Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, mirage3 napisał:

Pudełko będzie wielkości paczki fajek czy normalne i od razu dadzą 4 sztuki :mrgreen:

Długość ok 6,5m, rozpiętość ok 12m. W zasadzie wielkość PZL P-11.  Na Babarybie oglądałem te wypraski ( na str 137 wątku są zdjęcia ) i była informacja, że pierwszy jaki trafi do sprzedaży będzie w polskiej wersji ...

Edytowane przez kopernik

9 godzin temu, filipsg napisał:

Premiera Bayraktara TB.2 z Clearpropa już "na dniach" jeśli wierzyć zapowiedziom z fejsa, pierwszy w kolejce dron Ukraińskiej MW z całkiem klimatycznym nose artem:

Może być zdjęciem przedstawiającym samolot i tekst

Może być zdjęciem przedstawiającym rzut, mapa, projekt, śmigłowiec i tekst

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

No ja tam nie znam się, ale swojego w 72, mam nadzieję jutro skończyć:

Fx0Q-8wXoAEwuHM?format=jpg&name=4096x409

Fx0Q-80XoAAa5Hx?format=jpg&name=4096x409

F1zg4ZBWwAEsdKl?format=jpg&name=small

F1zg4ZEWYAIRMov?format=jpg&name=4096x409

Polecam, świetny modelik z ekstra kalkomaniami.

Michał

Edytowane przez socjo1
  • Like 4

10 minut temu, BRAVO112 napisał:

przeciez to jest brzydsze od Belfegora... 😞

A Ty to jesteś Adonis jakiś? Konkursy piękności to chyba nie tu...

• Like 1
  • Haha 2

1 godzinę temu, socjo1 napisał:

No ja tam nie znam się, ale swojego w 72 jutro, mam nadzieję skończyć:

A to przepraszam, myślałem że jednak Ukrainiec wychodzi pierwszy, zwłaszcza że nawet numer katalogowy ma niższy :)

Bezzałogowce generalnie są niezbyt ładne, w przypadku TB-2 można przynajmniej mówić o naprawdę fajnych malowaniach (z których polskie jest najmniej ciekawe...)

23 minuty temu, filipsg napisał:

Bezzałogowce generalnie są niezbyt ładne, w przypadku TB-2 można przynajmniej mówić o naprawdę fajnych malowaniach (z których polskie jest najmniej ciekawe...)

A ile możesz tych pięknych Spitów, Mustangów itd. mieć na półce ? 😉 Przynajmniej się wyróżnia na tle innych.

PS. Swojego kupiłem na Babierybie.

PPS. Kończę OT, na dalsze dyskusje na temat kanonów piękna i gustów zapraszam za jakiś czas do galerii...

2trAPw8.jpg

Edytowane przez socjo1
  • Like 4

17 godzin temu, socjo1 napisał:

PS. Swojego kupiłem na Babierybie.

A mnie gość siedzący za stołem z ofertą zapewniał, że w 72 nie ma jeszcze jeszcze jednej wypraski czy blaszki ... i był sprzedawany tylko w 48.

4 minuty temu, kopernik napisał:

A mnie gość siedzący za stołem z ofertą zapewniał, że w 72 nie ma jeszcze jeszcze jednej wypraski czy blaszki ... i był sprzedawany tylko w 48.

Blaszkę w zestawie mam, choć rzeczywiście coś tam mówił, że do zestawu polskiego czegoś brakowało . Trochę pusciłem to mimo ucha, bo dla mnie wybór był jeden.  Wiesz... te 72-ki mu zeszły w zasadzie na pniu, może to dlatego sprzedawał tylko w 1/48.

• Like 1

4 godziny temu, robertmodelarz napisał:

A-6A Intruder  Trumpeter  01640  1:72

Coś więcej wiadomo na temat daty wydania ? Foto pierwszych próbnych wyprasek chyba w październiku zeszłego roku było a potem cisza.... Ja to w sumie czekam nie na tego Intrudera tylko na Prowlera ale jak pójdzie pierwszy to i reszta też.

8 godzin temu, Psar77 napisał:

Coś więcej wiadomo na temat daty wydania ? Foto pierwszych próbnych wyprasek chyba w październiku zeszłego roku było a potem cisza.... Ja to w sumie czekam nie na tego Intrudera tylko na Prowlera ale jak pójdzie pierwszy to i reszta też.

Zapowiedź na wrzesień.

• Like 1

W dniu 25.07.2023 o 22:55, Psar77 napisał:

Ja tam już odkładam kasę :mrgreen:

659021926_Plik-banknotw.jpg.0c3b9d06e25294276c81c6598f8bacfc.jpg

• Haha 2

17 minut temu, mirage3 napisał:

Ubaw po pachy jakby dali malowanie z 28PLM Polsza

Dlaczego?

Ukraiński ICM nie tak dawno wypuścił nowy model Jaka-9.Oczywiście bez gwiazd ale samolot rosyjski/radziecki.

Nawet podpisany "Soviet fighter".

53 minuty temu, Wymysl napisał:

To co dali zamiast?

Nic.

W środku kalkomanie są tak jak powinno być czyli z gwiazdami ale ilustracja na pudełku nie ma żadnych oznaczeń.