pmroczko Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia No i teraz rozmawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Tarhe w 72 - zajebiście !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia 13 godzin temu, mirage3 napisał: ICM grubo leci z tematem. Teraz zacznie się wyprzedaż antycznego Revella Ja swojego wyprzedałem z 5 lat temu... szkoda było na niego czasu io cierpliwości. Tego zanabęde z wieka chęcią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Czy dobrze pamiętam, że w Revellowskim CH-54 był do wyboru podwieszany kontener albo haubica? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Godzinę temu, Jostein napisał: Czy dobrze pamiętam, że w Revellowskim CH-54 był do wyboru podwieszany kontener albo haubica? Dobrze pamiętasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia 17 godzin temu, mirage3 napisał: ICM grubo leci z tematem. Teraz zacznie się wyprzedaż antycznego Revella Szkoda, że pokazują od razu wersję bez kontenera. A co do fajnosci to mam nadzieję, że nie będzie to model zrobiony pod dodatki tak jak w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Jest dobrze Special Hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Godzinę temu, mirage3 napisał: Jest dobrze Special Hobby A do tego Bf 109E-0 i szwajcarski E-3a. Wersji S to raczej jednak Special Hobby nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia (edytowane) Wg newsletter-a Martoli, Academy wznawia swojego B-24, tym razem pod oznaczeniem H Cena mocno przedinflacyjna i kusząca - 95pln! P.s. pytanie do obeznanych w temacie - czy roznica z wersją D to tylko nos czy są jeszcze inne istotne różnice? Jest jakaś konwersja na D? Edytowane 21 Stycznia przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 20 godzin temu, bart207skw napisał: Szkoda, że pokazują od razu wersję bez kontenera. A co do fajnosci to mam nadzieję, że nie będzie to model zrobiony pod dodatki tak jak w 1/35. Jak nie jak tak, kontener pewnie też będzie jako oddzielny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 21 godzin temu, bart207skw napisał: Szkoda, że pokazują od razu wersję bez kontenera. A co do fajnosci to mam nadzieję, że nie będzie to model zrobiony pod dodatki tak jak w 1/35. Przecież oni go po prostu przeskalują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Trumpkowy A-6E ma być dostępny na wiosnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 1/72 Brewester F2A-1/2 Buffalo - Hobby 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 18 godzin temu, wuwumaster napisał: Wg newsletter-a Martoli, Academy wznawia swojego B-24, tym razem pod oznaczeniem H Cena mocno przedinflacyjna i kusząca - 95pln! P.s. pytanie do obeznanych w temacie - czy roznica z wersją D to tylko nos czy są jeszcze inne istotne różnice? Jest jakaś konwersja na D? Co znaczy konkurencja i zapowiedź nowego Airfixa B-24H. Nie pamiętałem zbyt dobrze tego Liberatora Academy, ale po przypomnieniu sobie instrukcji ze Scalemates, widać wyraźnie, że mocno odstaje on od dzisiejszych oczekiwań. Dla mnie wyborem będzie tylko Airfix lub Hasegawa. Zmiany wersji rzeczywiście wynikały głównie ze zmian w uzbrojeniu (początkowo wieżyczka A-15, wersja H, potem A-6 - wersja J). Myślę, że do każdej wersji trzeba zdobyć dokumentację i kombinować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 18 godzin temu, wuwumaster napisał: Wg newsletter-a Martoli, Academy wznawia swojego B-24, tym razem pod oznaczeniem H Cena mocno przedinflacyjna i kusząca - 95pln! P.s. pytanie do obeznanych w temacie - czy roznica z wersją D to tylko nos czy są jeszcze inne istotne różnice? Jest jakaś konwersja na D? W uproszczeniu owszem, różnica między wersją D a wersjami H i J to dziobowa część kadłuba. Chociaż wieżyczka górna i tylna oraz boczne stanowiska też ulegały modyfikacjom. O