Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Qz9 napisał:

Nie wiem co w tym Hs-129 ICM moze zrobic lepiej niz haska biorac pod uwage, ze ich modele nie sa jakos super zdetalowane? To juz chyba kepiej z mnmodelara kupic przepak z dodatkami za te poeniadze? 

Pewnie tak , nie ukrywając tak zrobiłem . Odnośnie modeli ICM to tylko informacja , a nie nakłanianie do ich zakupu. 

5 godzin temu, mirage3 napisał:

Jest szansa, że się uda wink4 

Edek MiG-21F-13 dostępny w drugiej połowie roku 2025.

image.thumb.jpeg.8227068fbd4f3f9427eaaf56abbe79d8.jpeg

image.thumb.jpeg.321a40275a46245d14ecf3e1bea2b10b.jpeg

image.thumb.jpeg.8ed63a3414b2afd62ae5f4ce350e8b6f.jpeg

image.thumb.jpeg.09205494e45810fc91aeb729149b8e9f.jpeg

image.thumb.jpeg.8a00f67702515c31f55d2515855691c1.jpeg

To następny mógł by być UM

Jak dla mnie to genialny detal jak silnik i wnętrze i bardzo średnie powierzchnie.. 

Takie nitowanie przy założeniu jakiejś błyszcząco-satynowej powierzchni będą wyglądały niezbyt ciekawie.

• Sad 1

Napisano (edytowane)

Tymczasem Hobby 2000 w ramach nowej świeckiej tradycji (zapoczątkowanej w ubiegłym roku prezentacją K9A1) pokazało swoją inkarnację FA-50, z kompletem elementów plastikowych opracowanych przez Academy i wtryśniętych w wielkoseryjnych formach. Do sprzedaży ma trafić w kwietniu.
GezEnwm.jpeg

Edytowane przez caughtinthemiddle
  • Like 6

W dniu 19.01.2025 o 11:09, jachud3 napisał:

Na próbnym wtrysku nadal zapadnięcie nad lotką na skrzydle obecne 😞

Mam pytanie do siedzących mocno w temacie - czy z Overtreesów, któe zanabyłem w Bytomiu da się zbudować rónież inne wersje P-40 czy tylko E ? Wiem,  że wszystkie się od siebie różniły a czasem nawet w wersji oznaczonej tą samą literą... Screen tego kiespko pomalowanego modelu dla przykucia uwagi :szczerbol:

6 godzin temu, Psar77 napisał:

Mam pytanie do siedzących mocno w temacie - czy z Overtreesów, któe zanabyłem w Bytomiu da się zbudować rónież inne wersje P-40 czy tylko E ? Wiem,  że wszystkie się od siebie różniły a czasem nawet w wersji oznaczonej tą samą literą... Screen tego kiespko pomalowanego modelu dla przykucia uwagi :szczerbol:

Na razie tylko E, ale możliwości malowań masz oho, ho, ho, ho, a może i więcej. Praktycznie z każdego zakątka świata gdzie toczyła się wojna i nie tylko. Jak dla mnie to mocno niedoceniona maszyna.

• Thanks 1

Napisano (edytowane)

Z tego z pudła to tylko E ale w tym roku ma być podobno jeszcze jedna wersja wypuszczona a potem to ho ho!!! Może nawet wszystkie.

Edytowane przez Qz9
  • Like 1
  • Thanks 1