Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, abtb napisał:

Delikatnie sprostuję - JEST!  Nówka funkel sztuka, w folii i pachnący fabryką. Cena - 16 Euro w sklepie Poligonas w Kownie (to takie miasto na Litwie :mrgreen:) Macałem dziś, ale pan (doskonale mówiący po polsku, stwierdził że zdecydowanie lepszy jest Modelsvit, więc nie poleca. I chyba słusznie) Nabyłem za to kilka innych modeli, min. Aichi Nanzan  z Tamki, którego w Polsce nie widziałem już od kilku lat.

A sam sklep - jak się nie ma listy konkretnych zakupów  to lepiej nie wchodzić - ogrom towaru i wyboru przygniata. I to dosłownie. Można zgłupieć  i dostać oczopląsu :wariat:

To jak ma takie skarby, to zobaczyłbus czy ma F4U Birdcagea Tamki w 72? Plisss

27 minut temu, Moses napisał:

to zobaczyłbus czy ma F4U Birdcagea Tamki w 72? Plisss

No weź przestań  :haha: W Kownie bywam od wielkiego dzwonu czyli raz (tzn.  dwa - bo jadę w tę i z powrotem) w roku,  i to przejazdem :mrgreen:

Pan ma wszystko poukładane firmami - jak Revell to wszystko co ma z Revella, jak Tamka to też w jednym miejscu. I niestety żadnego Corsaira nie miał. Ale za to miał  Kyofu z Hasy - dziś już chyba zabytek klasy zerowej :wink:

IMG_20250503_222921.jpg.5feb99c2c53b883d54d1c9e6d79cb15f.jpg

Edytowane przez abtb
  • Like 1

4 godziny temu, mirage3 napisał:

Panu Muzikatowi za często odjeżdża peron bo jak inaczej nazwać wydawanie takich modeli...

Pan Muzikant, podobnie jak na mniejszą skalę pan od drukowanych poloników, doskonale wie jak zarobić, a się nie narobić.
Jak donosi na Bricie węgierski korespondent:
Well, the kit was at the Moson show last weekend. As well as Eduard's bis, that sold out in no time.
Dopóki ludzie kupują (w wystarczających by się biznes spinał ilościach) cokolwiek wypuści, dopóty nie ma potrzeby starania się jakoś szczególnie.

Edytowane przez caughtinthemiddle
  • Like 2

Ale naprawdę, ten F-13 wygląda tragicznie. To co zobaczyłem na filmiku to było by do przełknięcia, jak by to był jakiś shortrun 20 lat temu, a nie w obecnych czasach. T R A G E D I A i to pewnie w 10 aktach będzie 

• Like 1

16 minut temu, letalin napisał:

Od 2018 bojkotuję Muzikanta, po tym jjak otworzyłem pudełko Čmelaka.

By niektórym (i to też tym na stalowych formach działającym) producentom berety pospadały, jakby się dowiedzieli, ile tysięcy tych gwoździem i dłutem dzierganych paskud się sprzedało...

Edytowane przez caughtinthemiddle
  • Like 1

1 godzinę temu, socjo1 napisał:

Ciekawe, czy nie będzie to klon Amodela. Straszne to było mydło -  poległem na nim...

Scalemates podaje że niby new tool

Screenshot_2025-05-07-13-20-07-780_com.android.chrome.jpg

• Like 1

9 godzin temu, Moses napisał:

Scalemates podaje że niby new tool

ale jak już na MW napisano, "new tool" nie musi oznaczać nowego projektu ale np. odnowienie starych form a "special edition" cokolwiek, co wydawca uzna za "specjalne"