gotowej konwersji zestawu Academy z H na D nie słyszałem i chyba takiej nie ma, bo Academy miało w ofercie wersję D. I jeżeli już, to szukałbym takiej wersji, bo poprawnej H z zestawu Academy bez poważnych przeróbek zbudować się nie da. A w ogóle, tak jak pisze poprzednik, Hasegawa bije ten zestaw na głowę. Airfix zapowiada sie ciekawie, ale to nie będzie D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 8 godzin temu, mirage3 napisał: Trumpkowy A-6E ma być dostępny na wiosnę. F*CK yeah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 15 godzin temu, Psar77 napisał: Przecież oni go po prostu przeskalują Tak jak zrobili z Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 1 godzinę temu, Moses napisał: F*CK yeah! Aż tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia No wiesz, fajny model, z fajnym malowaniem. Tylko sie radować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 8 godzin temu, JJ62 napisał: Co znaczy konkurencja i zapowiedź nowego Airfixa B-24H. Akurat nie o Airfixa tu chodzi. Po rozdziale firm formy do rodziny B-24 należały do Minicrafta, który w zeszłym roku ostatecznie padł, a masę upadłościową przejęło Academy i sukcesywnie wprowadza (lub przywraca, bo Libki swego czasu były już dostępne jako 'czyste' Academy) modele do swojego katalogu. Wersję H na początek wybrali zapewne ze względu na brak takowej w ofercie Hasegawy, konkurencji z Anglii raczej się nie spodziewając. Swoją drogą, ciekaw jestem, jak te Libki teraz wyglądają, w sensie czy dokonano jakiejś regeneracji form - jak oglądałem z 10 albo i więcej lat temu wypraski pakowane pod szyldem Minicrafta, nie wyglądało to zbyt zachęcająco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) 17 godzin temu, Moses napisał: No wiesz, fajny model, z fajnym malowaniem. Tylko sie radować No a te błędy co mu tam wytknęli z podwoziem i statecznikiem ? Mnie trochę ostudziły zapal... Zresztą ja to czekam tak naprawdę na Prowlera jak wyjdzie i minę Kamila, który za zestawy składanych skrzydeł z Wolfpacka do maszyn US Navy sprzedał nerkę i duszę Edytowane 23 Stycznia przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 12 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Wersję H na początek wybrali zapewne ze względu na brak takowej w ofercie Hasegawy Hasegawa nie pakowała swoich wyprasek jako wersję H, bo część dziobowa była poprawną jedynie dla wersji J, L i M a i to nie wszystkich serii. Academy się nie przejmowało różnicami. Ich B-24 H ma część nosową od późniejszych wersji. Z tego co pokazał Airfix, wygląda że zrobili poprawną B-24 H ale też tylko niektórych serii. Być może na wypraskach będą alternatywne elementy dla różnych odmian, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 34 minuty temu, Psar77 napisał: No a te błędy co mu tam wytknęli z podwoziem i statecznikiem ? Mnie trochę ostudziły zapal... Zresztą ja to czekam tak naprawdę na Prowlera jak wyjdzie i minę Kamila, który za zestawy składanych skrzydeł z Wolfpacka do maszyn US Navy sprzedał nerkę i duszę Jak kupie zobacze jak lezy w planach i czy bardzo to niedogodnosci przeszkadzają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia W dniu 20.01.2024 o 17:26, Psar77 napisał: Tarhe w 72 - zajebiście !!!! Jakby co to kółka już są: CH-54A Tarhe wheels set (weighted) (1/72) | RS72-0361 | RESKIT | 1:72 (martola.com.pl) ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 1 godzinę temu, HKK napisał: Z tego co pokazał Airfix, wygląda że zrobili poprawną B-24 H ale też tylko niektórych serii. Być może na wypraskach będą alternatywne elementy dla różnych odmian, zobaczymy. Mam nadzieję, jednak, że kontynuując swoją politykę samolotów z rondlami, wypuszczą też wersję, z której będzie można zrobić "z pudła" polskiego Liberatora. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi