mirage3 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Godzinę temu, Łukasz napisał: Wersji A to ta którą będziemy mieli? Oczywiście plus drobne przeróbki tylko dla nas. To znaczy jakie ? Nasze F-35 będą miały spadochron hamujący jak maszyny norweskie a do tego jako, że będą reprezentować Block 4 mają mieć możliwość przenoszenia 6 a nie 4 AIM-120 w wewnętrznych komorach uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Jaki model kupić żeby móc w przyszłości zrobić naszego F - 35, czy to może być Tamyia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 4 minuty temu, Łukasz napisał: Jaki model kupić żeby móc w przyszłości zrobić naszego F - 35, czy to może być Tamyia? Albo MENGa albo obecnie zapowiadaną Tamkę. Inne modele to bym sobie odpuścił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Łukasz napisał: Wersji A to ta którą będziemy mieli? Oczywiście plus drobne przeróbki tylko dla nas. MON zamowił wersję A i tylko taką werję PSP będą używały. Na B i C MON się nie zdecydwał. Edytowane 2 Października 2022 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 F-35B to pionowzlot ,a dla F-35C potrzebny lotniskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 4 minuty temu, MIRAGE 5 napisał: …dla F-35C potrzebny lotniskowiec. Tylko nie mów tego Sasinowi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 57 minut temu, MIRAGE 5 napisał: F-35B to pionowzlot ,a dla F-35C potrzebny lotniskowiec. A ja myślałem, że to odwrotnie, to lotniskowcowi potrzebna jest wersja C (lub B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, slamacek napisał: Tylko nie mów tego Sasinowi A co ma Sasin do tego , on jest od wyngla i wyborów . Trzeba to ukryć przed Błaszczakiem , bo zaraz kupi z 3 lotniskowce w Korei (i co z tego , że Korea nie ma lotniskowców). Już i tak ledwo mu wyperswadowali zakup w Korei 10 okrętów podwodnych SKK , a argumentem było , że nie przejdą przez Kanał na Mierzei wiślanej Edytowane 2 Października 2022 przez Cypis 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) Są wypraski F-35A. Ramki osobiście @rudy0007 namierzył na FB F-35A by Tamiya Edytowane 2 Października 2022 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) Itamiya Jak widać Tamiya podziela moje zdanie w kwestii tej paskudnej beczki ze skrzydełkami, Italeri to max co warto wkładać w tego paszteta. I dobrze, siły robocze skupią na czymś lepszym. Edytowane 2 Października 2022 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Tak brzydki, że aż piękny, jak Buccaneer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Wygląda to bardzo dobrze - nie to co ten paskud od Italeri, zwłaszcza jeśli chodzi o kluczowe dla całego zestawu panele RAM. Cieszy odlanie górnej połówki razem ze skrzydłami, co pozwoli na uniknięcie szpachlowania miejsca łączenia kadłub-skrzydło. Widać również przyciemnianą owiewkę, którą i tak będzie trzeba jeszcze lekko pofarbować. Ale przede wszystkim co zwraca uwagę, to nieźle zdetalowana (jak na zestaw wyjściowy) komora uzbrojenia. Chociaż F-35A najlepiej wygląda w wersji stealth, więc jej otwieranie nie będzie konieczne. Na 48ers jest już preorder - 50 dolarów, więc nie całkiem tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Buccaneer jest brzydszy, czyli ładniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 10 godzin temu, Łukasz napisał: Tak brzydki, że aż piękny, jak Buccaneer 10 godzin temu, imt napisał: Buccaneer jest brzydszy, czyli ładniejszy. Polecam w takim razie nowego Buccaneera z Airfixa. Model na ramkach wygląda fenomenalnie mam nadzieję, że tak będzie robiony każdy następny ich model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 13 godzin temu, Łukasz napisał: Tak brzydki, że aż piękny, jak Buccaneer No bez przesady, Buccaneer w swojej szpetocie jest trudnym przeciwnikiem. Ja tam czekam na wypust Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 (edytowane) W Plastmodel zapowiedź Mi4 https://www.plastmodel.pl/p/52/66635/trumpeter-05816-russian-mi-4-hound-helicopter-1-48-skala-1-48-modele-smiglowcow.html Edytowane 4 Października 2022 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 Teraz, Tazman79 napisał: W Plastmodel zapowiedź Mi-4 https://www.plastmodel.pl/p/52/66635/trumpeter-05816-russian-mi-4-hound-helicopter-1-48-skala-1-48-modele-smiglowcow.html To na dokładkę jest zapowiedź Mi-8 niestety producenta z Mordoru...Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, mirage3 napisał: To na dokładkę jest zapowiedź Mi-8 niestety producenta z Mordoru...Zvezda. Mordor, mordorem, ale jak dotychczas nikt inny czy to z Europy, czy też ze Wschodu (Dalekiego) nie zauważył braku tego oczekiwanego na rynku modelu w 1:48. Były jakieś zajawki z Czech, czy żywica chyba z AWC. Nie wspominając też o Mi-14 i Mi-17. Zobaczymy co tam upichcą w Zwieździe, oby tylko wyszło im lepiej niż Mi-24. Edytowane 4 Października 2022 przez KP.Taurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 18 minut temu, KP.Taurus napisał: Mordor, mordorem, ale jak dotychczas nikt inny czy to z Europy, czy też ze Wschodu (Dalekiego) nie zauważył braku tego oczekiwanego na rynku modelu w 1:48. Były jakieś zajawki z Czech, czy żywica chyba z AWC. Nie wspominając też o Mi-14 i Mi-17. Zobaczymy co tam upichcą w Zwieździe, oby tylko wyszło im lepiej niż Mi-24. Trumpek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 A, o tym gagatku nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 Trumpeter to wiedziałem,a że Zvezda.....może ktoś w końcu wyda ten model,bo Annetra chyba jednak nic już nie zdziała...a mieli wypuścić już w 2016r, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 E tam, Zvezda lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Szybko chłopaki działają Preorder F-35A Tamiya PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 W dniu 4.10.2022 o 22:00, KP.Taurus napisał: Mordor, mordorem, ale jak dotychczas nikt inny czy to z Europy, czy też ze Wschodu (Dalekiego) nie zauważył braku tego oczekiwanego na rynku modelu w 1:48. Były jakieś zajawki z Czech, czy żywica chyba z AWC. Nie wspominając też o Mi-14 i Mi-17. Zobaczymy co tam upichcą w Zwieździe, oby tylko wyszło im lepiej niż Mi-24. Ten Mi-8MT....to własnie Mi-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi