arhtus Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) W dniu 5.02.2022 o 13:27, mirage3 napisał: Kilka lat czekania i nareszcie jest Też czekałem i wiedziałem, że w końcu się pojawi, ale jak dla mnie, malowania to takie jakieś bez wodotrysków. W sumie nie wiem nawet czego oczekiwałem, ale jak patrzę na te propozycje malowań to raczej nie widzę nic co "chcę to mieć!" Edytowane 8 Lutego 2022 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 @arhtus Edek mógł bardziej poszaleć z malowaniem, ale jedno pudło dołożę to pozostałych zgromadzonych kucyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 W dniu 8.02.2022 o 14:46, slamacek napisał: A zanosi się, że pojawi się więcej bombowców w 1/48 (i nie będzie to Sanger ze swoimi vacu) Cytując klasyka - widzę tu plusy dodatnie, jak i plusy ujemne. Plus dodatki - w wtrysku czy dostępnych short-run'ach 1:48 japońskich bombowców nie za wiele (G4M Tamki i Ki-48 AZ Model), to zwiększenie oferty mile widziane. Plusy ujemne - portfel ucierpi i to pewnie mocno. Swoją drogą, wiesz może, co wróble ćwierkają, że niby ma wyjść w 1:48 z dwusilnikowych bombowców Synów Nipponu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) Kinetic 48134 Taiwan F-104A & TF-104 Hmm... Edytowane 15 Lutego 2022 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 W dniu 13.02.2022 o 21:11, mirage3 napisał: Hmm... Nooo... Ostatnie wypusty Zvezdy są najgorszymi modelami jakie wychodzą w skali 1/48. Chyba nawet Revell z Italeri wypuszczają bardziej zaawansowane technicznie modele. Co szczególnie dziwi jeśli się weźmie pod uwagę jakie pokazywali zaawansowane rendery... Nie pojmuje tej ich polityki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Kolego Psar77 ,o jakich modelach Zvezdy w 1/48 mówisz ? Pe-2 ,Su-57.Ił-2 ,Su-25 czy jeszcze jakieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 7 godzin temu, Psar77 napisał: Nooo... Ostatnie wypusty Zvezdy są najgorszymi modelami jakie wychodzą w skali 1/48. Jestem trochę nie w temacie, a chętnie bym posiadł su-25. Co jest z nim nie tak? Chodzi mi o wymiary, bryłę, bo uproszczenia mogę znieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Z tego co wiem model Su-25 Zvezdy będzie znacznie lepszy niż wszystko to co się w tym temacie ukazało dotychczas w 1/48. Kolega Psar77 po prostu się zagalopował w krytyce modeli Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Mówię o Su-57, Mi-24 i teraz Su-25 Jeśli wystarczy wam kilka płytkich linii podziału jako całe uszczegółowienie modelu to spoko - mnie nie wystarczy bo GWH, Eduard i ostatnio ICM przyzwyczaili mnie do zdecydowanie bardziej uszczegółowionych wypustów - co kto lubi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Nie ma co bić piany, będzie to się zobaczy Ale Piotr ma rację Zvezda potrafi lipę odwalić ale też zrobić bardzo fajny model via Ił-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Czyli dla każdego coś miłego - GWH za 400+ albo zvezda za 150, każdemu wg pragnień lub możliwości finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 7 godzin temu, giberes napisał: Czyli dla każdego coś miłego - GWH za 400+ albo zvezda za 150, każdemu wg pragnień lub możliwości finansowych. Skoro ICM potrafi wypuścic niewiele mniejszego Bronco (przepiękny detal) dostepnego w cenie 125 zł u nas to nie wierze, ze bedac firmą o wiele większą nie mogłaby w tych 150 wydać lepszego modelu Tym bardziej, ze jak się cofniesz kilka stron, to zobaczysz jakimi renderami częstowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Poczekajmy aż się pokaże w sklepach. Fotki wielkości znaczka pocztowego niewiele pokazują, a i sam model jest malowany chyba wilbrą przez dziesięciolatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 25 minut temu, MIRO napisał: Poczekajmy aż się pokaże w sklepach. Fotki wielkości znaczka pocztowego niewiele pokazują, a i sam model jest malowany chyba wilbrą przez dziesięciolatka. Wlasnie mi na fejsie jeden gosc udowodnił, że się mylę i te wypukłe nity z renderow to jednak z tyłu kadlubq są, ale na tych fotkach ciężko to dostrzec. Więc odszczekuję i czekam na jakiś in-box pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 5 godzin temu, Psar77 napisał: te wypukłe nity z renderow to jednak z tyłu kadlubq są Właśnie ja też mam takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Na większym zdjęciu widać gęste nitowanie (i paprochy z farby...) Edytowane 16 Lutego 2022 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Cuda się zdarzają Super Mystere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) W kwestii Su-25 Zvezdy. Kilka fotek pod linkiem. https://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=41249 Najbardziej zastanawia mnie montaż skrzydeł, bo może być to bardzo upierdliwe do zrobienia. I martwi mnie też, że nie ma chyba najlepszego malowania - ukraińskiego digitalcamo. Trzeba będzie sięgnąć po aftermarkety. Edytowane 16 Lutego 2022 przez Mates 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Wygląda, że skrzydła będą się trzymać kanałów powietrza tylko. To mam nadzieję wypraski testowe, bo trochę polerki jeszcze by się przydało na stateczniku pionowym. Edytowane 16 Lutego 2022 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 24 minuty temu, Mates napisał: W kwestii Su-25 Zvezdy. Kilka fotek pod linkiem. https://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=41249 Najbardziej zastanawia mnie montaż skrzydeł, bo może być to bardzo upierdliwe do zrobienia. I martwi mnie też, że nie ma chyba najlepszego malowania - ukraińskiego digitalcamo. Trzeba będzie sięgnąć po aftermarkety. Tak na zdjęciach wygląda ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 2 godziny temu, Mates napisał: I martwi mnie też, że nie ma chyba najlepszego malowania - ukraińskiego digitalcamo. Trzeba będzie sięgnąć po aftermarkety. Serio się spodziewałeś uwzględnienia malowania zbuntowanej prowincji :>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 To chyba jakieś naprawdę wczesne wypraski, mam nadzieję, że finalny produkt będzie pozbawiony już bez kilku farfocli widocznych na zdjęciach. Premiera pewnie niedługo. Ciekaw jestem ceny - znalazłem jakiś preorder za granicą, któy wychodzi w granicach 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 11 godzin temu, mirage3 napisał: Cuda się zdarzają Super Mystere Czekać aż pojawi sie jako SH, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) To jeszcze raz ale z konkretami U towarzyszy chińskich model ma być dostępny w marcu (wersja optymistyczna). Osiem malowań i fura uzbrojenia i zasobnik APK-9 dla Ch-59 też będzie w komplecie @Tap-chan Zajawki: Edytowane 20 Lutego 2022 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Ciekawe ile piniondzów będzie kosztował u nas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi