Wojtu204 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 26 minut temu, Qz9 napisał: Pod warunkiem, ze w zestawie daja podstawe statecznika ze spadochronem. Mam wersje MLU. Ładna, chociaż tamka jednak IMHO lepsza. Ale siedze spokojnie i czekam, obstawiam wydanie polskiego pudełka i to szybko. Jakoś tak czuję przez skórę, ze dwumiejscowe polskie będą jeszcze w tym roku A MLU i C mają ten sam plastik, części do podstawy ze spadochronem to pewnie D10, D11, D60 i dwie nienumerowane na ramkach F. Więc wygląda na to (albo mi się tylko tak wydaje), że tymi ramkami, które już są, mogą "pokryć" wersje od Block 25 do 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Taki Junkers już chyba był ale teraz z fikuśnymi wózkami na torpedy oraz popychaczami do tychże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 14 godzin temu, Wojtu204 napisał: A MLU i C mają ten sam plastik, części do podstawy ze spadochronem to pewnie D10, D11, D60 i dwie nienumerowane na ramkach F. Więc wygląda na to (albo mi się tylko tak wydaje), że tymi ramkami, które już są, mogą "pokryć" wersje od Block 25 do 52. Ja przeglądałem swojego C i wg mnie brakuje tego bombla i anteny pod wlotem powietrza, światła antykoluzyjne są potrzebne oraz pokrywa przedniego podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 4 godziny temu, Tazman79 napisał: Ja przeglądałem swojego C i wg mnie brakuje tego bombla i anteny pod wlotem powietrza, światła antykoluzyjne są potrzebne oraz pokrywa przedniego podwozia Też nie widzę tych elementów, więc wygląda na to, że polskiej wersji z tych zestawów, bez kombinowania, nie zrobimy. Możliwe, że odpowiednie części będą już w dedykowanych zestawach. Najlepiej zatem poczekać, jak się oferta rozwinie. Na wszelki wypadek nie pozbywam się starych wersji, może poza pierwszym wydaniem AM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 12 godzin temu, mirage3 napisał: Taki Junkers już chyba był ale teraz z fikuśnymi wózkami na torpedy oraz popychaczami do tychże W opisie A-4, na obrazku A-1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 32 minuty temu, barszczo napisał: W opisie A-4, na obrazku A-1... Jakiś wczesny z krótkimi skrzydłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Dziś widziałem post odnośnie D3A od Wingsy.. ktoś może wie coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 14 godzin temu, mirage3 napisał: Taki Junkers już chyba był ale teraz z fikuśnymi wózkami na torpedy oraz popychaczami do tychże Sama torpeda na wózku też jest dostępna - nr kat 48404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Mały Messerschmitt z dużą bombą, kolejne nowości od ICMu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 57 minut temu, mirage3 napisał: No i pięknie... Odtrutka na ten szwedzki bimber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 12 godzin temu, kapsel napisał: Dziś widziałem post odnośnie D3A od Wingsy.. ktoś może wie coś więcej ? Gdzie to widziałeś, jaki link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 W którejś japońskiej grupie modelarskiej na fejsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 6 godzin temu, HK1885 napisał: No i pięknie... Odtrutka na ten szwedzki bimber. No to co że ze Szwecji... A tak wgl to co Wy z tą Szwecją, o co chodzi bo gdzieś coś przegapiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Kwinto się Grety Garbo naoglądał i jakąś lewopropagandę ostatnio rozpoczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Godzinę temu, Jacek Kryszak napisał: Masz może więcej info? Bo "okładka" już z rok krąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 22.02.2023 o 15:17, Tazman79 napisał: Ja przeglądałem swojego C i wg mnie brakuje tego bombla i anteny pod wlotem powietrza, światła antykoluzyjne są potrzebne oraz pokrywa przedniego podwozia Do block 40 moga pokryć ale do polskiego ( czyli 50 i wyżej) brak kilku smaczków których nie ma. Zacznijmy od kształtu luków na grzbiecie zmniejszonych ze względu na wewnętrzne wzmocnienia. Po to armahobby w swoim zestawie dawała blaszke do wycięcia nowych… linie podzialu też są w naszych inne, chwyt klimatyzacji do kabiny, grube gole ie podwozia, poszerzone koła, zmieniona wnęka podwozia głównego, panel radiostacji w kabinie, ITP, ITD… Edytowane 23 Lutego 2023 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Kinetic 48135 E-2C Hawkeye 2000 VAW-123 Screwtops CAG Bird 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 AuthenticDecals kiedyś wydał kalki do E-2 - była tam też wersja malowania z prezentowanego pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 F-5E ROCAF AFV Club AR48S12 skala 1/48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 Powrót po latach P-40N w wydaniu Hasegawy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 Dwa malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 Z czego jedno "bliźniaczo podobne" do tego, które jest w dostępnym jeszcze zestawie Hobby2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 44 minuty temu, Wojtu204 napisał: Z czego jedno "bliźniaczo podobne" do tego, które jest w dostępnym jeszcze zestawie Hobby2000 Nie jeszcze, ale znów - niedawno został wznowiony po dłuższej przerwie w dostępności. Nawiasem mówiąc, jeśli komuś zależy akurat na tym malowaniu to sugerowałbym jednak H2K - tam zwrócili uwagę na koślawy znak państwowy na kadłubie, no i dają data block, o którym Hase zapomniała. Jakby kogoś zastanawiała kwestia różnego malowania kołpaków w obu propozycjach - są zdjęcia obu wariantów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi