kopernik Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 Myślę, że to źródło napędu pogodzi wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 @kopernik Bingo! To dopiero byłaby niezależność. Jeszcze raz wrócę do Kingsajza, bo tam byli prekursorzy tego napędu 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 najlepsze samochody przyszlosci sa pokazane w filmie" Looper " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 acha Skonczylem -tutaj to sie stal zahartowala 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lutego 2022 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2022 vacu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 nie - A-Model - niech go szlag Planowalem vacu, ze wzgledu na cienkie scianki kadluba. Docialem nawet profile na skrzydla i na kadlub, bo w koncu byly wypukle przetloczenia a nie wglebne linie. I w koncu zmienilem zdanie i model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 40 minut temu, Greif napisał: vacu? 30 minut temu, BRAVO112 napisał: nie - A-Model A już myślałem, że Answer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: acha Skonczylem -tutaj to sie stal zahartowala Dobra ale co to za maszyna? Edytowane 24 Lutego 2022 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 Informacja z 1989r o modelu Lublina R XIII. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Mam go zrobionego w wersji R-XIIIter Mam również rok później wydany model RWD-8 (cena jaką za niego dałem to 14800 zł) Edytowane 24 Lutego 2022 przez Slawek_26869 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Dobra ale co to za maszyna? Aeroklub Jelenia Gora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Na tym zdjęciu to wiem że to Wilga, mi chodziło o zdjęcie modelu Sorki ale jakoś nie mogłem się powstrzymać, wiem że włożyłeś w ten model bardzo dużo pracy i serca ale ... Wiem że A-Model nie przyszalał z tą Wilgą Szkoda że nie dałeś malowania z czasów gdy ten egzemplarz był w Aeroklubie Grudziądzkim w Lisich Kątach, miał taki ciekawy "smaczek". A Aeroklub Jeleniogórski to pamiętam z lat 80tych, i na Łomnickiej i szybowisko w Jeżowie Sudeckim. Edytowane 24 Lutego 2022 przez jmx62 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 patriotyzm lokalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 Jaki patriotyzm lokalny? Ja do J-G miałem 740km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 z mojej strony przeciez pieszo mialem 20 minut na lotnisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 w glowie sie nie miesci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 9 minut temu, BRAVO112 napisał: w glowie sie nie miesci Bomba! Dziewczyny na ZPT takie sklejały...taki ładny obrazek był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 Trzyma cenę! Mniej więcej tak wyglądał mój pierwszy model, który skleiłem razem z wujkiem, drugi - już zupełnie samodzielny - to była Czapla którą utopiłem w kleju a i tak już wiedziałem, że właśnie to chcę robić... Ale pierwszy był szybowiec, tylko nie pamiętam który dokładnie. Wydaje mi się, że z czerwonego plastiku był zrobiony, ale też pewien nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 3 minuty temu, pmroczko napisał: Wydaje mi się, że z czerwonego plastiku był zrobiony, ale też pewien nie jestem... Z czerwonego plastiku to Muchę miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Lutego 2022 Share Napisano 28 Lutego 2022 W dniu 24.02.2022 o 20:57, Slawek_26869 napisał: (cena jaką za niego dałem to 14800 zł) Raptem 1,48 PLN W dniu 25.02.2022 o 22:39, barszczo napisał: Z czerwonego plastiku to Muchę miałem Jeszcze Bocian i Zefir bywały czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 Te szybowce mój umysł całkowicie w latach 80 - tych wyparł z modelarskiego świata. Widziałem je w sklepie . Ani jednego nie kupiłem , ani jednego nie skleiłem. Nie moja tematyka , a opakowanie typowe dla PRL - do zakupu zniechęcało . Zamiast to sklejać robiłem sobie paru letnią przerwę .Jak się domyślacie z lightningiem matchboxa konkurować nie był w stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 Jak czytam takie wpisy jak powyżej, to zastanawiam się , kto kupuje je dzisiaj ? A wtedy można było kupić coś innego. Może nie matchbox, ale KP lub coś z NRD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Nie przypominam sobie bym ten model w PRL - u widział na półkach sklepowych. Z nim było trochę tak jak z nowościami z KP . Na przykład mig - 21 , czy MB - 200 , albo wyczekiwany spitfire. W SP zapowiedź owszem była w PRL - u jeszcze , ale faktycznie model w miarę dostępnej sprzedaży pojawił się już w 1989 - 1990 roku. Ale to inne czasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 11 godzin temu, kopernik napisał: Jak czytam takie wpisy jak powyżej, to zastanawiam się , kto kupuje je dzisiaj ? Te szybowce były świetnie wykonane. W porównaniu z zestawami z ZTS wydawały się bardziej finezyjne, Jantar był tylko słaby. Ja je zawsze lubiłem. Sęp, Mucha, Bocian wisiały u mnie i chociaż malowane artystycznymi olejami, to cieszyły oko. Czekałem na Fokę, bo kształty tego szybowca zawsze mi się nadzwyczajnie podobały, ale urwało się za szybko z tą serią. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 ale to sa chyba ciagle te same wypraski, sprzedawane do dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi