mutsuki nie był poddawany szczególnie widocznym modernizacjom i do końca zachował brezentowy daszek... Mutsuki 1930 i 1937: tu zdjęcie po Tajfunie z 35 ale na niektórych przebudowano pomost i założono stalowy. Tu Kikuzuki wydobyty 1 43 przy wyspie Tulagi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Wilkie dzięki, a wiesz może który szary powinien być użyty to malowania. Gdzieś podawali, że sasebo, prawda li ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Według tego źródła jednak wszystkie niszczyciele typu Mutsuki miały przebudowane pomosty na sztywny dach... wiec Mutsuki tez. https://web.archive.org/web/20080828190211/http://www.smmlonline.com/articles/minekaze/minekaze.html Mutsuki był zwodowany w Sasebo i tak był pomalowany pierwotnie. Niestety nie znam dokładnego przebiegu służby do 42. Jeśli był gdzieś dokowany poza Sasebo to jest możliwość zmiany koloru wg stoczni, gdzie przechodził modernizacje. Za dużo ich pewnie nie było poza naprawą większości tych jednostek po Tajfunie 1935. Ale niestety nie wiem, czy remont był w Sasebo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Szybki raport z frontu robót, dno się robi się. Żeby nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 OJEZUSMARIAIJÓSEFIEŚFIENTY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Gała - modły w intencji przegonienia wirusa to w Częstochowie się odbywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 4 godziny temu, Piotras napisał: Szybki raport z frontu robót, dno się robi się. Żeby nie było . bojowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Dobra, żeby nie było, że założyłem projekt i nic nie robię Na szybko trzy fotki z tego co udało mi sie zrobić w ostatnich dniach przy Minazuku Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez chudyhunter 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Ratuj, ratuj honor projektu! Sporo skleciłeś jak na kilka dni. Ja niestety musiałem stocznie tymczasowo zamknąć. Zamiast więcej to mam mniej czasu. Ale pozdrawiam siedzących w domach z pierwszej linii okopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Na szczęście udało mi się znaleźć trochę czasu i spędzić przy nim całe pięć dni Teraz muszę wywiercić bulaje, przeszlifować kadłub i będę mógł zabrać się za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Super_Hans napisał: pozdrawiam siedzących w domach z pierwszej linii okopów. trzym sie chopie !! zdrowia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 2 godziny temu, chudyhunter napisał: Dobra, żeby nie było, że założyłem projekt i nic nie robię Na szybko trzy fotki z tego co udało mi sie zrobić w ostatnich dniach przy Minazuku Cudo! A moja stocznia niestety stoi. Raz, że pracuję teraz nad innym projektem ale przede wszystkim czekam na zamówienie do mojego Mikazuki i się chyba nie doczekam 2 godziny temu, Super_Hans napisał: ... Zamiast więcej to mam mniej czasu. Ale pozdrawiam siedzących w domach z pierwszej linii okopów. To taki paradoks. Siedzę w domu i tez by się wydawać mogło, że czasu full - a tu niespodzianka. Co masz namyśli pisząc o pierwszej linii okopów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Wolfik zobaczymy po podkładzie, pewnie będzie sporo poprawę, ale blachy Rainbowa są świetne! No niestety w obecnej sytuacji pewnie poczekasz, o ile się doczekasz. Co Hans ma na myśli? Dokładnie to! W TV tego nie pokażą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 No no nawet te maseczki podobne Ja już na dniach bedę mógł znowu ruszyć z Nagatsukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 17:44, chudyhunter napisał: Dobra, żeby nie było, że założyłem projekt i nic nie robię Na szybko trzy fotki z tego co udało mi sie zrobić w ostatnich dniach przy Minazuku Ostatni będą pierwszymi? Ja mam jeszcze podobno dwa dni wolnego, to może przykleję wreszcie te kilka drzwi na mostku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 28 minut temu, Lipa napisał: Ostatni będą pierwszymi? Ja mam jeszcze podobno dwa dni wolnego, to może przykleję wreszcie te kilka drzwi na mostku... Do roboty! Jak dobrze pójdzie to jutro albo po jutrze jadę z podkładem. Plan jest by do końca kwietnia zakończyć pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Poszedł w ruch podkład. Tak jak przewidywałem wyszło małe niedociągnięcie na łączeniu dna, tak więc szpachla w dłoń i do poprawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 21 minut temu, chudyhunter napisał: Poszedł w ruch podkład. Tak jak przewidywałem wyszło małe niedociągnięcie na łączeniu dna, tak więc szpachla w dłoń i do poprawki. Masz zle wklejone drzwi na dziobie. Powinny być we wnęce pod działem nr 1 po lewej i prawej cylindrycznej podstawy. Chyba, że ja coś pomyliłem... Tym czasem u mnie skromne postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 8 minut temu, Lipa napisał: Masz zle wklejone drzwi na dziobie. Powinny być we wnęce pod działem nr 1 po lewej i prawej cylindrycznej podstawy. Chyba, że ja coś pomyliłem... Masz rację! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Dobrze że się nie przyłączyłem bo by mi chyba psycha siadła. Już Hunt to była jazda, ale tutaj to jeszcze wyższa szkoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Jako, że dobrnąłem do tematu kominów to mam pytanie. Wokół nich jest kilka mini kominów. Czy były jakieś różnice pomiędzy poszczególnymi jednostkami czy wszystkie miały klepane według jednego schematu? Na jednym ze zdjęć przedwojennych Kikuzuki ma inny układ. Wyjątek? Ktoś coś wie? W modelu widzę jest, to spieprzone po całości. Blachy tetry to już nieporozumienie kompletne. Każą wymieniać glutowate ale poprawne zakończenia na coś co chyba jest z jakiegoś innego okrętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Powiem Ci Lipa, że ja nie wiem. Gdzie nie spojrzysz to wygląda to inaczej, plany, rendery, zdjęcia, okresy, jednostki. W dodatku jak na złość robię minazuki z czerwca 1944 i znalazłem tylko 3 fotki. Nie dość że mało co na nich widać, to jeszcze nie są z tego roku. Tak więc ja jadę według tego co podaje rainbow w swojej instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 To w takim razie chyba zleje temat i od A do Z pojadę z rendera. Na tyle na ile będę umiał. Kisaragi jest też może ze dwa-trzy zdjęcia sprzed modernizacji za szybko se zatonęła. Tym czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Dorobiłem kominki i magazyny torped. Żeby uprościć sobie malowanie i sklejanie te z końcówkami H wpuściłem w pokład. Poza tym produkowałem jakieś druciane roztocza Jak widać jestem za cienki i nie dam rady sam wykonać prawidłowych abażurów. Dam te z Tetry o ile uda mi się je poprawnie pogiąć i przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi