Moses Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca albo Thunderbolta, albo Corsaira, albo Tomcata, Albo Spitfirea, albo 109 1 Cytuj
Xmen Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca 5 minut temu, BRAVO112 napisał: bo trzeba na luzie podchodzic do tematu Powiedz to tym którzy śmiertelnie poważnie podchodzą do tego bądź co bądź hobby. Cytuj
Soris Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca No przecież Dora Wings już wydała taki samolot, tylko więcej srebrnego na kadłubie trzeba pomalować. Cytuj
Moses Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca Juzchcialem napisać cis o długiej tradycji podpierdzielania projektów, a tu mi google mówi że to nasz był wczesniej 1 1 Cytuj
abtb Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca 55 minut temu, Moses napisał: Juzchcialem napisać cis o długiej tradycji podpierdzielania projektów, a tu mi google mówi że to nasz był wczesniej A co to zmienia? Jakby co to przypominam o takim wynalazku jak nasz słynny peryskop czołgowy, którego pomysł i zasadę działania podpierdzielili wszyscy ogólnoświatowi projektanci czołgów 1 Cytuj
Fixer Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 52 minuty temu, mirage3 napisał: Widzę, że w ICM czytają moje komentarze na forum Tylko teraz to pewnie z 500 złotych będzie kosztował. Cytuj
Moses Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca W dniu 27.07.2026 o 21:23, abtb napisał: A co to zmienia? Jakby co to przypominam o takim wynalazku jak nasz słynny peryskop czołgowy, którego pomysł i zasadę działania podpierdzielili wszyscy ogólnoświatowi projektanci czołgów 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca tylko ciekaw jestem, jak ten ch54 te bombe do celu dowiezie ? Beda czekali na niego przy ognisku? Cytuj
Moses Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 16 minut temu, BRAVO112 napisał: tylko ciekaw jestem, jak ten ch54 te bombe do celu dowiezie ? Beda czekali na niego przy ognisku? Ten zestaw, czyli Tarhe + bomba, nie sluzyl do bombardowania pozycji wroga. Jego celem było oczyszczenie i przygotowanie LZ (strefy lądowania) dla Hueyów z Kawalerią czy piechotą 2 Cytuj
PrzemekW Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 5 godzin temu, mirage3 napisał: A wiadomo coś, żeby również swojego Blackhawk'a zmniejszyli do "72"? Przemek Cytuj
mirage3 Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 1 godzinę temu, Moses napisał: Ten zestaw, czyli Tarhe + bomba, nie sluzyl do bombardowania pozycji wroga. Jego celem było oczyszczenie i przygotowanie LZ (strefy lądowania) dla Hueyów z Kawalerią czy piechotą Dlatego "Bombka" była pieszczotliwie nazywana Daisy Cutter Godzinę temu, PrzemekW napisał: A wiadomo coś, żeby również swojego Blackhawk'a zmniejszyli do "72"? Przemek Wydaję mi się, że to raczej będzie kwestia czasu.. 1 Cytuj
DamianosPL Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 9 godzin temu, mirage3 napisał: Jakby jeszcze kosztował z 200zł a nie ponad 350zł Cytuj
Moses Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca (edytowane) 3 godziny temu, mirage3 napisał: Dlatego "Bombka" była pieszczotliwie nazywana Daisy Cutter Nie dokonca, Daisy Cutter w odniesieniu do bomby tyczyło sie bomby BLU-82, ktorej prekursorem było M121. Ale tez Daisy Cutter odnosi sie do charakterystycznego dlugiego pretu zapalnika, majacego detonowac bomby zanim uderzy w ziemie, w ktory wyposazona jest M121 Edytowane 29 Lipca przez Moses Cytuj
BRAVO112 Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Jakby jeszcze kosztował z 200zł a nie ponad 350zł dla mnie moze byc i tysiac. Ceny mnie juz nie ruszaja Nie dlatego, ze mam tyle siana, mam pelne szafy 3 1 Cytuj
socjo1 Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: dla mnie moze byc i tysiac. Ceny mnie juz nie ruszaja Nie dlatego, ze mam tyle siana, mam pelne szafy I tak trzeba żyć! 2 Cytuj
Cypis Napisano 30 Lipca Napisano 30 Lipca RS Models wydaje nowe warianty swoich modeli DFS-230 : DFS-230 with Argus As 014 pulse Jets i DFS-230 with take-off Borsig Rl 502 rockets oraz Heinkel 46eBu Cytuj
Wojtek59 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Pojawiło się coś nowego: https://www.facebook.com/search/top?q=komi scale world 1 Cytuj
Wymysl Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 1 minutę temu, Wojtek59 napisał: Pojawiło się coś nowego: https://www.facebook.com/search/top?q=komi scale world 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) a jest w tym zestawie dysza Venturiego, nieopatrznie odlana przez producenta razem z kadlubem? Bo juz 50- letni Heller mial ja osobno Edytowane 17 godzin temu przez BRAVO112 Cytuj
Wymysl Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, BRAVO112 napisał: a jest w tym zestawie dysza Venturiego, nieopatrznie odlana przez producenta razem z kadlubem? Bo juz 50- letni Heller mial ja osobno Wygląda na to, że niestety nie Edytowane 10 godzin temu przez Wymysl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi