letalin Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) 18 minut temu, myszaty napisał: XIX...ale wtopa Bre XIX byłby przebojem. Po Potezie XXV z Azura będzie może dalszy ciąg tych międzywojennych dwupłatów? To jest jednak trudny temat. Poszycie kadłuba jest tam dość skomplikowane. A tak przy okazji: Kupiłem takiego oto cudaka. Dla mnie cudak, bo rury są mi raczej obce. Dobrze zrobiłem? Edytowane 30 Grudnia 2021 przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 22 minuty temu, letalin napisał: A tak przy okazji: Kupiłem takiego oto cudaka. Dla mnie cudak, bo rury są mi raczej obce. Dobrze zrobiłem? Jak skleisz to bardzo dobrze - nie ma lepszego Phantoma w skali, chociaż wersja nie moja ulubiona Jak będzie leżał w składziku przez lata to szkoda kasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 5 minut temu, Matys napisał: Jak skleisz to bardzo dobrze - nie ma lepszego Phantoma w skali, chociaż wersja nie moja ulubiona Jak będzie leżał w składziku przez lata to szkoda kasy Oczywiście, że będzie leżał Nie ma innego wyjścia, ale trzeba mieć jakieś plany na emeryturę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peacemaker Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Z takim ładnym boxartem to może leżeć w szafie nawet latami Oczywiście o ile na bokach też ma ten obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 6 godzin temu, letalin napisał: Bre XIX byłby przebojem. Po Potezie XXV z Azura będzie może dalszy ciąg tych międzywojennych dwupłatów? To jest jednak trudny temat. Poszycie kadłuba jest tam dość skomplikowane. Hit -Kitowi taki drobiazg nie przeszkodził. Niechaj by wyszedł, z resztą sobie poradzimy...ibg skosi pociąg hajsu na dorze i wyda! Wierzę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 30 minut temu, myszaty napisał: Hit -Kitowi taki drobiazg nie przeszkodził. Niechaj by wyszedł, z resztą sobie poradzimy...ibg skosi pociąg hajsu na dorze i wyda! Wierzę! Hit Kit ! Medal za odwagę ! XIX sprzedają się w okolicy 140 zł ( ja za swojego skasowałem 156zł). Jeśli ktoś wyda XIX, obstawiam, że przyleci do nas z południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 1 godzinę temu, myszaty napisał: Hit -Kitowi taki drobiazg nie przeszkodził. Niechaj by wyszedł, z resztą sobie poradzimy...ibg skosi pociąg hajsu na dorze i wyda! Wierzę! To jest tylko kwestia, czy doczekamy przyjścia Bre XIX, czy nie. Poza tym IBG nie umie w samoloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Jak ją bym chciał Bregueta XIX w 72... Na takim samolocie zginął brat mojego pradziadka w 1931 i jedyne co mam dostępne to Mały Modelarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 9 godzin temu, letalin napisał: Bre XIX byłby przebojem. Po Potezie XXV z Azura będzie może dalszy ciąg tych międzywojennych dwupłatów? To jest jednak trudny temat. Poszycie kadłuba jest tam dość skomplikowane. Przebojem? Jeżeli liczyć to ilością wpisów ile osób by kupiło model, pewnie tak, ale na tym pewnie by się skonczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 28 minut temu, Moses napisał: Przebojem? Jeżeli liczyć to ilością wpisów ile osób by kupiło model, pewnie tak, ale na tym pewnie by się skonczylo Masz rację. Mi się czasem zdaje, że wszyscy lubią to co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 No to teraz mi zaimponili....PKoG Academy rozkazem z 01.01.22 zostaje oddelegowane z regału do eskadry płk. Młodego w celach wiadomych..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Tak trzymać , chociaż w modelarstwie nie powinno Nam brakować niczego . Na starość mamy własne i dobre, bo polskie . Hello PS "Nie będę" pisać , że mogłoby być w 1/48 . Będzie w 48 to mógłby być w 32 itd. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 2 godziny temu, Hello napisał: PS "Nie będę" pisać , że mogłoby być w 1/48 . Będzie w 48 to mógłby być w 32 itd. Ale prawda jest taka że w obu tych skalach przydałyby się lepsze wydania takiego Mustanga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Ja stawiam na Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 21 godzin temu, MIRAGE 5 napisał: Ja stawiam na Eduarda. To może być ciekawa rywalizacja. Z drugiej strony nie bardzo wiem, co można zrobić lepiej w tej skali? Eduard pewnie będzie 10-15% tańszy, ale czy lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 8 godzin temu, letalin napisał: nie bardzo wiem, co można zrobić lepiej w tej skali? Ale w jakiej skali? Bo Koledzy się ,,rozmarzyli '' i mają na myśli 48mkę i 32jkę 8 godzin temu, letalin napisał: Eduard pewnie będzie 10-15% tańszy, ale czy lepszy? Gdyby Eduardowi przyszło do głowy zrobić Mustanga ( B/C czy też D) w skali 1/72 , to pewnie nie dość że byłby tańszy ,to jeszcze z lepszego tworzywa i na lepszych wtryskarkach zmajstrowany, a tym samym pozbawiony ,,skurczów'' Coś mi się uporczywie kołacze po łepetynie, że Kniaź sugerował /proponował to AH ....... ale głowy nie dam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 3.01.2022 o 19:20, zatras napisał: Coś mi się uporczywie kołacze po łepetynie, że Kniaź sugerował /proponował to AH ....... ale głowy nie dam Kniaź kiedyś coś takiego napisał na Modelforum, że uważa tworzywo używane przez AH za kiepskie i sugerował używanie takiego jak on uważa za najlepsze. Pozostaje kwestią, czy to by rozwiązało całkowicie problemy? Wypraski Eduarda też miewają wciągi. Może to wynikać z nieprzetrzegania reżymów pracy wtryskarki, a niekoniecznie z rodzaju tworzywa, wad projektu, czy rodzaju wtryskarki. Ludzie się chwalą, że kupili 5 Mustangów i nie mają wciągów na skrzydłach, a jedynie na prawej stronie kadłuba przy kabinie. Edytowane 5 Stycznia 2022 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 Cześć! Miałem kiedyś szkolenie z tworzyw sztucznych i na nim gościu mówił, że jeżeli zaprojektuje się ściankę o pewnej grubości i po jednej stronie tej ścianki zrobi się detal o grubości porównywalnej lub większej, to po drugiej stronie na pewno będzie to widoczne (w postaci zagłębienia) - i rodzaj tworzywa właściwie nie ma tu znaczenia. Właśnie dlatego (teraz już to wiemy) niektóre z tych detali należało by zaprojektować jako doklejane - najwyraźniej zabrakło doświadczenia czysto "tworzywowo-odlewniczego". Ale cóż - zdarza się każdego dnia, niedawno szpachlowałem coś podobnego na skrzydłach modelu renomowanej firmy Italeri - widać wielu producentom się coś takiego zdarza. Akurat poszło szybko - pociągnąłem rozpuszczoną ramką, zeszlifowałem, poprawiłem linie podziału i jest. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 13 minut temu, pmroczko napisał: niektóre z tych detali należało by zaprojektować jako doklejane Tak , a jak ktoś ambitny i zamierza blaszki użyć to ma już głaciutko bez skrobania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiegoR Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Nowosc noworoczna HDL ( HD72063) w 1/72: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 @DiegoR Teraz to już na pewno wyjdą ? Ja swoje w 4osiem to dobrze ponad pół roku temu zamówiłem a między czasie zestaw od konkurencji z Meksyku kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiegoR Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 13 minut temu, mirage3 napisał: @DiegoR Teraz to już na pewno wyjdą ? Ja swoje w 4osiem to dobrze ponad pół roku temu zamówiłem a między czasie zestaw od konkurencji z Meksyku kupiłem W tym tygodniu wyszly... natomiast konkurencja ma czesciowo inne maszyny ale i nie uwzglednila lub pominela wiele detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 HDL? To oni jeszcze istnieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Godzinę temu, Moses napisał: HDL? To oni jeszcze istnieją? Jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi